Skocz do zawartości
IGNORED

DAC Kustagon The First mkII

wstach1

Rekomendowane odpowiedzi

oczywiście z radości musiałem coś skopać z linkiem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 7178ab3936bd4c07m.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

może tym razem się uda....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Foksik, 5 Lip 2007, 22:23

>Sds12, ale ładne pudełeczko...

Chciałbym gorąco podziękować w tym miejscu preatoriusowi za profesjonalne podejście do sprawy.

Dawno już nie otrzymałem tak pancernie zapakowanych scalaków.

Niestety dla mnie jutro rano to magiczne pudełaczko opustoszeje....

mam nadzieję że reszta gratów się szybko skompletuje i można będzie szybko zacząć montaż a potem odsłuchy.....

Zdrófko Panowie

Foksik - a może dodać po trafie układ snubera ?

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Tego się wcale nie spodziewałem;

Jestem chyba pierwszy, płytki i elementy dotarły

Waldi dzięki

pozdr.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Foksik - zwykły układ szeregowy RC do trafa. Tak wpadłem na to jak czytałem po raz któryś stronę peufeu, w szczególności opis zasilacza do jego dac`a. Teoria też jest do tego na którymś linku na jego stronie.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

zapomniałem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na poczatek sprostowanie - płytka (szt. 1) i elementy dotarły

Zdziwiony jestem, że nikt nie potwierdził dzisiaj odbioru płytek tym bardziej że moja wysyłka była najbardziej odległa (tak sądzę) z możliwych.

Tym samym cofam co pisałem o poczcie polskiej do Waldiego na PW.

pozdr.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

hehehe - trochę jest zmiennych parametrów do obliczenia i trzeba ustalić dane wejściowe (diody, trafo, przełączany prąd).

kombinuję elektrolity na płytkę daca(te duże od zasilacza)

i w związku z tym mam kilka pytań:

1) za czym się rozglądać (oczywiście w miare rozsądnie i dostępnie w polsce) chodzi o typy

1.1) wartości są krytyczne czy można dać miejsze a dodatkowo na płytce zasilacza

2) czy kupić komplet dobrych kondziów z jednej serii np: FC czy lepiej mieszać

3) ewentualnie jakie gdzie najlepiej

4) planuję płytkę zasilacza z diodami i tam też dam kondensatory filtrujące tylko jakie np: dla wer. CLC

pomóżcie koledzy bo już kręćka dostaje od tych wątkóww wyszukiwarce

>Sds12

Ja bym tam widział (na płytce zasilacza i płytce przetwornika), niskoimpedancyjne Nippon LXV/LXY/LXZ albo właśnie Panasonic FC. Mają zbliżone parametry:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale pojemności 4700uF/25V(16V) z tych serii mogą być trudno dostępne. Trzeba by chyba sprowadzać poprzez bikoza i Petera Daniela. Bikoz aktualnie ma do sprzedania Nippony LXY 3300uF/25V, ale przypuszczam, że niewiele sztuk mu już zostało.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Karmaj, 8 Lip 2007, 19:40

dzieki za odpowiedź i za nakierowanie mnie na odpowiedniego sprzedawcę

już kupiłem te Nippony LXY 3300uF/25V u bikoza

tak więc przed LM317 mam już obsadzone

a jak to jest z mieszaniem typów zalecane czy wręcz przeciwnie

nie zrobie teraz gafy jak za stabilizatorami te na 6.3V wstawie FC?

na plytke zasilacza chyba wstawie Philipsy BC

Myśle że kondensatory warto by było też wspólnie zamówić, gdyby znaleźli sie chetni. Zwłaszcza ja nie widze sie w roli szukającego odpowiednich kondensatorów na własną reke.

Gniazda RCA w mojej miejscowosci sa niedostępnie :> :x

Do mnie doszły juz wszystkie elementy, łącznie z CS'ami... ...nikt się nie chwali?

pozdrawiam

dpo mnie też doszly. dzięki wielki

Mam pytanie czy zasilacz jest niezbedny? Wydaje mi się że na płytce są stabilizatory. I jeszcze jedno: potrzebuje jeszcze zakupic cs8414, opa627 (lub inny), kondensatory elektrolityczne i trafo. Reszta jest w kicie?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.