Skocz do zawartości
IGNORED

Pękam ze śmiechu !!!

zildjian

Rekomendowane odpowiedzi

Zildjian : w podobnej cenie sa pasywne Tannoy Reveal i zdecydowanie lepsze. Krk RP6 kosztuja o 50% wiecej ale maja za to wiekszy przetwornik i brzmienie tez niezle. Zwroc uwage tez na Samson Rubicon R6A, naprawde niezle oceny w prasie, na gorze wstega, wiekszy niskosredniotonowy, aktywne(bi-amping) i cena tylko o 60 funtow wieksza niz za Yamahy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Cyjanopan

Za Samsona to ja dziękuję. Kiedyś miałem końcówkę - zero barwy ( studio???), kontroli na dole. Jamaszki ujęły mnie świetną ogólną kontrolą, barwą, obecnością wszystkiego.....

>cyjanopan

Nic mi już nie leży. Wytłumaczyliście sobie sprawę szanowni Panowie.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

• 4 tygodnie później...

Jodel

Tiaaa.. Mam dylemat - brzmienie w pewnych aspektach jest lepsze z RCA(detal) a w jeszcze innych - z XLR (kop),oczywiście staram się pomijać różnicę napięć (zresztą mam wrażenie generalne odnotowywane z innych gratów),że XLR'y słyszalnie wygładzają brzmienie dodając przy tym ciepełka).

I zastanawiam się czy docelowo rozbudować XLR czy wymieniać także duże jacki na RCA prócz oczywista głównej modyfikacji. Albo - XLR na cd,RCA na tuner.

Największy dylemat tj kogo poprosić o tę robotę. Chyba jednak poszukam kogoś niezależnego tj. takiego który na pewno przyłoży się do pracy przy czym nie będzie chciał mi udowodnić,że z tego nic nie może być, bo to jego koncepcje i wyroby są best. Tak więc przynajmniej 2 osoby znane z Forum odpadają :-) (zresztą,szarlatani)

A tak poza tym, to niektórzy w cenie B. oferują ładne obudowy do swoich pieców :-) A ta jest rzeczywiście śliczna,he,he.

Therion

Czy Ty qrna czytasz w moich myślach? Wczoraj zdecydowałem o końcu hifi voodoo (chile?) i zakupie aktywnych Yamaszek,tak więc nie będę modyfikował pre.Jeszcze jeden XLR,pewnikiem Sonus Oliwa,i dziękujemy Państwu :-)

Nie jestem jeszcze zdecydowany co do sprzedaży Zollerów,może trafią do sypialni :-)) albo dam synowi (jak by się kiedyś mi odmieniło)

Re: zildjian, 16 Mar 2007, 11:26

>Nie jestem jeszcze zdecydowany co do sprzedaży Zollerów,może trafią do sypialni :-)) albo dam synowi

>(jak by się kiedyś mi odmieniło)

:-))

kup aktywne Fostexy (te z wooferem "hyperparabolicznym", ostatnio ktoś pisał na forum, że ma) to są duże szanse, że się zdecydujesz

to sprzęt pro do kupienia w normalnych, poważnych sklepach internetowych - także nic nie ryzykujesz - jak Ci się nie spodobają to możesz w ciągu 10 dni odstąpic od umowy (dzięki Ci Unio Europejska!)

pzdr.

graaf

Kumpel ze studia kiedy śmiał Fostexy - nie podobały mi się. I on ma dziś Yamahy i potężne jak drzwi Goodmansy !

BC Acoustique mają Fostexowe kopułki - jak dla mnie słabe.

Re: zildjian, 16 Mar 2007, 13:20

>Kumpel ze studia kiedy śmiał Fostexy - nie podobały mi się.

takie jak na obrazku?

>BC Acoustique mają Fostexowe kopułki - jak dla mnie słabe.

to inne głośniki - Fostex to wielka firma, ma bardzo szeroką ofertę

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ps.

wersja aktywna 1600 za sztukę:

Ukryta Zawartość

post-5623-100006376 1174047996_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Raz byłem w studio RDC na Myśliwieckiej, drugi raz słuchałem zestawu "profesjonalnego" w sklepie specjalistycznym (pamiętam monitory ADAM). I wiem jedno, że to nie jest to i nie o to chodzi:) Płasko i na twarz. Tylko tyle.

Re: arek67, 16 Mar 2007, 13:27

>Raz byłem w studio RDC na Myśliwieckiej, drugi raz słuchałem zestawu "profesjonalnego" w sklepie

>specjalistycznym (pamiętam monitory ADAM). I wiem jedno, że to nie jest to i nie o to chodzi:)

nie o co chodzi w czym? i komu?

Arek

Posłuchaj Yamahy. Tam nie istnieje problem lepiej lub gorzej skontrolowanego basu. Tam po prostu bas jest,podobnie jak w słuchawkach JTS.

Monitory studyjne nie są obarczone kompromisem i sztuczkami,jakie się wyczynia,aby ponadnaturalnie upiększyć i uprzestrzennić dżwięk. Po prostu podają jak jest. Słucham muzy w całym domu (prócz kuchni - jest TEAC 30),nawet w wannie i "sweet point" czy "stereo G" mnie nie interesuje. Chodzi o dżwięki.

Re: zildjian, 16 Mar 2007, 13:50

>Monitory studyjne nie są obarczone kompromisem i sztuczkami,jakie się wyczynia,aby ponadnaturalnie

>upiększyć i uprzestrzennić dżwięk. Po prostu podają jak jest. Słucham muzy w całym domu (prócz

>kuchni - jest TEAC 30),nawet w wannie i "sweet point" czy "stereo G" mnie nie interesuje. Chodzi o

>dżwięki.

rzecz w tym, że Arkowi chyba nie o to chodzi

ps.

Fostexy słyszałeś te co wyżej wkleiłem obrazki?

Re: zildjian, 16 Mar 2007, 14:13

>A mnie się wydaje ,zę jemu o to chodzi. Bo czegóż prócz mega-przestrzeni brakuje Yamahom ?

a widzisz - jednak nie o to chodzi (zob. wpis wyżej)

>Fostex- nie ,widziałem inne. A te są IMHO, z wyglądu odpustowe.

a sorry, nieporozumienie, myślałem, że chodzi o dźwięk :-)

graaf, 16 Mar 2007, 14:16

>>Fostex- nie ,widziałem inne. A te są IMHO, z wyglądu odpustowe.

>

>a sorry, nieporozumienie, myślałem, że chodzi o dźwięk :-)

:-))

to jak z żarciem(albo z babami), nie tylko ma smakować ale i wyglądać :-)

Jeśli chodzi o mono u sąsiada - to i rzeczywiście. Nade mną. Jest jedno dziecko a napier..... w podłogę !

Chodzi mi o jakość dzwięku. Po to szlifuje się Les Paule i Marshalle, Paiste i Zildjiany,Premiery i Ludwigi,szlifuje się głosy ,aby coraz szlachetniej grały. Mnie nie chodzi o to czy pies zawyje ponad lewą kolumną albo Bryan Ferry przejdzie po ulicy za mną :-)

swoją drogą byłoby miło gdyby kolega złotouch ("sieciówki z referencyjnym basem" itp.) napisał "o co mu chodzi" (i zapewne o co chodzi w ogóle, bo przecież to MUSI być jedno i to samo)

• 1 miesiąc później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.