Skocz do zawartości
IGNORED

Apple iPhone - All in one

Gustaw

Rekomendowane odpowiedzi

Nie znoszę telefonów komórkowych. Tej cholernej "smyczy", wibrujących kieszeni, nie wyłączonego budzenia w niedzielę, kończącej się energii w najmniej dogodnych chwilach. Ale to jest coś co może zmienić moje nastawienie do tego przedmiotu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/30762-apple-iphone-all-in-one/

Fajny jest.

Tylko aparat by się przydał lepszy (matryca 3MPix). No i gniazdo kart pamięci. Myślę że dotykowy ekran znajdzie wielu nasladowców i to jest kierunek rozwoju telefonów w przyszłości.

Czy on będzie tylko w jednej sieci w USA czy jest planowana sprzedaż ogólnoświatowa jak ipodów?

Cena 599 - 699$ (takie znalazłem w internecie) wydaje mi się uczciwa jak za tak sympatyczne urządzenie.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

>Czy on będzie tylko w jednej sieci w USA czy jest planowana sprzedaż ogólnoświatowa jak ipodów?

Prawdopodobnie tak. Słyszałem tylko o problemie z nawigacją. GoogleErath nie opisuje dobrze Polski.

>Czy on będzie tylko w jednej sieci w USA czy jest planowana sprzedaż ogólnoświatowa jak ipodów?

Najszybciej w połowie roku w USA, w EU pod koniec 2007 lub na początku 2008.

>Cena 599 - 699$ (takie znalazłem w internecie) wydaje mi się uczciwa jak za tak sympatyczne

>urządzenie

Ta cena to przy podpisanej umowie z operatorem sieci komórkowych na 2 lata, zatem cena rynkowa wyniesie na pewno grubo ponad 1000$.

wizualnie przypomina concept Siemens/Benq - Black Box

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nokia tez ma podobny :

Ukryta Zawartość

post-11274-100000246 1170309049_thumb.jpg

post-11274-100000247 1170309048_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tyle że Benq-Siemens zbankrutował zaś Nokia jakoś nie pali się z wypuszcaniem technologicznych nowinek.

N93 mimo fajnej matrycy i optyki nie ma ekranu dotykowego.

Na dziś najbardziej podobają mi się modele Sony-Ericsson. Tutaj dotykowy ekran nie jest niczym dziwnym a jednocześnie wydajne baterie sprawiają że funkcjonalność wyrobów SE jest dużo wyższa niż klasycznych palmtopów z funkcją telefonowania.

Aktualnie nie potrzebuję nic więcej niż P910i/P990i - marzy mi się tylko powiększenie funkcjonalności tych zabawek poprzez bezpośrednią implementację modułu GPS - bo dziś trzeba końbinować z zakupem osobnego modułu i komunikacją przez Bluetooth. Podobno w 2007 telefony SE z GPS już mają być na rynku.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

iPhone to zupelnie inne zwierze i wzornictwo ma tutaj najmniejsze znaczenie, takze porownywanie go z innymi produktami jest nie na miejscu. Mozna spekulowac czy ambicja przejecia 1% (10M aparatow rocznie) globalnego rynku przez Apple nie jest zbyt ambitna poprzeczka, ale jezeli ktos ma przypadkiem akcje Apple w portfolio, Jobs ma tak bogata historie sukcesow, ze zaufalbym bardziej jemu, niz sceptykom i jeszcze nie pozbywal sie. Cholera wie jak sprawdzi sie ten projekt, ale nie mozna sie niezgodzic, ze sa w nim najlepsi gracze, zespol ktorego nie ma dzisiaj nikt inny na swiecie. Poza tym sa ta firmy, ktore nawet fizycznie ze soba sasiaduja. 4GB $499/2 lata, 8GB $599/2 lata w USA od czerwca 2007, w EU 4 kwartal 2007, Azja 2008.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.