Skocz do zawartości
IGNORED

jak przejrzeć/ściągnąć pliki na serwerze

saczek_XTRM

Rekomendowane odpowiedzi

no właśnie jak to zrobić? może jest jakiś program? Problem jest tego typu że nie wiem jakie pliki się na nim znajdują. Przykładem niech będzie np strona Edytona -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Jak "przeszukać" serwer ze wszystkich plików?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>>saczek

to powinno zalatwic sprawe:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no niestety nie...

kurde nie wiem jak Wam to powiedzieć żeby było jaśniej..

Te wszystkie programy są OK ale nie zrobią tego co ja chcę ;). Chodzi o to że np na stronie znajduje się 1 strona *.html dajmy na to index.html do tego 3 zdjęcia (np tło i 2 obrazki) o nazwach 1.jpg, 2.jpg, 3.jpg. Na serwerze ktoś umieścił jeszcze 2 pliki video np 1.avi i 2.avi - ale nie ma do nich dostępu ze strony index.html, czyli brak żadnych odnośników etc.

Teraz ... wchodząc na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) mamy graficzną szatę z której możemy ściągnąć zdjęcia 1.jpg, 2.jpg, 3.jpg poprzez "save image as.." albo tymi programami, które już podaliście. Problem w tym że te programy nie ściągną plików *.avi bo nie są one powiązane w żaden sposób w index.html a te programy ściągają wszystkie pliki które odnoszą się do *.html. Przeciętny użytkownik sieci odwiedzając taką stronę nic nie wie o plikach *.avi (nie wie że takowe znajdują się na serwerze).

Moje pytanie brzmi jak wyszukać te pliki *.avi na serwerze (i sprawdzić czy np nie ma tam też luzem wrzuconych *.pdf) nie znając ich nazw a następnie je ściągnąć.

Czasami niektóre serwery mają możliwość przeglądania zawartości serwera wraz z jego katalogami i podkatalogami, ten niestety nie ma.

Weźmy wcześniejszy przykad żeby było bardziej obrazowo - www.republika.pl/edyton/ i powiedzmy że doszły mnie słuchy że na serwerze znajdują się pliki *.avi (chociaż linków do takowych na serwerze tam nie ma) Jak sprawdzić jak się nazywają i jak je ściągnąć na dysk.

Mam nadzieję że teraz opisałem to już wystarczająco klarownie, a jak nie to będę drążył dalej :)

Ukryta Zawartość

kumam

Hmmm...to nie takie proste bo jezeli sa to pliki ukryte i nie sa widoczne z layout-u to nic tylko trzeba zrobic poprostu wlam :) a w tym napewno ci nie pomoge bo jest to dwuznaczne moralnie.

Jest jeszcze wyjscie legalne ale czasochlonne i nie pewne, jezeli pliki na tym serwerze sa twoja wlasnosci lub w jaki kolwiek sposob naruszaja twoje dobra, to zglos sie do wlasciciela serwera ( nie witryny) i przedstaw mu sytuacje np. lukar ma hosting bodajze w az.pl wiec to do nich bym sie zwrocil gdybym wiedzial ze na serwerze jest cos mojego a z lukarem sie niedaloby dogadac.

no ale moze ktos ma inny pomysl :)

>>netboy, 28 Gru 2006, 22:51

hehe, nie no bez przesady - serwer który chce przetrzepać ma niewielką "pojemność" - chyba max 40MB więc bez przesady... max 1 nocka ;)

saczek_XTRM, 28 Gru 2006, 22:52

>>>netboy, 28 Gru 2006, 22:51

>

>hehe, nie no bez przesady - serwer który chce przetrzepać ma niewielką "pojemność" - chyba max 40MB

>więc bez przesady... max 1 nocka ;)

Heh.... jak ma IPS'a to Ci zrobi kuku ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>>netboy

nie, po prostu wyobraź sobie że masz serwer z własną stroną i nie wszystkim chcesz udostępniać pliki, tylko wybranym. Co robisz? Umieszczasz plik na serwerze a "zainteresowanym" podsyłasz np przez GG tylko odpowiedniego linka... Ot i cała historia. Nie zamierzam robić boom'u na microsoft tylko na zwykły, niekomercyjny serwer. Komercyjne zresztą mają zapewne dodatkową ochronę ..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.