Skocz do zawartości
IGNORED

SONY XA5ES, XA7ES czy X555ES - który?

zafop

Rekomendowane odpowiedzi

CAMBRIDGE AUDIO azur840c

2 x AD1955A + Anagram Upsampler

Sanyo SF-P101N

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

• 2 tygodnie później...

CD jest ładne, imponująco zbudowane, działa z gracją, miło się go obsługuje ale na tym koniec. Gra tak sobie, ma wady konstrukcyjne i niedostępny laser. Wołanie za niego 6kzł to żart lub prowokacja...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

taraaaaa!!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ktoś otwierał szufladę nożem albo śrubokrętem :)))))))

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

• 10 miesięcy później...

Bobaj: spójrz mi w oczy i odpowiedz czy znasz kogoś komu padł laser w pozostałych modelach. Czy znasz przynajmniej z imienia i wiesz, że ta osoba posiadała taki model CD.... czy opierasz swoją odpowiedź tylko na wiadomościach z sieci.

Pytam bo wciąż słyszę o tych laserach ale jeszcze nikogo komu padł nie znalazłem... wszyscy tylko słyszeli, czytali

to jak z tym Żydem, który przychodzi do antysemickiej gazety po forsę bo wciąż w niej piszą, że Żydzi rozkradają kraj ale on jeszcze kasy nie dostał wiec przyszedł po zaległą wypłatę

Bobaj: spójrz mi w oczy i odpowiedz czy znasz kogoś komu padł laser w pozostałych modelach. Czy znasz przynajmniej z imienia i wiesz, że ta osoba posiadała taki model CD.... czy opierasz swoją odpowiedź tylko na wiadomościach z sieci.

Pytam bo wciąż słyszę o tych laserach ale jeszcze nikogo komu padł nie znalazłem... wszyscy tylko słyszeli, czytali

to jak z tym Żydem, który przychodzi do antysemickiej gazety po forsę bo wciąż w niej piszą, że Żydzi rozkradają kraj ale on jeszcze kasy nie dostał wiec przyszedł po zaległą wypłatę

Jak komuś pada to się nie przyznaje tylko podkręci i sprzedaje jako igiełkę na aukcjach, potem kupujący też się nie przyzna że kupił gniota i ciśnie dalej. Fakt że w tych modelach najprędzej leciało serwo co też najczęściej naprawiałem ale to nie znaczy że laser jest wieczny.

Najbardziej żywotne i niezawodne lasery ze wszystkich popularnych to philispy z serii CDM1/2 + CDM4/19 oraz ich wariacje.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

nie no Miszka, litości, nie bądź takim hipokrytą, doskonale wiemy, że padają KSS-271A, KSS-272A, więc jeśli, jak twierdzisz, jeszcze nie było przypadku na tym forum, żeby komuś padł KSS-273A to prędzej czy później te lasery także zaczną padać, nic nie jest wieczne

A co myslisz ze sa niezniszczalne? Wczesnij czy pozniej padnie, nie bedzie dzialal w nieskonczonosc, a wlasnie teraz bedzie przychodzil ich kres, bo 15-20lat na laser to jest maks, chyba ze ktos malo albo wcale nie uzywal playera.

?👈

Bobaj, zanim zaczniesz nazywać mnie hipokrytą , proszę odpowiedz na pytanie, które zadałem.

Dla ułatwienia, wskaż proszę osobę na forum, której laser padł. Zakładam, że będzie to osoba, której laser padł a nie która o tym słyszała/czytała.

i proszę zacytuj z mojej wypowiedzi słowa potwierdzające tezę: "więc jeśli, jak twierdzisz, jeszcze nie było przypadku na tym forum, żeby komuś padł KSS-273A" to będę wdzięczny

sugestia nasuwa się sama: tylko do XA30ES są jeszcze dostępne lasery (KSS-213)

czy ja napisałem coś o padających laserach?

kolega pytał o modele 30ES, 50ES i 5ES, dałem mu prostą podpowiedź, z której skorzysta, albo nie, jego sprawa, ja osobiście nie pakowałbym się w zakup odtwarzacza do którego w razie czego nie ma już dostępnych laserów, tylko tyle i aż tyle, resztę ideologii dopisałeś sobie sam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.