Skocz do zawartości
IGNORED

Zelum Ac, SE, jedynka, dwójka i trójka!

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mam pojęcia co miał na myśli Frank twierdząc, ze sieciówka jest do systemów lampowych :):):) a nie tranzystorowych. Jutro testujemy stolik SROKA, więc będzie okazja się spytać osobiście.

A tak bez jaj- sieciówka naprawdę działa i to niezależnie od rodzaju systemu. Opinie poszczególnych osób pokrywają się wzajemnie.

Jutro jej działanie sprawdzimy również pod Passem Aleph.

wplyw dzialania tej sieciowki zauwazylo juz pare osob ci ktorzy nie slyszeli podejmuja krytyke(w sumie bezpodstawna)niech wyporzycza i wtydy okresla czy jest to tylko przereklamowany kabel lub tez faktycznie wplywa na dzwiek jak opisal to Zydelek i kilka innych osob ktore go kupily :)

Zydelek 30 Mar 2007, 20:44

"Jutro testujemy stolik SROKA"

już kiedyś wspominałem o tym stoliku, a nawet założyłem wątek, to była dopiera jazda

>Zydelek

tak się właśnie zastanawiam czy numery "jedynka, dwójka i trójka", numeracja ta kolejna odsłona Zeluma, czy kolejne wersje przeznaczone pod konkretny klocek, np. 1 dla CD, 2 dla PRE a 3 dla power-a?? i która jest u mnie?

Zydelek 30 Mar 2007, 20:44

"Nie mam pojęcia co miał na myśli Frank twierdząc, ze sieciówka jest do systemów lampowych"

może dlatego że całość u Ciebie to lampeczki ;))

Ale ten zyzio ma sile przebicia! Dzis hajend juz za 1500zl!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

"Forumowiczom 1/3 ceny."

Zaraz zaraz. Czy cena dla forumowiczów to właśnie 1500zł (czyli oryginalna cena kabla to 4,5kzł) czy też 1/3 z tych 1,5zł, czyli 500zł?

A w sumie to obojętne, bo za długoletnią renomę Zydelka oraz doskonałość materiałowo-technologiczną warto zapłacić każde pieniądze :)

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

nedj, niestety zydelek nie otrzymal wynagrodzenia od Darkula, dlatego musial podniesc ceny...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Zobaczcie jakie babole idą za Zydelkiem(nie bez powodu, jak zauważyl np. fox). a sieciowa naprawde niezla.

Na forum jest jedna fajna rzecz(której nie ma np. w gazetkach). Pojawia sie marketing(najczesciej dosć inwazyjny) i pojawia sie też anty-marketing:)

W sumie Panowie producenci, po czesci sami sobie jesteście winni, bo pierwsze "zwiastuny" są najczęsciej mało eleganckie i gentlemanskie.

Proponuję wziać przyklad z Petera Daniela i ostatnio Mahlera...jednak można.

Pozdrawiam

wydaje mi sie ze sproo rzeczy to autosugestia, ale Zydelek by najmniej nie chce degradowac twojego kabla.

prwdopodobnie jest super i ma minimalne straty napiecia itp, tylko przesledzmy droge przed sieciowka, KILOMETRY,kabli o marnej jakosci, idac tym tokiem myslenia powinno sie zalozyc wlasna elektrownie wiatrowa i dopiero wtedy 100%czystego napiecia poplynie kablami takimi jakimi chcemy,i wtedy sieciowka odpada....

podkreslam ze nie ingeruje w slusznosci sieciowek,uwazam tylko ze wszyscy hiendowcy mysla troche od dupy strony, ja niarazie nie mam zamiaru wydac ponad 50tys, a za 20tys mozna miec wlasna elektrownie...napewno wystarczy by napedzila dom i system hifi.

zaczynam podejrzewac ze materialy posiadaja wlasny charakter, cos nie zmierzalnego przy pomocy urzadzen,

wogole swiat jest bardzije skomplikowany niz nawet najwiekszym umyslom naszego swiata sie wydaje,ci najwieksi o tym wiedza, min. PETER PLICHTA ale to nie temat na te forum, w napieciu i wszystkim co posiada energie musza byc tys. skladowych o ktorych istnienia nie mamy pojecia a kabelki Zydelka jak i inne dokladaja pare swoich groszy(skladowych), kwestia tylko jak to sie ma do upodoban ucha czlowieka,no ale generalnie wszystko jest wzgledne:)

pozdrawiam

arek67, 2 Kwi 2007, 10:46

>Czy ktoś je porównywał z HG US? Proszę o ewentualne opinie ludzi spoza terenów północno-wschodniej

>Polski.

Jeśli nic nikomu z zaproszonych gości nie wypali innego- w najbliższy piątek bedzie takie porównanie.

W sobotę miałem przekazać przez Maćka jedną sieciówkę Głazowi. Tak się złozyło, że zabrakło:), ale jak wróci moja własna, to wyslę je do Głaza by porównał u siebie z Heaven Gates.

intuos, 2 Kwi 2007, 11:29

Wiele osób mysli o własnym zasilaniu. Tak sie jednak składa, ze "zrobienie" własnego prądu jest równoznacznie karane jak bimbrownictwo :)

UWAGA!

Z ostatniej chwili- jesli jest chętny "smiałek" do zabawy w rozpoznawanie sieciówek to dostanie nagrodę w postaci Power Zelum AC. Sieciówka w słyszalny i znaczny sposób ujawnia się w systemie. Śmiałkowi mogę wysłać jako materiał do nauki (przećwiczenia)- a potem jako nagroda stanie się jego własnością.

A może są chętni wśród posiadaczy Zeluma. W prosty sposób mogą stać się posiadaczami kolejnego kabelka?!

• 2 miesiące później...

zydelek w dyskusji na PW tak napisał o sobie:

***********************************************************************************************

Mylisz się cwaniakiem jestem:) złośliwym czasem również, kombinatorem hm z pewnością bo lubię coś odkrywać i mieć taniej. Nie znaczy też że ja mam płacić i ponosić koszta a ktoś inny będzie spijał pianę ze smietanki:)

Nie widzę w tym nic zdrożnego i nie oznacza to w żadnym wypadku, że jestem nie uczciwy. Mieszasz i mylisz spryt i dar biznesowy z nieuczciwością, kantowaniem i oszustwem.

************************************************************************************************

i bardzo dobrze, i właśnie dlatego ci którzy cię znają uważają cię za szuję,

więcej knypku do mnie nie pisz

aaalfred-> zachowuje się jak typowy komunista. Sam nie umiem, sam nie mam to i inni mieć nie powinni:)

kolejny gówniarz forumowy "mocny" bo "ukryty" w sieci:) skomlący i narzekający na swą

NIEUDACZNOŚĆ i obwiniający wszystki za swoje niepowodzenia:) a ujawniając PW sam pozbawia się

męskości. Klikam więc IGNORA i po sprawie.

***********************************************************************************************

>Mylisz się cwaniakiem jestem:) złośliwym czasem również, kombinatorem hm z pewnością bo lubię coś

>odkrywać i mieć taniej. Nie znaczy też że ja mam płacić i ponosić koszta a ktoś inny będzie spijał

>pianę ze smietanki:)

>Nie widzę w tym nic zdrożnego i nie oznacza to w żadnym wypadku, że jestem nie uczciwy. Mieszasz i

>mylisz spryt i dar biznesowy z nieuczciwością, kantowaniem i oszustwem.

************************************************************************************************

ale w ten sposób wszyscy postępują na tym forum, no prawie wszyscy ;))

przecież kombinujemy jak tu mieć "najlepszy dźwięk" za jak najmniejsze pieniądze

to co napisał Zydelek wprost do tego się odnosi

Nie chcę zakładać nowego wątku, więc umieszczam tutaj uwagi o postępowaniu Zydelka, który raczył natychmiast odpowiedzieć na moją opinię dot. kolumn Jamo (ma je Zydelek: C11/D870) swoją opinią. Tym bardziej, że właściciel ma kolumny od 5 lat. Niby nie ma w tym nic złego, ale w treści swojej oceny Zydelek wymienia mój nick, który nie ma żadnego związku z jakością kolumn. Widzę w takim postępowaniu zagrożenie dla obiektywności forum.

Po drugie - wyrażona opinia powinna być umieszczona w zakładce DIY, bo w ogóle nie opisuje kolumn w wersji producenta. A wysoka ocena gwiazdkowa, bez przeczytania treści, bezpośrednio to sugeruje.

Po trzecie - rozumiem, że Zydelek kupił "słabą" firmową wersję i postanowił zawiedziony ją poprawić. Jak wiadomo efekt zmian DIY na początku nie jest nigdy do przewidzenia. Stawia to w złym świetle "wiedzę audiofilską" Zydelka, który "wtapia kasę" w sprzęt od razu do poprawek, ale później mamy wierzyć, że posługując się tą swoją doskonałą i nieomylną wiedzą uczynił z kolumn hi-end. Co tam konstruktorzy Jamo, cienkie bolki są, ja (Zydelek) to potrafię!

Dodam jeszcze, że hi-endowy tor lampowy w rozumieniu Zydelka, to posiadany przez niego cd Vincent (na pewno po hi-endowej modyfikacji), bo moim zdaniem, to średniej klasy źródło hi-fi. Więcej konkretów by się przydało w opisie, np. taki, że wzmacniacz, to klon uznanej firmy i jego hi-endowy certyfikat wydały jedynie uszy Zydelka (+ ewentualnie znajomi), bo nikt ze znanych z prasy osób nie mógł go słyszeć, a przynajmniej nie napisał publicznej opinii. Ja też mam hi-end w kuchni - radio Tarabana, bo podoba mi się bardzo. Bez komentarza. Nie chodzi mi tutaj bynajmniej o odniesienie się do systemu Zydelka jako całości, bo ten jest niezły.

Niestety, dołączyłem tym wpisem do grona osób, które w części audio poświęciły wpis osobie forumowicza - Zydelka. Unikam wycieczek osobistych, ale w tym wypadku umieszczenie ostrzeżenia przed "ambicjami" Zydelka wydało mi się bardzo uzasadnione.

Z pozdrowieniami - głaz

>głaz

zgadzam się, że podanie twojego nicku w opinii jest niefortunnym posunięciem

Zydelek raczej swoją opinię powinien bardziej odnieść do fabrycznych Jamo, jeśli twierdzi iż w oryginale grają nieciekawie, krótko mówiąc pokątnie ale jednak zgodził się z Tobą co do niemodyfikowanych Jamo

Natomiast zydelkowa modyfikacja powinna dość dokładnie opisana, nie wiem czy są inni użytkownicy Jamo na forum, ale może warto byłoby skorzystać z doświadczenia Zydelka :))

Podawanie czy jest sprzęt hi-end czy hi-fi nie robi na mnie wrażenia, ważne są własne odczucia, własny wzorzec brzmienia. Nie ma co się spierać z Zydelkiem, czy jego sprzęt jest hifajowy czy hiendowy.

Zydelkowi udała się pewna rzecz, ze sprzętów nie hi-endowych - jak określił głaz ;)) udało się zestawić system bardzo zrównoważony i wyśmienicie brzmiący, można powiedzieć że na poziomie znanych drogich sprzętów hi-endowych

co nie znaczy iż nie miałbym się do czego czepnąć ;))

Chyba Głaz nie zrozumiał to co napisałem. Być może wyraziłem się nieprecyzyjnie i to moja wina.

Wspomniałem o Nim wyłacznie w celu, ze wydaje mi się że swoją właśni uwagę skierował na Jamo dzięki mnie. To u mnie ich słuchał. Moje kolumny zostały mocno zmodyfikowane pod moje ucho bo tak lubię. Ktoś inny powie że bardziej mu odpowiada brzmienie fabryczne. W swojej opinii nie wyrażałem się ad. wersji fabrycznej z prostego powodu, że Głaz ujął niemam wsdzystko co ja mógłbym napisać z małymi różnicami. Wtedy to bym się powtarzał. Mimo to kolumny fabrycznie i tak grają świetnie a jest sporo osób które poszukują własnie takiego charakteru brzmienia: szybkiego, przeźroczystego, rytmicznego ale odtłuszczonego na przełomie średnicy i średniego basu. Te kolumny rozwijają skrzydła w wiekszych pomieszczeniach. W zbyt małych może się okazać efekt opisany przez Głaza. Tak więc oburzenie czy zdumienie kolegi w stosunku do mnie nie powinno mieć miejsca chyba że??? Ubodło go porównanie HG do Anti Cable's, których jest zwolennikiem i zagorzałym fanem. Muzyka za pośrednictwem różnych systemów ma lączyć a nie dzielić. Uzywanie terminów czy to hi-end czy hi-fi upowszechniło się. Zapewne lepiej jest okreslać dany system "gra fajnie" lub "kiepsko".

Jeśli Głaz poczuł się w jakiś sposób obrażony to go przepraszam.

Pozdr.

Wyszczególnianie mojej osoby w tak długim wpisie jednak dowodzi mojej tezy, że opinia o Jamo nie pojawiła się z powodu Jamo właśnie, ale z powodu albo, iż to ja ją popełniłem lub też z powodu, że moja ocena nie spełnia oczekiwań Zydelka. W takim razie, to ja powinienem najmocniej Kolegę przeprosić, co czynię tutaj.

Pozdrawiam,

głaz (z małej litery - na dużą jeszcze nie zasłużyłem :-)

• 2 tygodnie później...

Ciężko jest mi iść spać po.......

Dziś miałem przyjemność poznać osobiście kolegę fubb'a. Niezmiernie sympatyczny cżłowiek z b. duzą wiedzą o muzyce. Słuchaliśmy 5.5godzn i ani przez chwilę nie było nudno. Towarzystwa dotrzymywał nam Frank (choć krótko) :):):)

Wieczór upłynął na vinylach a całość połączona była znanymi kabelkami :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.