Skocz do zawartości
IGNORED

Cena zadowolenia

PiotrJ

Rekomendowane odpowiedzi

Ja zaczalem zabawe z HIFI od kupna wzmacniacza RotelRA01, uzywanego za cene 890zl (po tuningu, kondensatory Elna.... itd.) ponad rok temu. Gralem na starych Quadralach Quintas 135s, spalil sie wysokotonowiec i sie wkurzylem ze nie da sie go naprawic lub wymienic na inny (110mmx85mm :/). Kupilem wkoncu wymarzone Paradigmy (celowalem w Monitor 3v4 ale za cene 1500zl kupilem nowe Paradigmy Reference Studio 20v3 i jestem verry happy. Sprzet podlaczony do komputera, karta dziwekowa Audiotrak Prodigy 7.1 HIFI (mod JRC@ Burr Brown OPA2107AP). Teraz jeszcze zostaly przewody IC i glosnikowe bo aktualnie mam takie samochodowe Zealum (w dziedzinie car-audiio to porzadne druciki). Jestem bardzo zadowolony z mojego sprzetu.

Pozdrawiam

• 2 lata później...

Reaktywuję wątek ;)

A więc za cenę 1600 zł zakupiłem chińskiego lampowca Yaqin MC-10L na lampach EL34 i 6N1p. Wcześniej kolumny przeskakując z Tannoy Sensys DC-2 na Audiophysic Tempo 2 za 2800zł. Myślę że jestem bardzo zadowolony i z dźwięku i kosztów jakie poniosłem.

To są okazje.Żartujecie.

Mi się udało z kolumnami trzy razy.

Pierwszy za 980 zł Sansui X-9 .Najwyższy model firmy z roku 1982,czyli gdy była na szczycie.

Kolumny w idealnym stanie,pięciodrożne z basem 17 cali .Grają wprost bajkowo.Dzwięk jest tak naturalny,jakby się słuchało muzyki na żywo.Moc 300 watt sinus i efektywność 100db/watt/metr.

Za 100 zł, parkę wspaniałych profesjonalnych studyjnych monitorów Studio One,Model SX-90.Sprzedawca zupełnie nie wiedział co miał.Nie wiem ile setek marek takie cacka kosztowały,ale bardzo trudno o nich cokolwiek znaleśc w necie.Stan idealny i grają wspaniale.

I na koniec za 10zł.Tak za jedną dychę, oryginalne kolumny philipsa do modelu magnetofonu N-4550,który mam.Są to dwudrożne o paśmie 50hz-20 Khz i mocy 30 watt sinus.Dodam,że całkowicie sprawne i bez żadnego zadrapania.Nie jest to najwyższy model,ale chodziło o skompletowanie całości.

Na koniec dodam,że oczywiście bardzo mnie to cieszy i zadowala.

Ja też się chcę czymś pochwalić...myślę, że to ja zrobiłem zakup roku...otóż przez przypadek kupiłem kolumny tannoy model mercury MR za?......5.50zł na bazarze od pewnego pana, który nie miał siły wstać jak mu podawałem pieniądze....Chciał 7zł, ale utargowałem 1.50zł :-) Owszem, jest trochę rys, ale mimo wszystko nie wiem dlaczego, taki zakup może bardziej cieszyć niż kupno dobrych kolumn za np. 2000zł :-)

tadeo, 4 Lip 2009, 20:36

Sprzedawca powiedział, że to jego jak zapytałem skąd to ma...no, ale może kłamał...a to miałem mu pogrozić palcem i powiedzieć: ,,odnieś tam skąd wziąłeś!!!''Może na to by wskazywała etyka, ale ja i tak świata sam nie zmienię, a kto będzie chciał sprzedać swoją czy nie swoją rzecz i tak to zrobi, bo chwilę później by je ktoś inny kupił, bo jak je oglądałem to już parę osób się zleciało i na mnie gapiło czy je odłożę...

no tak, tak..wiem....a jak mnie te kolumny zadziwiły jak porównałem je z Paradigmami studio 20v3...owszem, graja gorzej, ale spokojnie można na nich przeprowadzać odsłuchy, pomimo że są dedykowane do kina domowego :-)

• 4 lata później...

Piotrek_PP, 14 Lut 2007, 20:46

>Na aukcji promocyjnej firmy 'Zu' na ebay'u udało mi się kupić kolumny 'Druid Mk4' za 800USD. Nowe,

>z gwarancją producenta i bezpośrednio od niego. Warte według oficjalnego cennika 2800 USD.

Napisz proszę więcej o kolumienkach. Wiele dobrego o nich czytałem w HiFi World.

Czy jeszcze je masz?napisz jak graly? 'Druid Mk4'

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.