Skocz do zawartości
IGNORED

Ballempfaenger kupić po latach ?

ASURA

Rekomendowane odpowiedzi

Nie dłubię w kabelkach stąd prośba oceńcie co ten układ sobą prezentuje,co trzeba by po latach wymienić zdjęcia są chyba dobre (najlepiej zakreślać na wstawionych przez Was zdjęciach elementy do wymiany i jakich firm trzeba wstawić, jakie trzeba zrobić pomiary i czym żeby to wróciło do świetnośc- proszę tylkio na ten temat

rafaell

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

https://www.audiostereo.pl/topic/30345-ballempfaenger-kupi%C4%87-po-latach/

Nie bardzo rozumiem : chcesz naprawić czy zrobić tunning?

Jeżeli to drugie to raczej odradzam: bo po zdjęciach widać że konstrukcja wręcz perfekcyjnie wykonana i elementy bardzo wysokiej jakości.

=>morris, 21 Gru 2006, 13:10

Ma chodzić jak nówka-czyli restauracja !

to nie jest moje zdjęcie,przymierzam się do kupna niekoniecznie tego co jest aktualnie na ebayu mimo że to rzadkość

pozdr

>Nie bardzo rozumiem : chcesz naprawić czy zrobić tunning?

>

>Jeżeli to drugie to raczej odradzam: bo po zdjęciach widać że konstrukcja wręcz perfekcyjnie

>wykonana i elementy bardzo wysokiej jakości.

Czy do niego trzeba kupić drugi tuner i dekoder stereo, głupie pytanie ale nie bardzo widzę żeby był stereo ?

znalazłem coś takiego ?

Ukryta Zawartość

pozdr

Ukryta Zawartość

Rafaell>. to jest raczej odbiornik komunikacyjny pasma VHF do nasłuchów w stacjach nadawczych.Ale cokolwiek to jest, to ja posiadacz paru urządzeń Rhode- jak bym się dowiedział że ktoś poprawia te urządzenia, to bym psy na niego spuścił.To jakby XII wieczne obrazy oprawiał w ramki plastykowe.

=>muls, 21 Gru 2006, 17:55

>Rafaell>. to jest raczej odbiornik komunikacyjny pasma VHF do nasłuchów w stacjach nadawczych

No takie coś-odsłuch dokładnie tego co nadają mi się marzy zawsze wszyscy marudzą że czegoś jest za dużo albo za mało , a to basu a to średnica nie taka.Ja chcę słyczeć tylko tyle albo aż tyle co jest w nadawanym sygnale. Na razie już na mojej dobrej instalacji antenowej (od tego trzeba zacząć) i moim OnkyoT9990 przekonałem się jak dobrej CD&Analogowej jakości może być dżwięk z radio (oczywiście nie z każdego).

ponownie pytam ,ten tuner był ostatnio sprzedawany w 2003 roku więc trochę rzadko i na prawdę jest dla mnie horendalnie drogi,nie chciałbym się rozczarować to przecież już zabytek ;

1. czy trzeba dwa tunery i dekoder czy tylko do słuchania stereo wystarczy jeden ?

2.ciągle wszyscy marudzą że kondensatory po 20 latach trzeba wymieniać to więc Rhode&Schwartz są wyjątkami ,ja wiem że amerykańskie myśliwce bez tej firmy nic nie znaczą i zaraz spadną na ziemie, ale co z tym starzeniem?

3.Przykładowo co z tymi kabelkami z nadwęgloną izolacją czy to nie sygnalizacja że coś już jest nie tak,czy po prostu tam długotrwale podwyższony był prąd i się grzało normalnie

4.Co to za srebro! że po tylu latach świeci jak nowe i nie śniedzieje ?

5.Czy dobrze widzę że w sekcji strojenia jest tzw 10gangów czy tylko 5 ?

tu jeszcze jest jeden link który znalazłem

Ukryta Zawartość

pozdr

Ukryta Zawartość

Rhode generalnie jest rzadki bo zawsze był Baaardzo drogi.Ale zawsze to są dzieła sztuki w najlepszym wydaniu.Nie znam parametrów tego urządzenia ,ale jeśli ma regulowaną szerokośc pasma pośr częstotliwości, a raczej ma i w tym ma szerokość rzedu 150 - 250 khz to nadaję się do podłączenia do tego przystawki dekodera stereofonii.Bo ten jest chyba mono.Nie mogę rozróznić liter na płycie czołowej. Nigdy jeszcze w urzadzeniach tej klasy nie zdarzyło mi sie wymieniać kondensatorów .Jak coś padło to były półprzewodniki.A mam urządzenia znacznie bardziej skomplikowane niż to radio.Nie widzę tam żadnych niedobrych kabelków.Trochę zmieniły kolor ze starości.To jest srebro, ale ten fragment został odkryty do fotografii.Normalnie jest przykryty płytką posrebrzaną uszczelnianą na brzegach sprężystą płytką.Nie ma wymiany gazów, nie ma czerni.Gangów jest dziesięć ) pięć par> I piękny w całośći na obwodach LC wzmacniacz pośredniej częstotliwości .I na pewno jest cięzki ,bo taki ma być.Ale jest strasznie drogi i sadzę żę nie pójdzie.

=>muls, 21 Gru 2006, 20:32

>to są dzieła sztuki w najlepszym wydaniu

>Ale jest strasznie drogi i sadzę żę nie pójdzie.

Ballempfaenger EU 6201 poszedł za 11'400 zł napewno w dobre ręce

(aukcja była do jutra, już go nie ma

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

pozdrawiam

Rafael

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.