Skocz do zawartości
IGNORED

Zmiana kolumn z altus 75 na .... ?

seiken71

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc. Sledze forum od dluzszego czasu ale nie do konca znalazlem odpowiedz na moje pytanie. Otoz chcialbym przezucic sie z altusow 75 na cos innego, poniewaz dzwiek z tych kolumn raczej mnie nie zadowala:) Jedyne co w nich jest spoko to ze mozna calkiem duza glosnosc z nich wyciagnac (ale tez bez rewelacji). Zreszta pewnie wiekszosc z was wie jak to gra (ja mam to podpiete tak jak w o mnie). I teraz nie wiem czy jest sens szukac czegokolwiek co by zagralo sensowniej (znaczy sie czysciej, dynamiczniej i bardziej analitycznie) w kwocie do 1200 zl powiedzmy za zestaw 5.1 lub 5.0 (same kolumny - ampli dokupie pozniej, jak juz pozbede sie teaca i altusow)? (stereo raczej odpada) Myslalem o Q Quintas 500, roznych Kodach ( w zasadzie f51 i av702 wydaja mi sie byc najbardziej sensowne), ale nie jestem do konca przekonany. Jakies inne propozycje? Uzywane odpadaja bo raczej nie jestem im ufny. Moj pokoj to ok 15m2. No i drugie pytanie - czy amplitunery za kwote 700 - 900 zl zagraja gorzej czy lepiej od mojego wzmaka (teac ax-35 mkII DC)? Myslalem o miedzy innymi pionku vsx 416 i yamaha 459.

Z gory dzieki za wskazowki.

https://www.audiostereo.pl/topic/31243-zmiana-kolumn-z-altus-75-na/
  • 1 rok później...

dlaczego nie ufasz kolumnom uzywanym co to za stereotyp? te wszystkie kody i marketowe zabawki szkoda wydawac na to pieniedzy to czysty złom ! nie lepiej kupic za to uzywane jakies b&w czy paradigmy czy chociazby tansze ale napewno duzo lepszej jakosci niz ten marketowy chłam JAMO

? ja wlasnei jestem zwolennikiem kupowania z drugiej reki uzywanych rzeczy duzo lepszej klasy niz tez dzisiejsze nowe buble wiec sie zastanów

i zacznij UFAC:)

czyli rozumiem ze wolisz jezdzic nowym fiatem pandą anizeli 10 letnim mercedesem klasy S?:) to taka wzmianka:) moze ci cos w tej glówce sie przestawi i zakupisz uzywane dobrej klasy porzadne kolumny bo uwierz mi jak slysze KODA czy te AV to nawet nei potrzebuje ich sluchac :)

sama nazwa w tym przypadku mowi z siebie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.