Skocz do zawartości
IGNORED

Profesjonalny Duplikator JVC BR-7000ERA

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście w poprzednim wpisie mowa była o Panasonic-u AG-5700E

Gdy na głowę wcześnie srana

Cegła padnie albo ściana

Lub obsrają ją gołębie

Czyjesz dziwną gorycz w gębie

Nawet przejechany pieszy

Nie jest w stanie cię ucieszyć

Zapiski historyczne mówią, że do momentu kiedy Bolesław Wstydliwy się nie wk***ił bajzel panował niestworzony obecnie jest także burdel wielki ale znacznie mniejszy z czasem wszytko się kurczy a miało na pełny zwis 750 lat, tym niemniej

A ja kocham swój grajdołek

Do przygłupki rzekł matołek

....cdn

Korwinie!

Drogo w tym pdf-ie. Cudze chwalicie - swojego nie znacie. Załatwię to taniej, choć sądząc po cenie trochę tego to jest. I jakbysmy trochę podzielili się kosztami to byłoby fajnie.

Partycypuję napisz mi ile mam ci przysłać w kasie czy w naturze mam na myśli mikrofony a nie kurze jaja pozdrawiam

Zbyszek.

Uważam, że to samo powinni zrobić pozostali, z tego co mi mówił Pan Jurek usunięcie limitera górnych częstotliwości to żaden problem czyli radość dla wszystkich ze słuchem nietoperza.

Oprócz wygłupiania się siedzę i czytam, lub patrząc w sufit przypominam sobie fakty z własnego życiorysu, bo tak się dziwnie składa, że dla mnie Kraków to nie żadna pier**lona Galicja z Wielkim Księstwem Oświęcimskim i Zatorskim tylko polska Polska

Miała być kretyńska piosenka o nabożnym do przesady księciu a chyba napiszę oratorium w ciągu trzech nocy o suchym ryju lub 1/2 z 1/2 [75 gradusow Łącka lub Sliwowa Rakija]

Rafał> dołączam się do was w kosztach.Jak i gdzie mam przesłać kasę - proszę na pw.

Zbyszek>Widzę,że masz "napad" twórczy - ja jeszcze do końca tygodnia gnuśnieję w biurwokracji na współczesną modłę, ale potem odpoczynek, muzyka, nagrywanie, no i wznawiam kontakt z Panem Leszkiem i jadę po Mechlabora - czas najwyższy. Serdecznie pozdrawiam - Jacek

Dzisiaj przyszło mi 25 sztuk maxellek SVHS po 1,8 zł sztuka. Jeszcze nie miałem czasu sprawdzić.

Korwin jakbyś kiedyś chciał nagrać kameralny koncert na tym JVC to rewelacyjna akustyka jest w kościele Bożego Ciała byłem tam kiedyś na solowym koncercie skrzypcowym rosyjskiego wirtuoza mieszkającego w Anglii, nazwisko wyleciało mi z głowy ,było przecudnie, na dodatek Bacha grał na innych skrzypcach a Mozarta na innych nie wiedziałem że nawet zmiana instrumentu może tyle dać w odbiorze muzyki

Pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Panowie

Wygłupy wygłupami ale jeśli mam coś zrobić to niech to będzie z kości krwi i mięsa a nie z papieru i guwna. Forma oratorium jeśli jest chujowe i dęte należy do najłatwiejszych a jeśli ma być naprawdę bardzo dobre jest wyjątkowo trudna mam tak naprawdę do dyspozycji nie więcej niż dwa trzy tygodnie a potem nasiady i posiady z kompozytorem i wykonawcami. Cała radość moja to Rodzina Psina i magnetofony, które traktuję tak jak żywe istoty, tw dwa Br-y będą przcowały jako super decki audio powoli o ile to im nie zaszkodzi będę wypruwał pod światłym kierownictwem Pana Jurka element po elemencie cały tor wizyjny, jak mówią uczeni w piśmie powinno to wpłynąć pozytywnie na jakośc zapisu w HiFi S-VHS.

Pozdrawiam

Zbyszek

Tor wideo nie tylko ze nie przeszkadza w zapisie hifi fm, ale jest wrecz niezbedny. Bez sciezki synchronizacji nie uda sie odtworzyc ani jednej nutki. Wiec nie radze niczego wymontowywac.

Witaj jeszcze raz dziękuję za namiary na instrukcję do Panasonic-a AG-5700, wydrukowałem i cieszę się nią dosłownie "jak gupi" pisząć o usuwaniu toru wizji nie myślałem o pruciu niczego co znajduje się na brzegach taśmy, myślałem tylko o tym aby mi się nic co wizyjne na kasecie nie pętało, odpytam Pana Jurka czy można i jak można to zrobić.

Pozdrawiam i życzę słonecznego dnia

Zbyszek

Wszystko dokładnie wyczyściłem izopropanolem. Dalej trzeszczy :(

Sprawdziłem - po odłączeniu kabla zasilającego, włączeniu "power", wcisnięciu "play" i "rec" oraz podłączeniu kabla sieciowego grzecznie i bez protestów uruchamia się nagrywanie.. Czyli uruchamianie nagrywania z timera nie będzie trudne. Wystarczy wpiąć się kabelkami w wyprowadzenia przycisków "play" i "rec" i podłączyć je np do i tak przez nas nieużywanego przełącznika "NR". Będzie wtedy spełniał rolę włącznika funkcji "timer rec" :) i nocne audycje same się nagrają..

Witam

Zawiążę sobie na supeł, utnę jaja a włosy zrobię na blond.

Jadą już ślicznoty moje ukochane do Krakowa, jeden Bóg raczy wiedzieć jak ja je odpalę i za co, pisać będe tak jak chciałem w takiej prostej wręcz siermiężnej formie o procesji Edwarda Dembowskiego, O Pierwszej Kadrowej.

O 50 powieszonych na semaforach w Płaszowie Grobach poległych pod Rokitną i o poległych rosjanach wyciepniętych z Plant o wszystkim co piękne tragiczne i dla każdej władzy i wszystkich szmaciarzy niewygodne.

Pierwsze co uczynię to zaniosę przynajmniej jeden do Pana Jurka i zostanie wypruty limiter górnych częstotliwości a potem zrobię to samo z drugim i zacznę się w spokoju i ciszy zastanawiać i co dalej. Przypuszczalnie wypnę się na cały półświatek krakowski.

Pozdrawiam

Zbyszek

Dziś włączyłem BR'a po raz pierwszy od wczorajszego wieczora i pryka a właściwie skwierczy co jakieś 3 do 7 sekund.. I jeszcze te półsekundowe przerwy w odtwarzaniu. Nie da się słuchać :/

Te wałki prowadzące jakoś się reguluje?

tomektoon

Jezeli tracking na wskazniku jest stabilny to raczej nie ma co regulowac wałków.Ale mozesz spróbowac.Jezeli czysciłec jakimis wacikami czy czyms podobnym to bierz spiryt i od nowa.Byle nitka zaczepiona przy głowicy i juz nie masz hi-end

Grundig High Fidelity

Oczywiście wata i waciki trzymane były z dala od głowic :) pod lupą wszystkie wydają się czyste. Tracking stabilny w połowie zielonego - tylko podczas tych półsekundowych przerw w dźwięku opada. Obserwowałem pracę mechanizmu podczas tych strzałów i przerw - żadnych nierównomierności w przesuwie, nierówności, zagięć czy brudu na taśmie ani np zmiany odgłosów tarcia bębna o taśmę nie było..

Teraz z kolei dwa utwory odtworzone bez trzasków.

Korwin, 27 Mar 2007, 00:26

>powoli o ile to im nie zaszkodzi będę wypruwał pod światłym kierownictwem Pana Jurka element po

>elemencie cały tor wizyjny, jak mówią uczeni w piśmie powinno to wpłynąć pozytywnie na jakośc zapisu

Ja bym tego nie robił bo nie sądzę by tor wizji wpływał na tor fonii skoro można uzyskać w tej technice taką jakość dźwięku.

Zamiast mozolnie wylutowywać element po elemencie lepiej odłączyć lub odciąć zasilanie od aktywnych układów wideo.

Efekt będzie ten sam, ryzyko uszkodzenia mniejsze a zabieg raczej odwracalny. Poza tym jakiś obraz też się przyda, chocby po to żeby nagrać np. licznik czasu.

I tak caly czas muszą być aktywne układy cyfrowe sterujące pracą tego urządzenia, których wpływ może być teoretycznie podobny, tak więc celowość tego zabiegu jest niewielka.

Witam

Wiem, że jestem nudny aż do porzygania ale nim będzie serwisówka, to nie pozostalo nic innego tylko pranie i plukanie w gorącej wodzie z dodatkiem płynu antystaycznego gąbki czyszczącej głowice i mycie głowicy przy pomocy albo Video 90 [spray] albo alkocholem izopropylowym [etylowy + sok (bez wody) służy wyłącznie so spożycia, przemycia zasyfionych wałków i rolek benzyną apteczną, mycie poza nielicznymi przypadkami nigdy jeszcze bikomu nie zaszkodziło.

Pozdrawiam

Zbyszek

Witajcie!Przetestowałem maxellkę XR-S BLACK 60. Kupiłem 25 szt po 1,8 zł. Rozpakowałem włączyłem BRa - włożyłem kasetkę i nagrałem całe 60 min. Moim źródłem był całkowicie ztuningowany NAd 521 BEE i podłączony do BRa bezpośrednio na wejscie XLR i z BRa wyjście na pre lampy ECC83 i z pre na Grundigi Aktiv Box 40. Nagrywałem Toma Waitsa - wiele dynamicznych i cichych fragmentów. A więc maxellki świetne. Tracking powyżej zielonego pola, cicho pracują i co najważniejsze ....Żadrnych trzasków.....taśmy kupiłem używane i są to pierwsze używane taśmy, które nie trzeszczą u mnie na JVC. Przypominam - cena za sztukę - 1,8 zł na Allegro z linku Korwina. Jednak jakość taśmy ma znaczenie jeśli chodzi o te trzaski, ale czysty tor także. Być może fachowcy coś jeszcze odkryją jak sprzęt Zbyszka dojedzie do Krakowa. W każdym razie kopia dzisiejszego nagrania nieodróżnialna od oryginału, a mój Nad gra jak gramofon. Dużo zabawy mam z tymi BRami - wielka frajda. Wklejam trochę zdjęć z moich zabaw. Taśmy po rozmakowaniu, żródło dźwięku i na końcu Król nagrywania BR 7000 ( w tle pokonany Akai GX-635D). My wszyscy mamy chyba pierdolca i to zdrowego. Serdecznie pozdrawiam taśmowców - Jacek.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-8926-100005417 1175025329_thumb.jpg

post-8926-100005418 1175025329_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Widze ze masz tej elektroniki sporo.Oczywiscie chetnie wezme pokonanego AKAI GX 635.W zamian oferuję jvcBR w dobrym stanie...

Grundig High Fidelity

Dzieki za test.Też mam dziesięć sztuk,czekaja na zapowiedzianą sesje nagraniową.Co ciekawe u mnie nie było,zadnych trzasków nawet na bardzo starej taśmie.Jednak musze zauważyc,ze pomimo wieku była w bardzo dobrej kondycji i obraz zapisywała też bez problemu.Proponuje najpierw robic test wideo i dopiero jak bedzie zadowalajacy ,bawic sie dalej.

Marek-41>myślę,że Ty masz BRa w świetnym stanie, moje BRy swoje przeszły , ale już teraz będę go mył, czyścił w każdej wolnej chwili dla relaksu. Tym bardziej,że on u mnie pracuje codziennie i to mu chyba lepiej zrobi niż gnicie na zapleczu na Okęciu.

mzawek>przykro mi , ale nie zamienię się z Tobą, bo kocham te graty jak własną mamę. Serdecznie pozdrawiam - Jacek

Nagrywałem na wszystkich trzech jakie miałem.A jaki jest stan mojego,sam nie wiem.Oczyściłem go tylko z zewnatrz,nawet nie odkręciłem tej pokrywy nad głowicami.Po prostu jak dobrze działa to nie dotykam.

Mój pierdolec jest waszym pierdolcem, a może by tak popatrzyć co jest za kręciołkiem od trakingu i prysnąć tam czymś prodykcji Kontakt Chemie myć i lizać lub lizać i myć do oporu i do pozytywnego skutku.

Pozdrawiam

Zbyszek

Cieszę się, że szczęśliwych przybywa

DOBRANOC

Są już u mnie w domu Marek-41 solidnie je zapakował, a Rafaell na miejsce dostarczył taksówką, a teraz tylko cierpliwość i czekanie na instrukcję obsługi i serwisową. Jest to absolutny cud przyrody, nauki i techniki. Idę na żebry Pana Jurka po miniaturowe gałki i aby umówić się na wycinanie limiterów. Przypuszczalnie Rafaell i ja już wiemy co jest przyczyną trzasków wiadomości jednak tylko na PW, żadnego publicznego trąbienia na Forum

bo podbijemy niepotrzebnie cenę.

Pozdrawiam

Zbyszek

Korwin.Starałem się je tak zapakować ,aby przetrwały tą podróż.Niecierpliwie czekam na priw o limiterze wysokich i innych twoich doświadczeniach.

Marku

Zupełnie uczciwie i szczerze na temat trzasków każdy dostanie ode mnie wiadomość na PW, na temat limitera tylko Ci którym i w których wierzę. Jeśli puszczę niepotrzebnie farbę nie będzie nas stać na kupno tych duplikatorów jakaś swołocz je wykupi aby później po minimalnej kastracji je z sakramenckim zyskiem odsprzedać.

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję serdecznie

Zbyszek

Widze ze dopłynał JVC do Krakowa.

ps

Ten limiter działa na szystkie czestotliwosci prawdopodobnie.Albo tylko jakies wybrane ,nie wiem...Moze w Grodzie wyrwą tego chwasta.Byłbym uwierzył jeszcze w starą datę...

Grundig High Fidelity

• Pokaż nowe odpowiedzi