Skocz do zawartości
IGNORED

Oddzielne zasilanie do sprzetu audio.

Gość champion

Rekomendowane odpowiedzi

Gość champion

(Konto usunięte)

Planuje remont pokoju i przy tej okazji chciałbym poprowadzić oddzielne zasilanie pod tynkiem od licznika do sprzętu audio ( odtwarzacz CD + lampa ). Jakiego przewodu najlepiej użyć i jakich gniazdek ? Chciałbym bezposrednio z gniazdek poprzez sieciówki zasilać sprzęt z pominięciem listew czy kondycjonerów . Czy konieczne jest dorobienie uziemnienia ?

https://www.audiostereo.pl/topic/3162-oddzielne-zasilanie-do-sprzetu-audio/

Ja zrobiłem sobie taki patent. Tylko nie pod tynkiem, a z braku innej możliwości pod listwami przypodłogowymi. Użyłem zwykłego kabla o przekroju 2 x 2.5 mm kw. Natomiast nie podłączałem się pod licznik, tylko założyłem dodatkowy oddzielny bezpiecznik na obwód ze sprzętem.

Tak na prawdę to nie chodziło mi o poprawę brzmienia, ale o odizolowanie systemu od zakłóceń. Poprzednio było tak, że jak się włączało odkurzacz, lub jak ruszał agregat w lodówce to słychać było delikatny trzask w głośnikach. Teraz trzask is gone.

Pierxxlicie panowie Pierxxlicie! jak mowił piłsudzki w sejmie przed wojną.

Chłopie zrób tak:

Kup w firmie Lapp polska w długołece 25 metrów czy lie ci tam trzeba kabla w ekranie z miedzi srebrzonej nazywa suie to OLFLEX CLASSIC 100CY 0035 001 R+T 3G2,5

KABEL JEST DOSC DROGI CHYBA 13 ZŁ METR ALE WYTRZUMA 600VAC I Z 20 AMPER CIAGŁEGO PRADU 20aX230v=4600Wat..czyli monoblkoki krela na spoko ci pójdą na tym ..

Telefon do Lapp polska w długołece to 071-346 43 80 kabel raczej nadaje sie do przypodłogowych listw ale jest tak zrobiony że nawet i betonem go mozesz zalewac..u mnie w firmie cały zakład opekalismy tym i podobnymi kablami..olej ..zar..pijani operatorzy wózków akumulatorowych nic nie sa w stanie im zrobic Very heavy Duty!!

Aaa i tekie zasilnie ma wrecz absolutnie genialny sens nawet jak połozysz jakis tanszy kabel..polecam..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.