Skocz do zawartości
IGNORED

Elac BS 52 lub jakaś alternatywa do 10m2

Krs 47

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Obecnie jestem na etapie poszukiwań sprzętu audio dla mojej dziewczyny i mam w związku z tym kilka problemów. Pokój ma zaledwie około 10-11 m^2 i możliwości ustawienia kolumn są bardzo małe, muszą być bardzo blisko ściany więc w gre wchodzi obudowa zamknięta lub ewentualnie BR z przodu. Fundusze również są bardzo ograniczone (około 500-600 zł na głośniki). Wymienione w tytule Elac`i mogę kupić nowe za 510 zl, mają obudowe zamkniętą i kompaktowe wymiary z tym, że nie mam gdzie ich odsłuchać (są w "audiofilu" ale tam musiałbym zapłacić 200 zł za odsłuch) więc jeśli ktokolwiek z Was słyszał te głośniki w konfiguracji stereo proszę o wyrażenie opinii na ich temat. Będe wdzięczny również za inne propozycje dotyczące kolumn do małego pomieszczenia mieszczących się w podanej kwocie. Kolumny będą grały z jakimś używanym wzmacniaczem (jeszcze nie wybrałem ale prawdopodobnie będzie to jakiś starszy Rotel albo CA).

Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam

(są w "audiofilu" ale tam musiałbym zapłacić 200 zł za odsłuch)

??????????????????????????????????????????????????????????

To za odsluchy trzeba placic??????? i to 200zl lod da fak???

ja tych Elackow nie slyszalem moze bys troche zacisnol pasa no w tym wypadku pasa dziewczyny co moze byc nawet przyjemne i dozbieral na Ushery s-520 uzywane juz za 800zl mozna dostac na allegro -warto!!!

Tam jest tak, że płacisz 200 zł za odsłuch i dostajesz za to bon na 200 zł do wykorzystania na sprzęt u nich, jak nic nie kupisz kasa przepada... Szczecin niby jest całkiem sporym miastem ale ciężko tutaj czegoś posłuchać w sklepach :/ Myślałem też o tych Usher`kach ale to jednak troche za drogo na początek, im taniej uda mi się coś sensownego złożyć tym lepiej ;)

No to chyba zarty jakies jak tak mozna h*je j**ane -bon normalnie w szoku jestem za 200zl to bym sie przeprowadzil do tego sklepu na dwa tygodnie zeby w pelni wykozystac ta sume ...hi hi hi

No szkoda bo naprawde Te Usherki to poczatek ktory mogl by sie okjazac koncem to moze kup jej piano crafta bedzie miala wszystko co potrzeba -no to tu moja pomoc sie konczy niestety nie jestem fachowcem w przedziale ale

zycze powodzenia

Ps na twim miejszcu tez odpuscil bym sobie odsluchy za 200 a tak swoja droga jestem tak zbulwersowany ze ten sklep powinien byc spalony przez audiofilow albo przynajmnie obsmarowany zeby nikt tal nie kupowal!!!!!!!!

Cóż panowie z "audiofila" opracowali sobie taką strategię i według mnie to głupota, bo poprostu odtrasza klientów (w tym mnie). Piano odpada bo jest za drogie i stwierdziłem, że raczej będe szukał sprzętu z drugiej ręki bo rzeczywiście za takie pieniądze (max 1000 zl na cały zestaw) w sklepie niec nie ma...

Swoją drogą Piano najtaniej mozna kupić za 1500 zł a ja za około 2000 zł złożyłem sobie zestaw składający się z Sony TA-F670 ES, Sony CD-X222 ES (oba second hand ale stan igła) i Elac BS 103.2 (powystawowe z pół ceny) i Piano raczej blado przy tym wypada ;)

Pozdrawiam i dzięki za pomoc w wyśmianiu "audiofila" :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.