Skocz do zawartości
IGNORED

Ile waży CA azur A640v.2 ???

goliatpl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Zastanawiam się ile tak naprawdę waży wzmacniacz Azur 640v.2? Na stronie jest informacja o 7kg, ale wydaje mi się, że to nieprawdziwe dane. Jest też opis odnośnie poboru maksymalnego 515W, a jak się spojrzy na tylnią fotke wzmaka to jest 600W. Ktoś też na forum pisał odnośnie mocy, według tego co jest na stronie CA to jest : 75w - 8ohm, 100 - 4ohm, a według instrukcji tego forumowicza moc wynos : 75 - 8ohm, i 120 - 4ohm. Jak jest naprawde??? Dziękuję za odpowiedzi i Pozdrawiam! Rafał.

https://www.audiostereo.pl/topic/30024-ile-wa%C5%BCy-ca-azur-a640v2/

Witam

Mój egzemplarz spokojnie waży 7Kg, a co do maksymalnego poboru mocy to ma z tyłu napisane 700W.

Przy czym to że wzmacniacz ma na 8omah 75W a na 4omah 120W (gdzieś widziałem wyniki pomiarów że ma 90W na 8omah nie pamiętam ile na 4omah) nie jest niczym nienormalnym czy nadzwyczajnym. Biorąc pod uwagę sprawność zasilacza plus niezbędna nadwyżka mocy potrzebna do wysterowania trudniejszych kolumn i redukcji tętnień.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.