Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz stereo - Denon

kapibara

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzie mozna zobaczyć opinię lub test porównawczy ????

>>>>Denon 1500AE to nie Denon 2000AE. W bezpośrednich porównaniach Xindak XA 6950 vs 2000AE ten

pierwszy niestety poniósł sromotną porażkę

kerikawon

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tutaj masz test samych odtwarzaczy. Jednak wygrał Denon. Był też test całych systemów w jakiejś niemieckiej gazecie ale cholera nie mogę teraz tego znaleźć. Do jutra

Ukryta Zawartość

W tym teście Denon jest cytuję:"bardziej kulturalny, mniej spektakularny, ale tez łagodniejszy i w pierwszej chwili przyjemniejszy w odbiorze" niż ....Naim. Hmmmm kilka godzin temu ten sam sprzęt został wszak nazwany chamem, który nie powinien stawac w jednej linii z taką klasą jak Naim...

Nauczmy sie czytać między słowami

bardziej kulturalny-nijaki , stonujący przekaz

mniej spektakularny-bez dynamiki i ekspresji

ale tez łagodniejszy i w pierwszej chwili przyjemniejszy w odbiorze - wyrażenie kluczowe >w pierwszej chwili < flaki z olejem .

Ale co do chama to faktycznie sie nie zgodzę .

Niewłasciwie dobrane określenie . Raczej zubożały szlachetka zaściankowy któremu pozostało tylko szlachectwo .

wkamil, 28 Sty 2007, 15:26

>Koncz wasc, wstydu oszczedz.

Własnie rozmawiamy o wzmacniaczach a nie o CD i jak do tej pory nie znalazłem żadnych wiążących opini w których Denon 2000 był tak szczególnie lepszy od wzmacniaczy innych firm w tej klasie .Natomias o Xindakach opinie takie istnieją więc po co kruszyć kopie .

Dla mnie Denon to PMA-350 i kropka .

Pioneer 400X tez był fajny .

Pozdrawiam

Pewien sierzant LWP mawial, opinia jest jak dupa, kazdy ma swoja.

Owszem rozmowa byla o wzmacniaczach i to takich za 300 zl, co nie przeszkadzalo wcale w czynieniu uwag natury ogolnej na temat "firmowego brzmienia denona" - bez wzgledu na przedzial cenowy. Oczywiscie nie mialo znaczenia czy sie cokolwiek innego denona (z innej polki cenowej) sluchalo, istotne bylo, ze jak denon to, musi byc cham i prostak. Ok.

Skoro jednak tak poetycko czytamy miedzy wierszami to czytajmy wszystko, nie tylko to, co nam pasuje do z gory przyjetej teorii.

"Pewne emocje, by nie powiedziec: kontrowersje, wzbudzil odtwarzacz debiutujacego na naszym rynku Xindaka"

Co za porazka, z trudem udalo sie nam wytrzymac do konca odsluchow.

"Jego brzmienie cechuje sie niezla dynamika i solidnym basem."

Brzmienie rodem z tancbudy, niskie tony jako zywo przypominaja tez boomboxa.

"Nalezy ten odtwarzac wyroznic za mozliwosci funkcjonalne."

Calkowity przerost formy nad trescia.

I co, bawimy sie dalej???

A ja sie nie zgodzę pod jakimkolwiek względem. Dlaczego? Otórz wszyscy tutaj udowodniliście, że macie tyle wspólnego z dobrym sprzętem tranzystorowym ....Co i z lampą.... To akurat tyle samo, ile Xindak ma wspólnego z jednym i z drugim...

kerikawon,

Nauczmy sie czytać między słowami

>bardziej kulturalny-nijaki , stonujący przekaz

>mniej spektakularny-bez dynamiki i ekspresji

>ale tez łagodniejszy i w pierwszej chwili przyjemniejszy w odbiorze - wyrażenie kluczowe >w

>pierwszej chwili < flaki z olejem .

>

jeśli pisałeś o Denonie to z całą odpowiedzialnością twierdzę, że jesteś idiotą , chamem , mało przystojnym , gburowatym małym człowieczkiem, " agentem" Polpaku, który wie tyle o Denonie ile ja o lotach i orbitowaniu świń w kosmosie.

kerikawon

Przepraszam za wczorajszy przytyk osobisty. Byłem po imprezie , nie powinno się jednak siadać po alkoholu do kompa. Przecholowałem, to było niepotrzebne, niegrzeczne i co tu dużo mówić wstyd mi za siebie. Jeszcze raz przepraszam.

Ad rem. Bzdury Waść wypisujesz o Denonie. Ja rozumiem, że handlujesz sprzętem, mniemam, że Xiandakiem również ale żeby wypisywać takie niedorzeczne brednie, opluwać i mieszać z błotem konkurencje, to już nie bardzo. Denon i brak dynamiki.... Człowieku kompromitujesz się !!!!

Belial

U Ciebie w domu jest problem między klawiaturą a monitorem. Nie 1szy raz stosujesz wyzwiska,czego nie tylko ja drzewiej doświadczyłem. Pójdż raczej do polityki,masz stosowne wykształcenie.

Troche czuje sie wywolany do tablicy i zastanawiam sie po co jest ta dyskusja. Toc jedni wola blondynki inni szatynki. Mialem okazje sluchac Xindaka 6950V w bezposrednim porownaniu z denonem 2000 i nie bede pisal ze Xindak jest be, ale wole pozostac przy tym co posiadam. Jakas taka glupia maniera na forum panuje by przekonywac innych, ze cos jest ZLE a cos DOBRE. Przeciez tak nie jest. Jeden woli w muzyce szybki bas inny wolnieszy jeden lubi analitycznosc inny cieple kluseczki - tym zdecydowanie nie bede polecal DENONA 2000.

Pozdrawiam i zycze milego sluchania muzyki - kaszanka7

ps. a tak na marginesie z tego co widzialem w wyszukiwarce chyba jest wiecej niz 2 osoby ktorzy maja 2000 ;)

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Ad rem. Bzdury Waść wypisujesz o Denonie. Ja rozumiem, że handlujesz sprzętem, mniemam, że

>Xiandakiem również ale żeby wypisywać takie niedorzeczne brednie, opluwać i mieszać z błotem

>konkurencje, to już nie bardzo. Denon i brak dynamiki.... Człowieku kompromitujesz się !!!!

Ależ w zyciu nie powiedziałem ze jest to zły wzmacniacz , po prostu mam inna opinie ,i wcale mi sie nie podoba sposób prezentacji dlatego się dziwię że ktoś się nim cieszy ,sam posiadąłem swojego czasu 1550 i była to najwieksza porażka w moim życiu (to pewnie wywarło ogólne podejscie do tej firmy -jak pies do jeża)

Co poradze że z moimi osobistymi głosnikami Denon nie gra .Dla ułatwienia podam konfigurację.

Paradigm Studio 40 v4 Tuningowany Technics SL-PS840D XLO Ultra 12 Bi-wire , IC Ultralink Ultima .

Porównywany z Musical A3 , Xindak XA-6950,

Ukryta Zawartość

Pod tym linkiem rozwija sie dyskusja na temat:

Hello,

I have b&w 803s.

I would like to buy a new amp and cd.

My tips are:

1. marantz PM-11S1 + SA-11S1

2. denon PMA-2000AE + DCD-2000AE

What is your opinion (experience) ?

Thanks, radim

Efekt w przyblizeniu:

Zapomnij o PMA-2000AE...

Chetni niech sobie przeczytaja kilkadziesiat wpisow doradzajcych jak ominac rzeczonego Denona a lista substytutow jest bardzo bogata i w mojej opinii bardzo atrakcyjna - np. Primare I30, MF czy Audio Analogue Puccini SE ;-)

pzdrw

soso

Ukryta Zawartość

Soso, ale przeciez tam poza jednym wpisem negujacym ogolnie amplifikacje Denona do serii B&W 800 nikt sie nad tym 2000AE nie zneca...

Generalnie chodzi chyba o to, ze analityczny i "jasny" 2000AE w zestawieniu z szybkimi, analitycznymi i szczegolowymi twardomembranowcami moze dac efekt nadmiernego ochlodzenia dzwieku, co nie kazdemu odpowiada, ale przeciez niektorzy tak lubia, malo tego, o to im wlasnie chodzi:) Pozdrowienia

Czarku malotego Marantz 11 to klocki prawie 2 razy drozsze od Denona 2000. To jak w ten sposob mamy prowadzic dyskusje to dlaczego nikt nie zrobi porownania Marantza 11 z Denonem PMA-SA1.

Obiecuję forumowiczom, że jak tylko ja i Kaszanka7 znajdziemy czas w podobnym terminie, wezmę bydlaka (wzmaka, nie Kaszankę7) pod pachę i do niego (Kaszanki7, nie wzmaka) zawitam . Obadamy, posłuchamy, a potem komisyjnie spalimy ten gorszy, bardziej badziewny, mniej audiofilski i bardziej nieaudiofilski.

A później nasikamy na kupkę popiołu...

I wtedy będziemy wiedzieć, który jest naj, naj, naj. ;-P

kerikawon - a czy mozesz cos wiecej napisac o sobie. Bo z tego co czytam to tylko wiemy, ze 3 lata temu przestales byc mlody (to wedlug ZSPM), ze jestes szczerbaty no i ze pewno ubiegasz sie o rente na oczy no i pewno na sluch - napisz stary (no dobra ja jestem starszy), to napisz mlody na czym sluchasz muzy.

pozdrawiam kaszanka7

kaszanka7, 29 Sty 2007, 15:01

>Troche czuje sie wywolany do tablicy i zastanawiam sie po co jest ta dyskusja. Toc jedni wola

>blondynki inni szatynki. Mialem okazje sluchac Xindaka 6950V w bezposrednim porownaniu z denonem

>2000 i nie bede pisal ze Xindak jest be, ale wole pozostac przy tym co posiadam.

6950V kosztuje 1999 zł w salonie, więc jest to konkurencja dla 1500AE i to z importu prywatnego :))

Prawdopodobnie sie znamy z widzenie _wide Snajper i Jaro 4444 .wpis mało aktualny przekroczyłem 40 pracuje w pewnej firmir która zajmuje sie dystrybucja sprzetu audio ,dawno temu pracowałem w panasonicu , pózniej w najfajniejszym sklepie jaki istniał w warszawie z klockami .Pije Palę i słucham muzyki , zmieniałem sprzet ale juz powoli zmierzam do konca , pozostał mi tylko wzmacniacz ,od pewnego czasu przesłuchuje tylko wzmacniacze pod katem mojego systemu (szóste piętro) nie mam juz siły nosic tych klocków.

Sebastianie - sam sobie odpowiadasz, a tak na marginesie ja nic zlego na temat Xindaka nie napisalem i nie mam takiego zamiaru. Szanuje wybor innych i raczej nie przypominam sobie bym kiedys na forum kogos publicznie namawial do zakupu czegos ze sprzetu, ktory posiadam (no chyba ze sie myle bo stary juz jestem i moge nie pamietac) jesli juz to pisalem na PW w celu umowienia spotkania u mnie i posluchania sobie przez osoby zainteresowane.

Pozdrawiam kaszanka7

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.