Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki Podłogowe max. 4kzł

Uznam

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

senicz - chodziło mi nie o propozycję zestawu MBLa a jedynie o zdeprecjonowanie proponowanych na ww stronie ustawień sprzętu. To nie ma ładnie prezentować się na fotkach i w "salonie" tylko ma dobrze grać.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Rozumiem, że temat się wyczerpał i nie ma już nic ciekawego do zaproponowania?

To mamy chyba 8 modeli głośników z czego na wstępie 6 odpada....

Jak narazie to zrobił się problem jak holera, trzeba było niesprzedawać tych 718-ek :).

Ale nowych niezamierzam kupić, dopiero co sprzedałem stendy własnej roboty, do których czułem sentyment,

inne mi się jakoś niewidzą, więc nie wchodzi w grę proszenie stolarza na nowo......

Skupcie się Panowie, może znajdzie się coś jeszcze wartego zainteresowania.

Jak z Amstaff Mini?

Posłuchaj Dali Evidence 470. Prawie do wszystkich gatunków muzyki, których słuchasz, powinny być ok. Jedno ale: z wyjątkiem rocka. Czy raczej niektórych odmian tegoż, tu mogą wystąpić subtelne różnice. Za to w czarnej muzyce, hip-hop, r&b, soul - kolumny zjawiskowe. Choć problemy z dużym basem w małym pomieszczeniu i tu mogą się pojawić. Zmieścisz się w kwocie wyjściowej, pod warunkiem, że jeszcze znajdziesz je w jakimś salonie (schodzący model, o ile się orientuje, więc jest przeceniany).

Największym atutem musi być bas (niski, wielobarwny może być lekko twardawy, ale dobrej kontroli i

>nie męczący), następnie muzykalność, aksamitność góry i przestrzeń.

>Na rozdzielczości mi zbytnio nie zależy ale fajnie by było

>siemanko do twojego opisu moze poza aksamitna gora pasuja B&W 603 s3 uwielbiam ta firme bez wzgledu na model sa perfekcyjnie zaprojektowane i wykonane B&W to gwarancja jakosci prezentuja wspanialy gleboki zroznicowany bas ktory przede wszystkim jest dobrze kontrolowany oraz ma wspanialy wykop niektorzy uwazaja ze jest suchy -owszem ale ten twardy wykop ,czysta bogata srednica dostarczy wielu smaczkow a wysokie to idealne zwieczenie tej na wskros audiofilkiej konstrukcji moze i nie sa aksamitne ani delikatne ale mi sie podoba taki sposob prezentacji mysle ze bardziej zbliza do prawdy o nagraniu jazz brzmi dprawdy zajefajnie ta perkusja ,trabka..

Posiadam więc i napisać o nich mogę. va bach - duży bas jednak i spora komora do której można coś wsypać myślę że dobrze zestrojone i ustawione mogą grac w pomieszczeniu 15-25 m

a odnośnie b&w 603 to właśnie moje poprzednie głośniki przyznać muszę ze dokładne są jednak mogłem na nich słuchać tylko kilku płyt zbyt męcząca góra i buczący bas w moim systemie zdeklasował te głośniki

B&W chyba raczej sobie odpuszczę (nie ma gdzie posłuchać), pozatym niechciałbym już wracać do pewnego rozdziału, z któym dawno skończyłem.

No chyba że wersja 704.

Te nowe Bach-y, zaczęły mnie bardzo interesować, basik, brzmienie za te pieniądze - hmm - tylko gdzie je kupić i za ile?

Jest jeszcze taka sprawa, że jak nic niedostanę, to chyba wrócę do starego brzmienia (USHER) tylko będzie to model 719, ponieważ 718 strasznie mi się niepodobały z wyglądu, gdyby nie to że kupiłem w ciemno to pewnie nigdy nie stałyby u mnie. 719 ma już wyprostowaną ściankę i jakoś tak lepiej wygląda :)

Tethyski? :)

Dali Evidence - teraz coś słabo o nich słychać, ciężko będzie odpsrzedać tak aby niestracić. Model wychodzący.

Amstaff Mini ?

>marek s.

Alez asekurant z ciebie,jeszcze nie kupiles,a juz myslisz o sprzedawaniu.Dali Evidence,no i co z tego,ze wychodzacy model? Ich poprzednicy Dali450 sa bardzo poszukiwane,zreszta malo jest ofert sorzedazy Dali,co raczej pozytywnie swiadczy o ich jakosci. Posluchaj i wybierz. :)

>marek s.

Jeśli chodzi o lokatę kapitału to polecam zdecydowanie nieruchomości. Ewentualnie jakieś fundusze inwestycyjne. ;-)

Obstaję przy tym, że powinieneś najpierw posłuchać, a potem rozważać finansowe za i przeciw. Poza tym, jeśli już masz takie ekonomiczne podejście, to zwróć uwagę na jedną ważną zależność: co prawda kolumny ze schodzącej serii trzeba będzie taniej sprzedać, ale z tych samych powodów można je taniej kupić. Kosztują mniej już u dystrybutora (bo ten chce sobie oczyścić magazyn na nowe serie), nie mówiąc już o finalnej cenie u sprzedawcy i jego skłonności do negocjowania, która wzrasta wprost proporcjonalnie do starzenia się serii.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.