Skocz do zawartości
IGNORED

EWOLUCJA, czyli, co dalej po PARADIGMACH

denon.dcd.2560

Rekomendowane odpowiedzi

McGyver, 15 Sty 2007, 21:11

> Po drugie tylko Paradigmy serii Studio grają tak jak opisał Yolaos.

To ciekawe, ja miałem zupełnie inne odczucia. I to jeśli chodzi o serię v3, bo v4 to już zupełnie inna historia.

hmmm, dziwne, dziwne, a kiedy ja z kolei słuchałem Studio20, to bardzo podobała mi sie dynamika. Nawet kumpel, który ma B&W705 przyznał, ze takiej dynamiki Bowersy nie mają. Bas świetnie kontrolowany, stereofonia bardzo sugestywna jedyną uwage jaką mieliśmy to nieco szorstka(ale dobitna- naturalnie dynamiczna) góra pasma.

Być moze było to skutkiem niewygrzania kolumn...ale piszę o tym co słyszałem bez usprawiedliwiania czegokolwiek.

Średnica również bardzo dobra, nie wypchnięta, ani nie schowana - ot średnica. Nie grała konturami, a raczej pełnią brzmienia, ale detalu również mi nie brakowało. Jak dla mnie udane paczki. Może jeżeli ktoś preferuje bardziej miekkie granie to wydadzą mu sie zbyt dosadne, ale wystarczy podpiac jakiegoś niedrogiego lampiaka, całosć się lekko "zmuli" i też bedzie miał super;)

Pozdrawiam

McGyver nie rozumiem tego co napisałeś-"Po drugie tylko Paradigmy serii Studio grają tak jak opisał Yolaos. Wyższe serie grają już bardziej normalnie."

Znaczy się tylko signature są ok ?:)

lancaster, 15 Sty 2007, 23:05

>Snajper, słuchałem jakiś miesiac-poltora temu(nowy w sklepie), to chyba ten ?:)

Może tak, może nie. :) Obie wersje są teraz nowe w sklepie. :)

"".....panowie..;panowie panowie!!!! za ma mało ku..a K...A!!!! """

z tego co widze to wiekszosc mówi o studio20v4. ale to kosztuje cholera 3 koła.

a tak za 2-2.5??

a moze cosik z podłogówek??

proplayer, 15 Sty 2007, 23:15

>McGyver nie rozumiem tego co napisałeś-"Po drugie tylko Paradigmy serii Studio grają tak jak opisał

>Yolaos. Wyższe serie grają już bardziej normalnie."

>Znaczy się tylko signature są ok ?:)

Ano ja też tego nie rozumiem. Miało być (...) serii Monitor... Takie są skutki odbierania telefonu podczas pisania

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja po Paradigmach to juz tylko Thiele chcialbym widziec w swoim systemie. A co do wpisu yolaosa to niestety, ale AA nie ma startu do kanadyjskiego producenta. Nie ta liga. Oczywiscie, dla porzadku dodam, ze to jest moje osobiste zdanie.

Pozdrawiam.

masterofdeath6, 16 Sty 2007, 08:52

>A ma kto moze jakieś doświadczenia z Triangle ?? Ja myślę o przesiadce z E80.

A jaki to ma związek z tematem omawianym w tym wątku...? :-0

>W tej cenie kupisz B&W 602.2 s3 Sam je mam to sa kapitalne kolumny niezwule autorytatywna stereofonia czysta srednica i analityczna gora

> UWAGA-wrazliwe na elektronike nie ze wszystkim dobrze graja ale dzieki temu maja potecjal jak go odkryjesz no coz-niebo w uszach!!!!!!

>Dla wszystkich zeby bylo jasne TO JEST MOJE ZDANIE!!!!!!!!!!!!

>HARPIA pat -kapitalne kolumny swietny wyglad a jeszcze lepsze granie Maly nidostatek w basie

panowie a ja wam powiem tyle , ile osób się wypowiedziało tyle "zastosowało" swoje gusta, współczuje koledze , który założył ten wątek, teraz zamiastwiedzieć co ma kupić , ma kocioł w głowie i pewnie ręce mu opadły :)

u mnie było podobnie z subwooferem, założyłem wątek, i zamiast czegoś się dowiedzieć , czytałem kłótnie , który gość ma lepszy szprzęt w domu ...

dramat.

valis0, 16 Sty 2007, 14:21

> ile osób się wypowiedziało tyle "zastosowało" swoje gusta

Nie zauważyłeś jeszcze, że tak po prostu jest? Każdy ma inny gust i jeśli chce jak najlepiej poradzić pytającemu, poradzi mu zgodnie ze swoim gustem. To normalne, zarówno na tym, jak na każdym innym forum. Jak inaczej sobie to wyobrażasz? Jedna osoba napisze "kup kolumny A", a reszta na to "tak, to najlepszy wybór"? ;-)

Jak ktoś normalny zakłada wątek w stylu "co kupić", to nie spodziewa się niczego innego, niż masy propozycji. Najprzeróżniejszych. Od różnych ludzi. Oczekuje popatrzenia na problem z różnych punktów widzenia. I o to właśnie chodzi.

Jeśli Ci to nie odpowiada, zamień forum na "fachową" poradę w kiepskim salonie. Tam dostaniesz sprzęt najdroższy i będziesz happy. Jedno pytanie, jedna odpowiedź. :)

to było uogólnienie, ja osobiście robie sobię takie "małe sitko" , i po prostu pewnych sugesti wogóle nie czytam, czasem wystarczy sam nick, czasem pierwsze trzy słowa :)

zresztą ktoś już kiedyś zauważył, że 50% wypowiadających się ludzi na tym forum ma starego radmora z kompletem tonsila 140 , i generalnie mają wiele do powiedzenia o okablowaniu, brzmieniu etc. :)

co do opini sprzedających, to niestety są oni niewykfalifikowani (zazwyczaj) więc nie mogę się kierować ich zdaniem, co do opini na tym forum jest podobnie (zazwyczaj) ...

miłego wieczoru :)

Tak seria monitor jest slaba i to potwierdza wiele osob lacznie ze mna bylym posiadaczem tych kolumn.

Najwieksza wada jest srednica ktora jest wycofana a pierwsze skrzypce graja skraje pasma na dodatek nie najlepszych lotow.

Paradigmy robia duzo lomotu i nadaja sie do naglosnienia sporej prywatki ale bron boze posluchac na nich Jazzu czy wokali ladnych pan brrrr.

Wlasciwie kazde neutralne kolumny zagraja lepiej i nie zmecza po kilkunastu min odsluchu jak Paradigm.

denon.dcd.2560, 15 Sty 2007, 20:25

>PIONT84 no jezeli twoim zdaniem pioneer 656 gra lepiej z paradigmami niz Yamaha ax900, to chyba

>jestes przygłuchy lub nie miałes yamahy. pionek-zamula jeszcze bardziej ciemną srednice tych kolumn.

>jasna yamaha znacznie poprawia ten aspekt, jednak wciaz to nie jest to. PIONEERom dziekuje.

byc moze jestem przygluchy, ale mi sie akurat podoba piękny ciepły (zamulajacy) dzwiek pioneera przetwarzany przez suszące paradigmy! -jakos to sie wyrównuje

wyczytales w moim o mnie ze go mam, a to wcale nie znaczy ze go polecam!! poprostu chcialem zaznaczyc , ze jak sie komus nie podoba dzwiek jego systemu to wcale nie znaczy ze jest to wina tylko i wylacznie kolumn, a zwlaszcza jesli gdzies po drodze jest yamaha

NIE ma złych kolumn, wzmacniaczy, źródeł, kabli, itp !!! sa tylko ich złe połączenia !

-taka złota myśl , bo tu wszyscy pisza ze sluchali kolumn A i B . Kolumny A graly super, a B beznadziejnie - a inna osoba twierdzi ze to wlasnie B graly super a A beznadziejnie, to wszystko zalezy od tego do czego byly podlaczone i jakie byly warunki akustyczne pomieszczenia !

Bez odsłuchu nic nie warto zmieniać.

Audio Academy grają z reguły dźwiękiem diametralnie inaczej ukształtowanym niż Paradigm z serii Monitor. Posłuchaj i oceń czy to Ci odpowiada.

W dalszym ciagu bęe obstawał przy Paradigm Studio 20 v3

A co do serii Monitor v4 wystarczyło te M7 podłaczyć w podwójnym drutowaniu dobrymi kablami i srednica wychodzi do przodu...Ciekawe dlaczego nikt z tego nie korzysta ???

Kolejna fundamentalna sprawa jest przyzwyczajenie do sposobu prezentacji .zazwyczaj paradigmowcy zostaja przy Paradigmach zmieniaja tylko na wyższe serie - czyzby nowa reguła ???

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.