Skocz do zawartości
IGNORED

Harman Kardon PM645 vs Yamaha AX-500

BRABUS222

Rekomendowane odpowiedzi

a-400 to starszy i niższy model. zdecydowanei lepsza jest ax-500. ax-500 to bardzo popularna maszyna, i nie bez powodu. bardzo mocna, bardzo dobrze brzmiąca, choć troszke moze sucho, ale wiadomo, średni model. na doskonałych podzespołach, kondziorki Nichicon, chyba 12 000 Uf jeden, to jest COŚ. opcja CD direct do wulkanicznych kolumn, a 3 regulacje barwy do nasycenia dźwięku. jak na swoją klase cenowa brzmi naprawde dobrze, bedac w czołowce.

HK PM645. 3 model od góry, podobnie jak ax500 (ax 700 ax-900). brzmienie inne niz u Yamahy. loudness nie regulowany, tylko w przycisku. po jego wduszeniu on z kolei wdusza nas w fotele. jest znacznie słabzy od Yamahy, choc kopa tez ma. zupełnie inaczej zbudowany, ale tez na doskonałych elementach. gra z większą niz Yamaha przestrzenią, lepszą stereofonią, choc ma mało detaliczną góre, troche rzekłbym przytłumioną. przy tej serii harmanów nasuwa mi sie pewien uraz psychiczny. mianowicie w wyzszym modelu 655 jaki kiedys miałem równolegle z 645, siadł układ loudness. ale to pewnie trefny egzemplarz.

jesli miałbym dokonywac wyboru, w cenie 350 zł wziłąbym Yamahe. moim zdaniem 350 zł za pm 645 to poprostu za duzo. za 300zł owszem, ale 350 to yamaha.

ten bass...:) słucham tego wzmaka juz chyba ze 2 godziny na kiepawych słuchawkach philips hp190 bo senki hd201 dopiero do mnie jadą z allegro :) i wyjsc z podziwu nie mogę:) Może nie jest to jakiś najlepszy na świecie sprzęt ale w porównaniu z moim starym onkyo a-22 to jest po prostu potęga

ten bass...:) słucham tego wzmaka juz chyba ze 2 godziny na kiepawych słuchawkach philips hp190 bo senki hd201 dopiero do mnie jadą z allegro :) i wyjsc z podziwu nie mogę:) Może nie jest to jakiś najlepszy na świecie sprzęt ale w porównaniu z moim starym onkyo a-22 to jest po prostu potęga

jak to mozliwe ze w tyen sam wieczó masz sprzęt? gołąb pocztowy czy co:D daj sobei spokój z korektorem. wystarczy w zupełnosci to co ma ta yamaha. przekonasz sie. jesli chcesz duzego bassu to nie bój sie przekręcic loud maksyymalnie. wzmak jest na tyle mocny, ze i tak bedzie przy tym grał głośno.

korektor zepsuje dźwięk. Robiłem już takie eksperymenty. Oprucz tego, że zanieczyszcza dźwięk to jeszcze przesterowuje mocno... Doceń jakość dzięku. Z czasem stwierdzisz, że takie na siłe dokładanie niskich czy wysokich czestotliwości jest bardzo nienaturalne i wszystko psuje.

znalazłem go na allegro a koles mieszkał odemnie 50 km a przesyłka tego kosztowała by ok 40 zł to koles mi powiedział ze przywiezie mi go do domu za 30zł taniej wyszło i nie balem sie ze jakis akrobata na poczcie mi go rozwali

po głębszym namyśle odłożę te 200zł dozbieram jeszcze jakies 300zł i kupie nowe głosniki. Za 500zł nie będą to kozaki ale na moje potrzeby wystarczą w zupełności. Myslałem o alltusach ale za te pieniądze w dobrym stanie kupie najwyżej 140 i poza tym miałem kiedys podobne głosniki tonsile chyba 80 i wolał bym sie w to juz nigdy nie bawic:) Co byscie mi doradzili do tego wzmaka ?? i mam jeszcze pytanie lepiej żeby grały 4 czy 2 kolumny

kolumny oczywiście 2. prawidłowe stereo to 2 kolumny. zaraz ci powklejam ciekawe linki z allegro, hmm:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

co do impedancji tej Yamahy, to kolumny 4 ohm zniesie, ale odradzam, bo moze sie przegrzac.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a co sądzisz o altusach ?? do spokojnego grania wystarczą mi moje magnaty ale ich nie można za bardzo przycisnąć bo bas siada :) myślę ze w altusach czegoś takiego by nie było bo to było

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

warto kupić któryś z tych ?? nigdy sie nie bawiłem w subwoofery ale mój znajomy ma jakąś bez firmówkę i naprawdę ładnie mu to gra tylko że on ma podłączone głoniki 5.1 pod kompa ,jak podłączę taki sub pod wyjscie na głosnki w yamasze nie spale go??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

do czego są te dwa wtyki ?? ja ich nie mam w swojej yamasze

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co daja? No łączą przedwzmacniacz ze wzmacniaczem ;)

Tłumacząc łopatologicznie możesz pogłaszać/ściszać podbijąc Bass,Treble itp. Można też użyć wzmcniacza jako końcówki mocy.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Jak je wyciągniesz to nie bęzie grać jeżeli oto ci chodzi. Czy są niezbędne??? Każdy wzmak ma takie coś, tylko że niektóre mają ten obwód "zlutowany" wewnątrz i nie ma możliwości rozdziału. A tak na marginesie to miałem na tyle mondrego :) kumpla, że podłączył wyjścia głośnikowe 1 końcówki pod main in drugiej hehehe, ale miał w chacie ognisko hehehehehe :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.