Skocz do zawartości
IGNORED

Czy ktoś słyszał CD SONY CDP-X3000ES?

dragon66

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jestem pewien, ale jest to konstrukcja odpowiadająca raczej XA30ES, X3000ES nie ma wyjścia regulowanego. Z tego co widziałem w ogłoszeniach (chyba allegro) w tej cenie jest XA50ES i chyba to by było lepsze rozwiązanie tym bardziej, że 50 tka to wyższy model.

Cena X3000ES jest chyba odrobinę za wysoka, XA30ES chodzi +/- 1400-1800zł.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Witam , nie słuchałem tego modelu , choć wiem ,ze cena na zachodzie oscyluje około 400 -450 euro .

Na pewno idzie go "wyrwac " na ebeyu poniżej tej ceny. Wiec 2,5 kzł to chyba sporo.

Pozdr. Krzyzak

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

hmm... może jednak zainwestować w starsze modele Sonego np.555 lub 707 ,słyszałem że te nowe to trochę badziewia !!!! Mam 3000 zł na wydanie i zgłupiałem , nie wiem co kupić ?

Typowy problem :-)

Te starsze modele - mocno dyskutowane na forum, ale problemy zaczynają się robić z laserami.

Może jednak ten XA50ES - choć miał słabe recenzje w naszej prasie (stosunek cana/jakość dźwięku). Miałem Xa30ES i chyba bym kupił 50-kę.

Tak jak kolega pisał 2,5kzł za X3000ES to dosyć drogo porównująć do ceny XA30ES i XA50ES.

Jest jeszcze Linn Genki, ale to już 500 zł więcej.

Dlaczego Sony?

jest sporo dobrych maszynek z drugiej reki do 3000.

Ja ze swojego AA Paganini jestem bardzo zadowolony a wiem , że jak się poszuka to za okło 2,5 kzł da sie kupic.

Pozdr.

Macie racje trudny temat z tym doborem sprzętu ,póki sie nie posłucha !!! Linna Genki ma znajomy , ale chodzi i ciągle narzeka , że za odchudzony dżwiek !!! Może mu ktoś na ucho nadepnął ? Problem w tym ,że w moim mieście-Szczecin- są tylko dwa sklepy dla audiofili , a sprzętu jak na lekarstwo? Do cdek dopiero dobierałbym reszte toru !!! Tylko jaki kupic ...strzelac w Ciemno ? Widziałem na Ebay odtwarzacze firmy Original www.timaudio.com , pięknie wyglądają ale cholera wie jak te cuda chińskie grają ?

Spróbuj skontaktować się z forumowiczem "solo14" może coś poradzi.

A w Szczecinie w Audiofilu nie ma czasem Arcama 73T lub CEC 3300? Możesz trochę "ponaciskać" p. Zbyszka z DAT-a w Pasażu Bogusława może Ci coś poradzi.

Czemu zaczynasz składać sprzęt od CD?

Oki , posłucham sie rady !!! Odnośnie Arcama cd 73t -nie słyszałem za dobrych opini na jego temat . Potrzebuje z pewnych względów w pierwszej kolejności żródła !!!!

Ja też jeśli chodzi o mechanikę w tym Arcamie (mimo, że to Sony), dlatego kupiłem Denona na Allegro coś koło 1,9zł za nówkę i...jestem zadowolony, a przesiadłem się z musu z Sony XA30ES. A jak będę chciał lepiej (czytaj będę miał kasę to sobie DAC-a sprawię).

O tym Sony info znajdziesz w połowie strony:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jaki kupiłeś model Denona ? Jak go oceniasz -myślalem też o 1500 AE lub Maratz 7001 ki ?!!!

Walery dzięki za pomoc !!!!!

Szukam czegoś co ma troche dynamiki i rozdzielczośći w zakresach , oczywiście w ramach budżetu i rozsądku , myślałem tez o jakims modzie cdek np u Stelmacha albo , Gregaudio ,ale jak w Neelu kumplowi przerobili , to chłopak sie załamał , a ja się zniechęciłem !!! Kazdy ma inne gusta i przeróbka czasami nie jest panaceum na dolegliwość

, każdy ma inne gusta i inaczej odbiera muzę !!! Dzwoniłem teraz do DAT w Szczecinie , człowiek poleca Mikromegę ,Jolidę i Jungson-made in China , odsłucham i zobaczę !!!! A polecono mi też Sony model 7o7 Swoboda , tylko nowy laserek kosztuje i nie wiadomo co z jego dostaniem ...soniacz ma swoje latka !!!

Tu pisałem o nim:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawe spostrzeżenia ,wezmę to pod uwage , oki uciekam załatwić parę spraw na miastko , może wpadne na chwile do DAT-a czegoś posłuchac !! Podobają mi się testy sprzętu które przeprowadziliście , warto by było stworzyc cos takiego jak ranking -SPRZĘT NOWY , SPRZĘT PODDANY MODOM -wielu ludzikom by to pomogło ,zwłaszcza tym którzy wchodzą do audiofilskiej elity. Pozdrawiam i na razie !!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.