Skocz do zawartości
IGNORED

DAC Kustagon The First mkII

wstach1

Rekomendowane odpowiedzi

zoltar- do cyfrówki Thorsten i peufeu zalecają układ oscon - 10-15 Uf + 100nF x7r i tak też odsprzęgam odbiornik i bramki.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Prototyp zasilacza już czeka na wypróbowanie... niestety nie mam jeszcze trafa :(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Rambo, 30 Lip 2007, 15:15

>Chciałbym shunt`a zastosować do przetwornika ale to musi

>być robota w smd i jest problem, który mógłbym zlikwidować jedynie na zewnętrznej dużej płytce.

Eeee... a co to jest shunt ??? :(

ferros, 4 Sie 2007, 12:43

>Cytat ze słownika:

>electrical shunt - a conductor having low resistance in parallel with another device to divert a

>fraction of the current

a to miło że kolega ma słownik, ale ja dalej nie wiem jak działa i wygląda ten shunt

Shunt= w domyśle shunt regulator, po polsku stabilizator równoległy, gdzie element wykonawczy regulujący jest włączony równolegle do obciążenia:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki morris.

tu (na wskazanej stronie) znalazłem opis:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam,

Kilka dni temu naprawiałem gniazda RCA w oddwarzaczu Alchemist i tam jako DAC pracuje taka sama kość z tym, że stopień wyjściowy (filtr) jest na elementach dyskretnych. Za jakiś czas postaram się co najmniej porządnie obfotografować całą płytkę przetwornika z tegp odtwarzacza i może rozrysować schemat. Oczywiście pokażę to na forum. Wcześniej zamierzam jednak uruchomić Kustagona.

Pozdrawiam

wstach1

Waldi

jak możemy się dogadać w sprawie zakupu.

Czy od razu możecie podrzucic schemat zasilacza, spis elementów?

A może ktoś ma te trudniej dostępne w paru egzemplarzach?

dzieki w

>wojtekr

>jak możemy się dogadać w sprawie zakupu.

Wysłałem info na PW

Jeżeli nie "doszło" to wyślę jeszcze raz - nr konta - wpłata 30 zł za płytkę. elementy musisz zorganizować sam.

walnij na maila: wojtekr-AT-mospan.pl

Czy moze ktos podesłac płytke do zasilacza ale w eagle,pdf albo coś takiego?

Czy moge jakaś rzyczliwą dzusze prosić o dkumentację?

Dzieki

w

Witam

Czy ma może ktoś nadmiarowe rezystory i kondensatory do stopnia analogowego? nętnie odkupie.

Szczególnie zależy mi na rezystorach o nietypowych wartościach. Mam trudności w ich zdobyciu.

Mogę zaoferować nieodpłatnie te małe scalaki smd (nowe z TME)

:-)

Jest tylko jeden problem urządzenie po wpłączeniu jest martwe prze 1,5 min. i dopiero się odblokowuje tj. zaczyna grać po 1,5 min od włączenia - coś blokuje sygnał audio, jakaś pojemność :(

Co do tego jak to gra, to mogę tylko powiedzieć że zagrało to to lepiej (z NAD C542 jako transportem) niż sam NAD C542 (różnice są słyszalne, chociaż nie porażające, są słyszalne szególnie w w sposobie oddania basu i dynamice, jakby bas był głębszy).

Ukryta Zawartość

post-15604-100007150 1186585957_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A jeszcze taka uwaga, płytka drukowana została wykonana na kiepskiej jakości laminacie (Waldi bez urazy, nie bież tego do siebie), więc jak coś raz wlutujecie to później strach to wylutować, bo przelotki szlak trafia - przygrzane odklejają się. Trzeba być bardzo ostrożnym przy wylutowywaniu jakiś elementów.

ps. jak wam się podoba mój Kustagon ?

zoltar- domyślam się, że gniazda masz izolowane od obudowy ... zrób taki numer i połącz masę tych gniazd z obudową poprzez pojemność np. 1- 10nF ceramik. To numer z dac`a GuidoTent ale dla mnie uzasadniony.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

ps. na początku posprawzaj napięcia - czy wszystkie startują po załączeniu a potem oscyloskopem - co siędzieje z syganałem po załączeniu

Witam,

napiszcie gdzie w końcu kupiliście te CS... bo co prawda sa na allegro ale komplet (CS4390-KP+CS8412-CP) wychodzi 180zł.

Czy możecie jeszcze napisać co jest SMD w tym projekcie?

zobacz cały wątek dokładnie i wszystko będizesz wiedzał. Jeśli chodzi o cs8414 to zapytaj kolegę z forum rezi a dac to też załatwiał kolega forumowy.

no panowie ustalcie skąd nie idzie sygnał - dodbiornik, dac czy też wzmacniacze.... tj, co załącza się po 1,5 min :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.