Skocz do zawartości
IGNORED

jeden kanał czasem nie gra w direct

tomekkos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam taki problem: Mam Yamahę dvd 559 mk 2 i amplituner tej samej firmy RXV 559; często oglądam filmy a potem lubię posłuchać muzyki ale po zakończeniu filmu w DD lub DTS i po włożeniu płyty i ustawieniu na direct stereo czasem zdaża się, że jeden z dwuch kanałów nie gra; po zaobserwowaniu tej wady oddałem amlituner do serwisu(jest na gwarancji). W serwisie sprzęt spędził okrogły tydzień po czym zwrócono mi go i powiedziano, że wady którą opisałem nie stwierdzono czyli wszystko było ok. Spotkałem się również z opinią, że uszkodzenie jednego przetwornika w którejś z kolumn może dawać takie objawy jednak po przepieciu na inne kolumny (tylne efektowe) dysfunkcja wystąpiła również. Nigdy nie występuje zanik sygnału w jednym kanale w czasie grania- zdaża się to tylko po wymianie krążka i przełączeniu trybu na direct. Co prawda jest tak żadziej niż przed oddaniem do serwisu gdyż wtedy występowało to zawsze a teran nie zawsze ale jednak. Co może być przyczyną i jak powinienem postąpić? Chciałbym aby za cięzkie dla mnie pieniądze sprzęt sprawował się bezusterkowo...

ps. jest jeszcze jedno- po włożeniu cd wyswietlacz informujący o trybie powinien wygaszać się do określonego poziomu- to też nie zawsze działa prawidłowo: czasem świeci pełnym światłem dopóki nie zmienię poziomu głośności.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.