Skocz do zawartości
IGNORED

Wszystkie qpy typu MEDION itp.

Axl2000

Rekomendowane odpowiedzi

Co to jest? Tak sie zapytam...mają wbudowane dekodery 5.1 pochodza z niemiec, kosztują 250zl i ładnie wyglądają. Mój kumpel niema kasy, poprostu pochodzi z rodziny no....niezbyt bogatej i chce kupic jak najtansze dvd, czy wogole warto kupowac takie cos?

https://www.audiostereo.pl/topic/3045-wszystkie-qpy-typu-medion-itp/

Wiec tak ja posiadam jakies cudo...za 40euro nazwy nawet nie podam cos chyba SCAN MAGIC a w MediaMarkt nie wiedziec czemu kosztuje ponad 300zl a "sugerowana" cena producenta to 400zł :))

To moje pierwsze DVD i dlatego ocena jest subiektywna:

+ czyta wszystkie plyty

+ ma kupe dekoderow np : MP3

+ obraz w stosunku do video - rewelacja

+ cena

- czasami sie plyta zatnie

- dzwiek jako CD kiepsciutki

- menu jakies glupie

- pilot czasami nie lapie

- jest glosne (mechanizm)

Ogolnie na moim 25 calowym TV obraz jest OK dzwiek w filmach tez, jako CD to porazka ale na imprezie z MP3 mozna sie bawic . Za ta cene otrzymamy słabo wykonany, glosny ale dzialajacy i czytajacy wszystko odtwarzacz ktory w przypadku słabszych TV i gorszych glosnikow zupelnie wystarcza by cieszyc sie filmami o niesamowicie lepszej jakosci niz Video.

Dzieki, pomogles mi :) Czyli pojde z kumpelm do Media i koopie takiego Teviona 2003 z nim i niech sie chlopaczyna cieszy :) Ma to to dekoder DD5.1 i DTS, kupi sie jakies glosniczki 5.1 za 200zl Creativa, rozstawi po pokoju i bedzie mial "kino domowe" :-)

A co do głośności pracy napędów to sie nie spodziewalem ze Yamaha S530 ktora nabyłem niedawno bedzie taka głośna przy niektorych dvd (np. tych bardzo porysowanych hehe) Innsa sprawa (sorr ze troszke zmieniam wątek) iz wydaje mi sie ze S540 niema odczytu CD TEXTU...myle sie?

Tak powinno dac to duzo uciechy bo przeskok z Video jest znaczacy i nie ma co sie oszukiwac nawet najgorzej odtwarzajace DVD sa o nie bo lepsze niz "dobre" video jesli chodzi o dzwiek i obraz.

Oczywiscie ze sa ludzie ktorzy beda narzekali ze obraz nietrzyma kolorow i ze biel nie jest biala ale naprawde to trzeba patrzec pod katem tylko technicznym po przy ogladaniu filmow wogule tego nie zauwazam.

Jeszcze jedno..w media chyba mozna bez niczego oddac sprzet w ciagu 7 dni, wiec radze zawczasu sie zaopatrzyc we wszelkie plyty (orginaly, piraty, mp3, cd-r i inne) i katowac sprzet patrzec jak to dziala itd. Moj naszczescie nie ma problemu z czytaniem plyt (no na porysowanych czasami obraz przeskoczy) ale piraty czyta jak szatan:) a to bardzo wazne! Czasami markowe produkty maja z tym wieksze problemy ale zalecał bym ostroznosc.

Aha i jeszcze jedno, mam podłoczone DVD do normalnego wzmaka stereo ale syg wyjsciowy jest bardzo słaby (nie wiem czemu) wiec musze wzmaka krecic dobrze ponad polowe skali by to gralo glosno a tu juz wchodza znieksztalcenia od wzmaka wiec nie jest to za dobre rozwiazanie....

Nie wiem jak z malym creativem sobie poradzi takie DVD, ja mam 90Wat na kanal i naprawde musze ostro krecic mozliwe ze takie male gowienko wogule nie bedzie chcialo grac przy takim slabym sygnale wejsciowym, sprawdz to !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.