Skocz do zawartości
IGNORED

Dobry i nie drogi odtwarzcz SACD ?

qot

Rekomendowane odpowiedzi

Nie bede opowiadał co sie stało z moim poprzednik odtwarzczem SACD - generalnie go NIE MA.

Pozostały mi za to płyty - żal mi je wyrzucać...

Proszę o rade - jaki odtwarzcz SACD moge nie dorogo zakupic ? ( 1000-1300 zł )

https://www.audiostereo.pl/topic/31442-dobry-i-nie-drogi-odtwarzcz-sacd/
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Za te pieniadze nie ma nawet porzadnego CD - co dopiero SACD. Chyba ze dla Ciebie SACD to sa plastiki z hipermarketow z zaimplementowanymi odpowiednimi przetwornikami (i nic poza tym). Porzadne SACD moim zdaniem musi kosztowac - tak jak CD. Inna sprawa jest oplacalnosc inwestowania w martwy format. Pozdrawiam.

disco masz racje, ale chlopak prosi o pomoc to nie ma co do dalowa. Jesli ma plyty sacd to szkoda sie ich pozbywac. Moze jesli to ma byc zwykle stereo wystarczy np. Denon 1500.

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

>got

poszukaj philipsa 9000, swego czasu mozna bylo go tanio kupic, do tego dostaniesz bonus w postaci dvd.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Moze ten model DVD SONY DVP-NS930V - z tego co widzailem w marketach mozna go dostac za ok. 500 zl. Dobre DVD i SACD w wersji M.ch. - niestety jak to u sony nie czyta plyt dvd-audio.

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

pytanie jest: tani nie drogi odtwarzacz SACD ...

Philips był "idealny" jak był sprawny - po pół roku zaczął szfankować - wymieniono mi na nowy egzemplarz, teraz znów padł - poprostu Philips wycofał sie z tego modelu ... - nie moga mi dać nowego - proponuje zwrot kasy - byłem z niego bardzo zadowolony - zwłaszcza jako audio ( CD grał przyzwoicie, a i troche kupiłem płyt SACD zachęcony jego mozliwościami ) ...

Philips 9000S bardzo mi odpowiadał - jak chodził...

szukam czegos "podobnego" cenowo i jakociowo ... bez przesadnych dodatkowych wydatków ...

ps. odtwarzanie filmów dvd tez mile widziane ...

moze format martwy bo zbyt dobry jakosciowo i amatorow dobrego dzwieku nie znalazl zbyt duzo. Ale jakosc wysmienita. Porownywalna do LP. Pod warunkiem ze bufor za dacem wymieni sie na jakis super. Najlepeiej na jakis bystry tranzystorowy albo ostatecznie lampa. Nie na OP. to syf.

mam podobny problem co "got" , stym że ja szykam taniego otwarzacza sacd,dvd-a,dvd , cd mam osobne i płyt cd słucham na nim. Posiadam tez kilka płyytek sacd i dvd-a , Słychałem w sklepie Pioneer DV 696 i brzmi "przyzwoicie" obraz tez OK(HDMI) . Jak na pare płytek sacd/dvd-a to spoko wysterczy , a i przyzwoicie dvd można obejżeć i cena nie zabija 620-700.

A może Harman?

Ukryta Zawartość

Łyka wszystko co na półkach sklepowych.:-)

Ukryta Zawartość

a co myślicie o yamaha s1700 ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jest jescze nielubiamy???? ,

Ukryta Zawartość

Sam posiadam Samsunga HD745 i narzekać nie można. Nie wiem czy są w sprzedaży modele "następcy" HD745. Odtwarzacz ten ma dobry dźwięk, nawet bym powiedział zadziwiająco dobry na płytach CD. Z informacji prasowych można wyczytać, że dźwięk tego odtwarzacza na SACD podobno znacznie przewyższa dźwięk CD. Piszę podobno, gdyż ja osobiście tego nie zauważam.

Przypomniała mi się historia, gdy kupiłem kilka płyt hybrydowych SACD/CD, chciałem pokazać żonie jakość nowego formatu i na słuchawkach żona słuchała naprzemian warstwy CD i SACD i stwierdziła ... , że lepiej brzmi warstwa CD, gdyż dźwięk jest taki bardziej ostrzejszy, szrstki i przez to bardziej naturalny (żona kiedyś udzielała się artystycznie - śpiew).

Ktoś niedawno na forum pisał, że kolega muzyk wyżej ocenił tańsze słuchawki od bodajże Sennheiser HD600, gdyż miały więcej kopa, drive'u lub coś podobnego (dokładnie nie pamietam).

Myślę, że takie kontrowersyjne spostrzeżenia są ciekawe, bo dają dużo do myślenia na temat jakości, sprzętu, sposobu nagrywania. Sam uważam, że jakość odbioru w conajmniej 50% zależy od jakości zgrania materiału muzycznego. Myślę, że wszyscy się zgodzą z tym, że lepiej nagrana płyta CD jest lepsza w odsłuchu od kiepsko nagranej płyty SACD.

Pozdrawiam

Zasugerowalbym ci znalezienie znakomitego i niestety juz wylaczonego z produkcji od krotkiego czasu Marantz'a SA8260. Jest to jeden z najbardziej udanych produktow firmy ostatnich kilku lat. Nie wiem z jakim numerem identyfikacyjnym wystepowal poza USA, ale w stanach znajdziesz na audiogonie, chociaz zauwazylemn, ze ten model sprzedaje sie wyjatkowo szybko na wtornym rynku.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

mums69, 7 Lut 2007, 22:01

>Pioneer DV 696 i brzmi "przyzwoicie" obraz tez OK(HDMI).

Oświećcie mnie, jak łączy się odtwarzacz DVD, który nie posiada dedykowanego wyjścia stereo, tylko 5.1?

A może to ....

Przekracza twój budżet - jednak jak widać jest to nówka ;]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

SACD martwym formatem ? Śmiech na sali !!!!!

Ukryta Zawartość

Myśle ze nic wiekszego jak reaktywacja GENESIS w tym roku nas nie czeka, a jesli producenci w takiej sytuacji inwestuja w SACD i DVDAUDIO to cos to oznacza.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.