Skocz do zawartości
IGNORED

Profesjonalny Duplikator JVC BR-7000ERA

Rekomendowane odpowiedzi

Marek-41, 4 Sty 2009, 23:29.

Ależ ten klocek zajefajnie cyka . Dopiero dzis go dostalem .3 godziny kombinowalem jak podłaczyc kolumny . problem byl ze zbyt plytkim wetknięciem kabli od kolumn w zaciskowe zaczepy. Ma normalne pelne pasno stosowane u nas . Gra zaje.......sci .

Wcina 690- Waciszków .jak sie lepiej polapie to troche go opisze i wstawięj fotek . Dzis cyknąlem ot tak jedna aby Wam pokazac .Jest przed czyszczeniem ,przegladem itd. .przyjechal rowniez kaseciak Sonki i gramofon.

witam wszystkich użytkowników br-a

niestety muszę pozbyć się swojego duplikatora, chętnie oddam cały zestaw po kosztach w dobre ręce!

-sprawny duplikator z wymienioną głowicą, silnikiem napędowym głowicy, taśmą napinacza

-części pozostałe po wymianie (sprawne)

-drugi duplikator jako magazyn części(uszkodzona winda kasety,trochę ogołocony z blach i wiązek, bez silników przewijania)

-kompletna instrukcja serwisowa w wersji papierowej ze schematami

-około 30 kaset VHS w dobrym stanie głównie Sony 240 Premium

info na priv-a

Dzięki za podpowiedzi odnośnie przydźwięku.

Zniknęły całkowicie po podłączeniu zasilania do listwy z filtrem.

Były jeszcze zakłócenia które pochodziły od kuchennych urządzeń typu opiekacz i szybkowar nawet wtedy kiedy nie były używane a tylko podłączone do gniazda.

W moim systemie ERA spisuje się znakomicie.Bije na głowę wszystkie moje 6 decków.

Czy ktoś pokusił się o wymianę tego szkaradnego licznika na prosty elektroniczny? Taki prosty obrotomierz cyfrowy.Chętnie bym przerobił ale z pomocą kogoś kto się zna na elektronice.

Jeszcze odnośnie dźwięku.W moim egzemplarzu nie nadają się stare przegrywane kasety do nagrań.Dużo trzasków i nawet zaniki dźwięku.Chociaż to jest uzależnione od typu kasety i jej stopnia zużycia.Z nowymi nie ma żadnych kłopotów.Trzaski w zasadzie nie występują i nie są żadnym problemem.

Ja właśnie sobie skopiowałem kilka płyt na kasecie Maxell SQ 240.Na całej kasecie,ani jednego pyrkniecia,a jajkośc zapisu idealna.

A do mnie dotarła kaseta TDK z delfinkien nagrana z analoga od Jacka 011.przesłuchana na sluchawkach i rownież żadnego prykania nie ma .jacku.....dzieki

• 4 tygodnie później...

Witam Całą Brać Helikalną!

Co prawda z opóźnieniem ale postanowiłem wreszcie uruchomić do nagrywania w HiFi swojego JVC ale nie wiem do końca jak polutować przejściówkę RCA-XLR. Kolega elektronik polecał że we wtyku XLR na piny 1 i 2 (zewnętrzne) należy dać masę (ekran) a na pin 3 wlutować gorącą żyłę z RCA.

To jest "nieco" inny patent niż ten który opisał MAG na początku wątku ;-)...

Proszę o podpowiedź jak to dokładnie polutować aby był "kompatybilny" z JVC7000.

Dzięki z góry za pomoc - pozdrawiam - Artur

• 3 tygodnie później...

Witam.

A ja wykorzystam że wątek powrocił aby spytac specjalistów o parametry żaroweczek poświetlających wskażniki w Duplikatorze .Zamierzam wymienic je na jakies diody .

Podpowie ktos jakie swiatełka kupic ?

Pozdrawiam

Marek-41, 1 Mar 2009, 16:06

Nie Marku.

Chcę je zmienic ,bo wkurza mnie takie mdle swiatełko .

Poza tym wie moze ktos jak i gdzie podłączyc jakąś diodę aby oswietlała licznik?

Może tak dalo by sie podłaczyc pod oświetlenie wskażników?

Dulon,ktoś miał serwisówkę.Wtedy można spróbować wymienić te żarówki na diody.Ale i tak trzeba bedzie pokombinować, aby uzyskać odpowiednie rozproszenie światła.A jak już to będziesz miał,to podswieltenie licznika ,nie będzie problemem.Ja nawet nie wiem,jakim napieciem są one zasilane.

Witam wszystkich posiadaczy DUPLICATOR'ów JVC 7000ERA!

Niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem 3 sztuk. Jednego sprawnego i 2 uszkodzonych. Jeden z uszkodzonych udało mi się szybko naprawić przy pomocy części z drugiego uszkodzonego. Tak więc mam 2 sztuki sprawne i hulają aż miło.

Proszę o poradę Szanownych Kolegów w następującym problemie:

W jednym z trzech egzemlarzy była zablokowana taśma VHS 50-cio minutowa z nagranymi bajkami Disney'a z lat chyba pięćdziesiątych, więc postanowiłem na niej trochę potrenować. Nagrałem parę utworów z tunera w trybie HiFi. Podczas nagrania wskaźniki wysterowania były ustawione na właściwym poziomie i "fajnie" się wychylały. Podczas odtwarzania wskaźniki się również "fajnie" wychylają, ale z wyjścia (out) dźwięku nie ma. Podłączyłem słuchawki do gniazdek z przodu - dźwięki w słuchawkach są i na dodatek są super! Gdzie się te utwory na taśmie nagrały? Na innych taśmach wszystko jest OK! Chętnie prześlę tę taśmę komuś, kto miałby ochotę wyjaśnić to dziwne zjawisko.

Pozdrawiam Fanów JVC ERA.

• 2 tygodnie później...

Gratulacje!!!

A do mnie przyjechal dzisiaj magnetowid Sony SLV-835, najwyzszy model produkowany pod strzechy i ostatni z mocazy, choc juz tutaj widac oszczednosci, na szczescie nie w srodku :) Powiem tylko tyle, ze kasety nagrane na BR`ce odtwarza z taka sama precyzja, jeszcze nie nagrywalem na nim, trza go przeczyscic, ale nic nie trzeszczy i nic nie skrzypi, musialem tylko odrazu przeczyscic rolke i zaczep kapsztanu mial stary smar, juz nawet sprezyna sobie nie radzila. Nie wracal na miejsce i podczas wyciagania zachaczal o tasme, ktora nie chowala sie calkowicie do kasetki. Konsekwencja tego byl pogiety nosnik. Teraz juz jest ok :)

Jest to magnetowid edycyjno-montazowy. Ma sporo funkcji, ktorych pewnie nawet nie uzyje, ale coz, nie moja wina :) Niestety te niby boczki, to zwykly plastik, zdziwilem sie, robi fatalne wrazenie, ale z drugiej strony mam pretekst do dorobionia :)

Nizej zdjecia. Mozna powiedziec, ze to wersja procesorowa BR`ki, choc jesli chodzi o budowe, nie ma sobie rownych. Ale ci ktorzy mnie znaja, wiedza, ze nigdy nie oceniam sprzetu po wygladzie i tak jest w przypadku tego modelu. W srodku nie ma co ogladac, ale dzwiek jest naprawde super! I jak to Sony, gora krystalicznie czysta, co lubie w tej firmie najbardziej :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-15740-100009883 1237673033_thumb.jpg

post-15740-100009884 1237673033_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Neomammut,gdybyś zobaczył nastepce JVC-ERA,to dopiero by ci szczeka opadła.Był kiedyś taki egzemplarz na allegro,ale uszkodzony ,a i tak poszedł za spore pieniądze.

A model moze pamietasz?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

WItam serdecznie

z prośbą o opinie, czy ktoś nagrywał na tych taśmach?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Hurtowe kasowanie taśm video .

Nareszcie znalazłem znajomego z 5 setkami analogów.

jesli nic sie ie stanie sobotai niedziela bedzie nagrywana..

I takie nocne fotki

Ukryta Zawartość

post-19835-100009434 1238103743_thumb.jpg

post-19835-100009435 1238103743_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Cos w tym wątku cisza nastala.

Wlaśnie wziąłem sie za wymiane oświetlenia w Duplikatorach .

Jeden juz zrobiony .Teraz konbinuję jak by tu zamocować podświetlenie licznika ..

Fotki niebawem.

Dulon,widocznie nie ma problemów.Mi się po raz pierwszy taśma wkręciła,ale na samym początku,wiec szkód nie ma,a piekny dostęp przez górną pokrywkę ,pozwolił mi to naprawić w dwie minuty.

Popatrze na twoje zdjecia i może też coś pokombinuje.Powodzenia.

Oto obiecane fotki nowego oświetlenia Wskażników Duplikatora.

Ukryta Zawartość

post-19835-100007319 1239907464_thumb.jpg

post-19835-100007320 1239907464_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi