Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Sudetach 23.02.2007

dymu73

Rekomendowane odpowiedzi

Beda beda fotki...trzeba tylko dziecko polozyc spac ;) No i mocno pocenzurować zdjecia;) Jedno jest pewne, spotkanie wypadlo swietnie, warunki odsluchow niezłe. Napewno to byl tylko początek....wstępnie niesmialo sie mowi o drugiej polowie kwietnia...ale szzzzzaaaaa....

No moze jedno....;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dobra , moja kolej!!!

Dotarlismy na miejsce ok 12... Male oględziny i juz wiedzielismy gdzie bedziemy slychac!!! Szybko wypakowalismy sprzet i do dzieła...(Typo męska wyprawa - nikt do wieczora nawet nie zdjął butow;)) . POkoik nie wielkie ale wysoki...no nic, za pozno na prace budowlane;) Zajęliśmy się kabelkami ...

Na początek wzmaki" Arcam i Eexposure, oraz CDeki Rotel 971 oraz Denon608 (czyt. Denon 1460 poprawiany przez Piotrka608). PIerwsza konfiguracja: Denon608 i Arcam...IC Klotza,,glosnikowe Moonwalki Audio-Nova..

Pierwsze dzwieki..hmm..za wysokie pomieszczenie...za małe monitory..szczegolowo ale bez basu.. no nic lipka...Damian (czyt. Tymek lub Rychu;) nie dał za wygraną i wyciagnal "pytona" Nykiel Audio:) START!! Dzwiek polaczuł kąciki ust z uszami:). Świetny bas, szybki , krotki... jest dobrze...W tym zestawieniu Moonwalk nadawał się tylko do rozwieszenia na nim prania. POtem tak z ciekawości podpięliśmy Monitor Audio silver 19-cos tam...lekko pokonal Moonwalka z praniem, ale daleko mu był do Nykla. POtem IC, wybor byl niezły , od Klotza poprzez Resona, DIY na Cardasie itp az do TL Air1. Chyba nie musze mowic co bylo najlepsze?;) Chodz Tara czuła oddech DIY Tymka na Cardasie na plecach, od czasu do czasu otrzymując kopniaka;)

Tyle na wstęp.

Reszta jest muzyką.

MOje wrażenia.

CD - hmm tu jest cięzko....łatwiej bedzie mi porownac Cdeki do aut.

Denon608 (mój)- Golf I GTI - stary, niezawodny zawodnik, tu coś zgubi..... tam poleci mu tylek...brzydal i przewaznie "bity" ale....ale chce się nim jezdzic!!! Dostarcza niesamowitych emocji , bez systemow ktore ingeruja w jazde, po prostu emocje i jeszcze raz emocje...

Rotel (Tymka - nie grzebany..bo po co?) - to zdecydowanie VW Tuarek (pewnie zle napisałem) - dostojny wóz, ladny , dostojny...no i można nim zaszalec! Mimo ze wersja z Dieslem ale jednym z najmocniejszych!!!!! Świetna Robota!!! Mimo, że juz bez szczeniackich emocji..

Linn Mimik czy odtwarzacz VHS bez obcji nagrywania ;)(Dyma z małej wioski; ) - to zdecydowanie limuzyna...gładko jezdzi...posiada wszyskie techniczne rozwiazania...jest wytworna i czuc ze droga!!! Ale ale...gdzie są emocje??? Ja nie widziałem..

Podsumowując, to 3 rozne CDki...i z roznego przedzialu cenowego. Akurat tu cięzko powiedziec ze coś jest gorsze czy lepsze..kazdy z nich ma inny charakter. Rotelek jakoś ciekawie łączyl cechy pozostałych graczy...miał solidny delikatny dzwiek i bardzo muzykalny Linna i wykop emocjonalny Denonka...

Oczywiście nie można powiedziec ze najdrozszy Linn byl najgorszy...nie ma takiej obcji...w zyciu nie słyszałem kulturalniejszego dzwieku...

Wzmacniacze: tu sprawa prosta...Arcam pobił Exposura ,w rocku bezlitośnie a w jazzie nikła roznica ( nawet jeden z nas nabrał się na ślepe odsłuchy porownawcze;)..i wszystko bylo cacy ale przyszedl Pan bufon Naim im po plaskaczu zaznaczając kto tu jest HI:) Jak mowil Dymu73 , poprostu zdeklasował rywali swoja mocna srednica i basem ktory pozamienial miejscami pluca z jelitami... ja bym sie czepil jednynie marnymi wysokimi...dla mnie zbyt malo intensywne... i jeszcze jedno.....zastanawiam się...i z kadym kwadransem coraz bardziej czy aby NAIm czasem nie kokietował? czy aby nie wystawil swoich najwiekszych aramat w postaci wielkiej srednicy zeby ukryc swoje slabosci...czy ten angielski szatan o wygladzie czegoś niepotrzebnego aby nie oszukuje, wymachując szabelką nam przed nosem... mimo wszystko tez chce go miec!!!:)

Odnośnie kolumn..hmm.. podpielismy z Tymkiem podczas nieobecności innych Coloniki Totemiki... i jak wyglądały - tak zagrały...po kilku minutach cichutko odlozylismu je na miejsce...To nie pomieszczenie dla nich!! Ale grały jak na swoje gabaryty rewelacyjnie...skad one maja tyle siły!!!

Odnośnie moich monitorów od Gipsy2 powiem jedno - jestem z nich dumny!!!!!!!!! W zyciu bym nie przypuszczał ze z tym bufonem Naimem (szczerze mowiac liczylem ze bedzie kiepski;) tak pieknie to zagra....

Ogolnie to bylo fajne kumplowskie spotkanie....muzyka była najważniejsza, a impreza przednia:))

Bardzo dziękuję wszystkim za przybycie!!!

Troche fotek...

Ukryta Zawartość

post-13628-100007436 1172479905_thumb.jpg

post-13628-100007437 1172479905_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i jesze trochu...

Ukryta Zawartość

post-13628-100007433 1172479905_thumb.jpg

post-13628-100007434 1172479905_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i jeszcze troche....;)

Ukryta Zawartość

post-13628-100007431 1172479905_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i jeszcze troche....;)

Ukryta Zawartość

post-13628-100007428 1172479906_thumb.jpg

post-13628-100007429 1172479906_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam nadzieję ze na nastepne spotkanko się załapie a napewno jakiegoś ciezkiego zawodnika z Wrocławia przytaszczę.

Spotkanie fajne i jak widac w dobrych humorkach ..a o to przeciez chodzi!Pozdrawiam uczestników Piotrek608!

To może jeszcze kilka słów :

-na rozgrzewkę katowaliśmy siebie i sprzęt płytą "Acoustic Room 47". Zupełnie to nie moje klimaty, ale trzeba przyznać, że płyta nagrana "holograficznie" do bólu. Momentami brzmi jak rogrzewka przed koncertem.Słychać na niej wszytsko (szarpnięcia strun, oddech saxofonisty.....).Wokale podane na twarz.Z japońskimi źródłami mnie osobiście "zasypało" wysokimi. Dopiero Mimik sprawił,że wokal Annomali Czopek zabrzmiał gładko i czysto.

- Morphine "Cure for pain", czyli mięsisty blues. Tutaj zestaw Naim+Mimik pokazał wszystkie swoje plusy.Była przestrzeń, szybki bas (bez kluchy, pod pełną kontrolą).Choć także rotel 971 jako źródło sprawdził się bardzo dobrze.Muzyka nabrala większego tempa.Za to jak wspominałem ,wzmacniacz Exposure Xs wyłozył się zupelnie.No cóż, to nie repertuar ,ani zestawienie dla niego.

-Sigur Ros i płyta ( ).To już była druga w nocy, ale warto było nie spać.Dźwięk otoczył nas z każdej strony, monitory od Gipsy pokazały jak zbudować ambientowy, islandzki pejzaż.Hektary przestrzeni, basowe plamy.....czysta przyjemność obcowania z muzyką.

-no i na zakończenie Type o Negative z utworem "Black no.1".Tu w zasadzie aden opis nie pomoże, ale siedzieliśmy zmiażdżeni, muzyka przejechała po nas jak walec (Naim+Mimik+Gipsy).Nikt już nie maił siły na przełączanie wzmaków, źródeł czy kabli.

-rano jeszcze trochę poprzełączaliśmy.Pięknie zaśpiewał nam David Sylwian (utwór "Krishna blues") i Lambchop (płyta "Is a woman").W zasadzie wnioski jak wcześniej.

Kilka wniosków natury ogólnej:

-warto się spotykać (szkoda, że nie było nas więcej)

-spotkania ( mamy nadzieję ) bedą cykliczne (pozdrowienia dla Piotrka608, haer-a, qman-a i innych z okolic-moze następnym razem sie uda???)

-3 wzmaki, 3 cd i dwie pary kolumn to trochę za wiele kombinacji (no i wiącha kabli)

-dom i okolica stworzone do spotkań (brak sąsiadów,góry ,zalew, tosty z grilla)

Pozdrowienia dla "grupy warszawskiej"!!! Kaszanka7 nie spowodowaliśmy lawiny:-)))))(nie było śniegu)

Bartek

Zawsze sie usmiecham jak widze foty z takich spotkan. Sprzet jeden na drugim, a w domciu zastanawiamy sie czy cd lepiej gra na srodkowej czy na dolnej półce i czy na polce z mdf czy z marmuru :D

Fajna sprawa takie spotkanko - szkoda tylko ze tak daleko do Was.

pozdrawiam serdecznie kaszanka7

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Całkowicie bezczelnie i na chamca bez porozumienia sie do końca z Arkiem proponuję następne spotkanie w KWIETNIU!!!

Z mojej strony zabiorę cudowną sieciówkę z teflonu i srebra oraz zestaw sprzetu lutowniczego oraz nowe cudowne i lepsze wzmaki operacyjne do Denona Arka ....przeprowadzimy operację na żywym organizmie i to bez znieczulenia:-)...aby Denonek mniej cykał po uszach:-)

Zabiore też innego Denonka DCD2700 który właśnie poddawany jest magicznym zabiegom aby dźwięk był słodki, ciepły i niecykający...

Popieram wniosek przedmowcy!!! Teraz trzeba szybko ustalic termin , zeby nudni wedkarze nam nie zabili planow!!!

Jak uczestnicy widzieli, miejsca jest do spania;) Jednak nastepnym razem polecałbym pewnym osobnikom zasypiac na rozkladanej kanapie o dlugosci wiekszej niz rozmiar ciała;)

Dobra ustalam nastepny termin spotkania i spokojnie na mnie ta data nie działa!!!

Termin to 13 KWIETNIA .......PIĄTEK!!!!!!!!!!!!!!!!

Arek rezerwuj domek a reszta panów rezerwujcie klocki i wolny czas!!!!

Ania jak ktoś w tym chorym kraju kupił 3 lata temu malutkie mieszkanie i bedzie się ono mu czkawką odbijało jeszcze przez najblizsze 20 lat ...to jeździ PKSem(buuuuuu!!!)..zapraszam o 11.30 na chyba 6 stanowisko luksusowy autobus PKS Kamienna Góra:-)

Seba78

eee tam gadasz..ja mam ch#$@%#%wy samochod, ch#@%#@%owe mieszkanie i ch%#%#wy sprzet ale ogolnie jestem szczesliwy;)

Jakos sie przemeczą wszyscy..to tylko kwestia zaparcia;) A chwile spedzone w tak przemilym towarzystwie zostana na długo...poza jakakolwiek materia!!!:)

podróż nie samochodem=podróż bez sprzętu, a chętnie byśmy porównali to, co mamy z tym, co mają inni;) w piątek to i tak praca w najlepszym wypadku do 16:00.Trzeba będzie coś wymyslić.

Holla!

Nie za szybko to spotkanie?

No ale termin padł, trzeba się dopasować:-)))))Osobiście deklaruje odbiórkę z Kamiennej Góry.I to naprawde "luxbusem".....

Napisalem do Lukara co by zmienił tytuł wątku na "Spotkania w Sudetach".Jesli się nie uda to proponuje założyć nowy, bo data w tytule mocno nieaktualna.

Jak patrzę na te fotki , to nie mogę odżałować , że nie dojechałem:((((

Niestety , grypopodobne przeziębienie przerodziło się w zapalenie oskrzeli , co pociągło za sobą serię antybiotyków.Tak więc nawet gdybym przyjechał , to i tak nie mógłbym wziąć pełnego udziału w odsłuchach ;)

Pozostaje mieć nadzieję , że następnym razem uda mi się dotrzeć.

Moze pomyslec w wspolnej zrzutce na paliwko do busa zabral by w umowionym miejscu we wrocku zawiozl na miejsce z klockami a potem odwiozl..doinformuje sie ile taka impreza by wyszla.

Pedros..zapraszamy kazdy jest mile widziany wiecej ludzi=lepsza atmosfera:-)Zdrowiej nam!..sam ostatnio konalem z antybiotykami w reku ..najgorszemu wrogowi nie zycze..na dodatek nie slyszalem lewego kanalu..grrr

... w lokalnej prasie nawet donoszą iż imć Piter (pozdrówka!) po spowodowaniu wypadków bez liku prawka nie dostanie dożywotnio ... pekaes więc by został, acz możliwym się może okazać iż dam i ja radę się pozbierać (odpuścić 13 w piątek - w życiu!) i jakowyś transport z Wrocka będzie (mła + 3 wolne miejsca, a i kawałek bagażnika też). trzymta ruki na pulsie!!!

Znalazłem nareszcie chwilę czasu, aby skrobnąc kilka słów o maszym spotkaniu. Jak widzę zamieni sie w cykliczną imprezę z doborowym towarzystwem.

Pierwsze wrażenia na temat miejsca odsłuchów są więcej niż pozytywne, zjednej strony tama i woda, z drugiej góry, jest gdzie pospacerowac. W samym domku pokoi i pomieszczeń tyle, że wszystkich chyba nie widzieliśmy, dla znudzonych znalazł sie nawet bilard w podziemiach.

Wracając do sedna spotkania, dużo wiecej niż chłopaki nie napiszę, najlepszym dżwiękiem zagrał Naim z Rotelem. Kolejnego dnia miałem wrażenie, że Linn rozłożył skrzydła dopiero po przyłączeniu normalnym interkonektem, wcześniej grał na przejściówce z Din na chinch stworzonej przez Audionovę - kolejny kabelek o dziwnych właściwościach, który tym razem wycofywał wysokie tony w odróżnieniu od głośnikowego Moonwalka ( ale może tak miało byc).

Denon, no cóż, szybki jasny dżwięk momentami za ostry, ale z klasą. Mozna na nim poszukiwac niuansów, westchnień, skrzypnięc i takich tam.

Widzę, że zdążyliście już ustalic date kolejnego spotkania, oczywiście z przyjemnością wpisuje się na listę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.