Skocz do zawartości
IGNORED

Profesjonalny Duplikator JVC BR-7000ERA

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

....i jak się Wam spisują duplikatory ?

może ktoś poczynił jakieś nowe odkrycia co do jego możliwości lub obsługi (?)

u mnie bez zastrzeżeń, dobra taśma i do przodu.

P.S.

piszcie trochę co by wątek gdzieś nie przepadł :-)

Witam.Zapewne tak jak na sprzet profesionalny przystało,czyli bez problemu.Ja nie mam zadnych kłopotów.Taśmy czekają na sesje nagraniową i czasami włączam potwora i cieszę się dzwiekiem.A pro-po duplikatorów,zobacz wątek magnetofon.Wstawiłem tam fajny sprzęt do kopiowania taśm szpulowych.Miłego wypoczynku.

Witam .

Również miałem zamiar reanimować wątek, ale w trochę innej tonacji.

Oczywiście na maxellach z allegro beer gra na 99%, jedno, dwa pryknięcia.

Jakich taśm jeszcze używacie.

Jakieś nieznane modyfikacje ?

I niech się święci 1, 2 i 3 maja.

Mam teraz troche lepsze głosniki i niestety wszystkie wady tego JVC słysze wyrazniej .Pierwszym mankamentem jest niewiarygodne spłaszczenie muzyki .Wyrównanie wszystkich zakresów jest słyszalne jeszcze bardziej.Ten tajny eqalizer vhs hifi wszystko zrównał jak walcem.Brak głębi takze doskwiera w porównaniu do zródełka.W dobrym decku tych wad nie ma. Oczywiscie po prostu olejcie ten wpis ;-)

pozdrawiam

Grundig High Fidelity

Witam

odpuściłem trochę sobie,jeszcze grzebię się w pisaninie i nagrywaniu na CR-240, następny duplikator jaki mnie czeka to porządny dwukasetowy z szybkim kopiowaniem obecnie robię to nieźle ale nieco wolno DCC 900 kabel do CR-240 i nagrywanie na tym że.JVC BR czeka na nieco lepsze czasy, obecnie jest czas na zabawkę na pasku, "Dziwny jest Ten Świat" i trzeba trochę tej dziwności na taśmie zatrzymać. I jak mi odbije podsłuch mam

albo na DCC albo CC albo jednym i drugim w lewej odczyt w prawej podsłuch nagrywania, tak czy siak na jedno wychodzi czyli na pełny pierdolec z przytupem. Jak zaczną mi się kończyć kasety audio co raczej specjalnie mi jeszcze nie grozi zacznę zrzucać sztuka po sztuce na JVC BR-a. Będzie chwila luzu dorobię komplet kabli pozbędę się gratów w pokoju obok zrobię specjalne stanowisko dla przesłodkich maleństw i z nadmiaru szczęścia wykorkuję.

Pozdrawiam

Zbyszek

PS. A jak od czasu do czasu odpalę, to mi kiedy słucham muzyki jest naprawdę żal tych chorych naumyślnie, którzy na niego się niezdecydowali

Witajcie wszyscy!Moje BRy pracują nienagannie. Mam kilka kaseciaków, w których muszę co jakiś czas grzebać,żeby były w pełni sprawne. BR - jedzie jak się patrzy. Nie konserwowałem na razie nic, wszystko pracuje niezawodnie.Lubię taki sprzęt. To jak dobry samochód - wsiadasz i jedzie.O niczym innym nie myślisz. Używam cały czas maxellek - nie trzeszczą i nie prykają.

mzawek>jakie kolumny masz?

Serdecznie pozdrawiam - Jacek

Słonecznego dnia Panie i Panowie.

Tak zupełnie poważnie: jeśli BR nie był uprzednio zajechany na śmierć pod krzyżykiem, ani żaden nawiedzony specjalisty w nim nie grzebał to że wszystko co mu tylko dadzą i żadnych wrednych odgłosów [czkanie, bekanie,pierdzenie] przy tym nie wydziela, ja swoich specjalnymi daniami nie rozbestwiłem dostają to co dostaje każdy normalny magnetowid a to że nie zapisują ruchomych obrazków z nagimi laluniami tylko głos to ich i moja sprawa.

Pozdrawiam wszystkich

Kręć się kręć wrzeciono

Zbyszek

Witam.Widze na mapie z radarów meterelogicznych,że na południu,a szczególnie w Krakowie leje.U mnie tylko słońce i straszna susza.Porównywałem nagrania na BR-ERA z róznych zródeł i już wiem,dlaczego właściciele nowych klocków tyle uwagi przykładają do zakłuceń z sieci energetycznej.Nagrania z gramofonu są idealne,a te wykonane z nowoczesnego satelitarnego tunera,są do bani.Te nowożytne wynalazki chyba nie posiadają żadnych filtrów w torze zasilania.Reagują ostro na lodówki ,nocne lampki i takie tam drobnostki.Po starym sprzęcie takie zakłucenia spływaja jak woda po kaczce.Jak taki standart mają te zabawki HI-END to już się nie dziwie tym kondycjonierom,sieciówkom itd.Zastanawia mnie tylko jedno,czy to z oszczędnosci ,czy wyrachowania produkuje sie takie g.....

Coś tam godzinkę temu pokapywało ale straszna cienizna,właśnie męczę winyle i to ostro, teraz Yoko Ono "Season of glass" (Gefen Records) fajnie wtedy (1981) było brzmienie tzw studyjnych nagrań z NY

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Witam

Ostanio moje zajmowanie się JVC BR7000ERA polega w 99.99999* % na patrzeniu na nie z niemym zachwytem w myśl zasady pańskie oko konia tuczy, za oknem leje psu zalóżyłem ciemnopopielate zasłony i przesypia sobie niepogodę. Wyjdę jednak pod Halę na Grzegórzkach ma mi gość przynieść książki z elektroakustyki bo w internecie praktycznie jest g... w kratkę wyprodukowano masę słuchawek dwuprzetwornikowych - czyli dwudrożnych 2-way headphone i uzyskujemy totalne zero informacji to samo dotyczy trójdrożnych które np produkował Koss po wklepaniu "3-way headphone" dostajemy 64 odsyłacze ale dotyczą one przedewszystkim przejściówek Y + 1.

Pozdrawiam

Zbyszek

Witajcie>Korwin,Marek-41,Rafaell. U mnie pogoda"pod psem".Zimno jak "jasna małpa" chyba się przeziębiłem. Ale w zwiazku z tym siedzę w domowym zaciszu i słucham, słucham i bawię się w nagrywanie. Marku - zgadzam się z Tobą w sprawie tych tunerów satelitarnych. Ja mam jakiegoś fergusona programowalnego przez zewnętrzny komputer. Nagrania z niego z tak zwaną ciszą - są denne, pokompresowane, tragedia. Muszę zainstalować antenę na dachu i uruchomić stary tuner analogowy, innego wyjścia nie ma. BR - nagrywam na trzech różnych sztukach.Wszystkie pracują bezbłędnie. Oj mam z nich tyle radości i wspominam drogę do i z Warszawy w samochodzie załadowanym z tyłu, że aż resory siadły. Cóż, życie składa się z małych i wielkich radości jak również z małych i wielkich smutków. Tymczasem słucham Double fantasy John/Yoko z 1980 roku. To także nagranie z NY. Ten winyl brzmi niesamowicie. Postanowiłem przebudować sobie pokój ze sprzętem, bo już nie mam jak się poruszać. A jeszcze walczę z budową nowych kolumn i to zajęcie również mnie ekscytuje, bo uczę się zastosowania praw akustyki w domowym zaciszu. Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich zakochanych w taśmach, magnetofonach i gramofonach - Jacek

Jacekk011, 6 Maj 2007, 11:11

Witajcie

na tej płytce poza strzałami do Lenona, rewelacyjnie brzmiacym budzikiem jest spiew ptaków .Ja kiedyś zrobiłem sobie odsłuch na 4 kolumnach -tył odtwarzał tylko różnicę fazową (układ Quasi Quadro Haflera) po zamknięciu oczu byłem faktycznie w cudownym lesie-rewelacja

Pozdrawiam

Rafaell

Oczywiście ten pierwszy wpis dotyczył mojej płyty ,podwójna fantazja jest piękna ale mam ją chyba tylko na kasecie (nagrane z CD jak były wypożyczalnie i pazernym to nie przeszkadzało)

Pozdrawiam

Rafaell

Witaj Jacku oraz cała ścisła Czołówko leje i na to nikt z nas nie ma żadnego wpływu, ta pompa jednak była potrzebna widać to dopiero jak patrzy się na trawę i inne zieleniny. Jest to pogoda dla kaczek woda tak jak wszystko inne po nich obojętnie spływa.Ale jak odrobinę przestanie siąpić, wybiorę się na spacer z Kukunią, muzyka z satelity niezależnie od posiadanego tunera jest dosłownie dla głuszców trzeba poprostu łapać sygnał naziemny w uczciwej starej formie i nie cudować z ulepszaniem cyfrowego bo i tak to skończy się fiaskiem

Pozdrawiamy Kukunia i ja

Zbyszek

PS.

Cosik się na niebie przeciera jak gacie na dupie

Raffaell>także kiedyś jeździłem do wypżyczalni CD na Słupecką do Warszawy. Piękne czasy - jakby wszystko było proste i życie wolniej płynęło. Mam jakieś kasety z tamtych lat. Teraz niby wszystko jest w zasięgu ręki, ale za dużo tego na raz. Odczuwam czasami "zmęczenie materiału". Ale jak włączę winyl, który zmusza mnie do przesłuchania co najmniej całej strony płyty( bez manewrów pilotem) - to wszystko wraca do normy. Tempo się uspokaja, nawet jak z gramofonu słychać coś ostrego. WILNYL MA WŁASNĄ FILOZOFIĘ ŻYCIA. Miłego dnia - Jacek

Witam wszystkich.U mnie jeszcze nie pada,ale niedługo chyba zacznie.Nagrałem sobie do samochodu z epoki kasetę i juz nagrywam ją ponownie.Jak znajomi ją usłyszeli to tak im się spodobała,ze musiałem im ją podarować

Zakupiłem na allegro kolumny z gatunku potworów.Sansui SP-X9.Idealnie będą pasować do mojego JVC JR-S600.Pięciodrożne na siedmiu głośnikach.Basowy o średnicy 43,5cm.Pod koniec tygodnia powinny nadejśc.

Będe musiał uważać na szyby w oknach,z tym już niema żartów.Widze,że też macie problemy ze znalezieniem żródła nagrań na odpowiednim poziomie na jaki zasługuje JVC ERA.Zostaja tylko dobre płyty analogowe.

Mam całą dyskografie Beatlesów nagranych na Teac X-10 i szpulach 26,5 cm.Niestety aby tego posłuchać musi wrócic do mnie z naprawy Philips N-4450 i nie moge sie juz doczekać.Wszystkiego najlepszego dla waszych rodzin i was oczywiscie.Pogoda jest do nagrywania i słuchania idealna.

Zbyszku! U mnie w domu są dwie suczki jedna ma na imię Bieda, a druga Tola. Pierwsza zgarnęła właśnie poduszkę, położyła na niej głowę i namiętnie śpi jak człowiek. Druga oczekuje wyjścia na spacer.... i to właśnie chyba mnie czeka, mimo przeziębienia. Pozdrawiem raz jeszcze - Jacek

Witaj Korwinie

Z ta muzyką z satelity to było tak,jak miałem żle przestrojoną Kleopatrę to milej się słuchało z Cyfry+..Ale po wymianie zarówno anteny na nową czestotliwość, jak i kabli na dach , na małostratne i o dużym tłumieniu zewnętrznym ,oraz zakupieniu starego ale kiedyś w Niemczech tunera nr 1;

widzę ile przez takie drobne niedociągnięcia straciłem.W tej chwili wszystkie koncerty na żywo zarówno z 2 jak i 3 można na BR śmiało nagrywać ,napewno będą lepsze niż z CD. W sumie to jednak dużo tego się zbiera bo ponad 100 kaset rocznie można naciapać z dżwiękiem analogowym najwyższej jakości. Repertuarowo jest niestety gorzej

Pozdrawiam

Rafaell

Marku - jak dotrą te kolumny do Ciebie- to podziel się wrażeniami, a może jakąś fotką - zaciekawiłeś mnie. Ostatnio "męczę się" akustycznymi problemami, więc dla mnie temat na czasie. Pozdrawiam serdecznie - Jacek

Marku,sadzę że ten potwór nie będzie taki zły.Do dzisiaj pamiętam jak słyszałem takiego potwora Kenwooda przy tym co było wtedy na rynku to był totalny odjazd tylko ta cena wtedy.Oby czas się obszedł z nimi łagodnie to się jeszcze sporo nacieszysz

Pozdrawiam

Rafaell

Jacku.Oczywiscie się podziele,ale aby nie zasmiecac wątku na priw.A tu masz link do tej aukcji.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Rafael.Mam katalog z 1982 roku i tam co prawda bez podatku,bo katalog dla dyplomatów cena pary tych kolumn jest stosunkowo niska 262 $.Są tam też kolumny Technicsa za 500 $,ale maja płaskie membrany i liniową charakterystyke w pasmie 28 hz-125 khz.Zwie się to SB-10.Niestety raczej nie do zdobycia.Jak ktoś ma to z łapek nie wypusci.

• Pokaż nowe odpowiedzi