Skocz do zawartości
IGNORED

Profesjonalny Duplikator JVC BR-7000ERA

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj mi go dostarczyli.Wyczyściłem,wypucowałem z wierzchu.Jutro biorę się za środek.Przy odtwarzaniu muzyki nagranej na innym magnetowidzie hi-fi słyszę zniekształcenia.Brudne głowice?

Na początku mi buczał.Okazało się, że nie czuł masy.Wystarczyło pstryknąć odpowiedni przełącznik w kondycjonerze i nastała cisza!

Podjąłem wreszcie decyzję o kupnie duplikatora. Napisałem do nich i lekko się zmartwiłem, bo odbierać można do 16:30, a ja do 16 pracuję i nie dam rady dotrzeć na czas :( Muszę coś innego wymyślić. Na wysyłkę szkoda mi pieniędzy no i wolałbym jednak sam obejrzeć przez zakupem.

Paul,a jak nagrasz na erze,to wtedy wskazówka do ilu sie wychyla?Ma staś stabilnie.Jeśli się buja ,to może byc brudna głowica.

Marek-41, 26 Sie 2008, 18:20

Jeszcze nie nagrywałem.Słucham Creedence Clearwater Revival nagrane na innym magnetowidzie. słucham i...Już nie trzeszczy!

Gra to pięknie! Głębia nagrań mnie zaskoczyła.Bas niżej schodzi niż na moim magnetowidzie.Creedence jest dość "lekko" nagrany bez odpowiedniego fundamentu a tu jednak bas się poprawił.

Paul>gratulacje!Ale masz frajdę i dużo zabawy z dobrym dźwiękiem.A jak tam bebechy w środku???Imponujące prawda?pozdrawiam - Jacek

Jaja kwadratowe znosi się wyjątkowo ciężko więc ich nie wymyślaj: konsultowałem z Synem nie demagnetyzuje się głowic wirujących przy pomocy demagnetyzerów ręcznych czy magnetyzerów kaset z wbudowaną elektroniką, jak Ci się nudzi, i jest Ci przykro, że niczego ostatnio nie spieprzyłeś spraw sobie nagrodę pocieszenia w postaci kasety VHS czyszczącej Amen.

Pozdrawiam

Zbyszek

Oczywiście lepiej się spytać niż błądzić, ale duplikatora się nie ulepsza jego po prostu się ma i kocha można go jedynie od czasu do czasu wylizać a na kablach zawiązać wstążeczki w kokardkę. Pozdrawiam

PS. Jest to sprzęt absolutnie doskonały

Zbyszek

Do MariuszaH prośba serdeczna:

Napisz w wątku MAGNETOFONY SZPULOWE małe co nieco o odczytujących głowicach halotronowych. Duplikator JVC BR jest nie do przeskoczenia cieszę się,że jeszcze jeden znalazł swojego wielbiciela

Pozdrawiam

Zbyszek

Co myślicie na temat wymiany nagrań audio na kasetach VHS? Dla obniżenia kosztów, aby dwa razy nie przesyłać tej samej kasety możemy zrobić tak,że nagrywający kupuje taśmę (nagrywa) i za zaliczeniem pocztowym wysyła ją zainteresowanemu.Co Wy na to?

Do MariuszaH ja małe ździebko wiem ale to zbyt mało,prośba do JaroMiego i Mulsa "Towarzysze pomóżcie.

Pozdrawiam

Zbyszek

Temat "Halotronowe głowice odtwarzające" i na bis głowice reluktancyjne

Do Wątku MAGNETOFONY SZPULOWE.

Witaj Paweł!Nie nagrywałem, bo nie mam odtwarzacza SACD.Nigdy nie słyszałem dźwięku SACD. Co Prawda kupiłem sobie ostatni box SACD Dead Can Dance, ale dlatego, że kiedyś pewnie kupię jakiś SACD odtwarzacz, a limitowana wersja DCD już się skończyła.

Natomiast wymianę nagrań już robiłem.Jest to doskonały sposób na posłuchanie muzyki, której się nie ma w domu, której się albo nie kupi, albo zbiory muzyczne ma się po prostu inne.W ten sposób jeden z naszych forumowiczów nagrał mi sporo amerykańskiej muzyki, której nigdy nie słyszałem, a ja jemu w zamian to czym był zainteresowany z moich zbiorów.Wymiana możliwa jest w taki sposób jak zaproponowałeś, lub hurtowo - np nagranie 10 szt. LP na VHSy i wysyłka.Po prostu taka wymiana wymaga wiedzy , kto co ma na winylach( i niekoniecznie) i wtedy nagrywanie , to czysta przyjemność.Paweł my możemy tak zrobić,że na pw możesz podać mi swój adres mailowy, a ja np. wyślę Ci listę winyli, które mam, jak czymś się zainteresujesz - będziemy rozmawiać dalej. Ty możesz mi wysłać także swoją kolekcję na maila - i itd. Genialnym jest to , że helikalny zapis jest w 100% kompatybilny. Wszystko, co nagrał mi kolega forumowy idealnie zagrało u mnie ( oczywiście nagrywane na JVC ERA). Sprzęt jest fascynujący pod każdym względem, ale na mnie najbardziej działa jego czołgowa budowa i niezawodność.Mogę na niego liczyć zawsze i wszędzie.Pozdrawiam - Jacek

Cały smak naszej zabawy polega na tym, że magnetowidy HiFi Panasonic, HiFi Sony HiFi coś tam bywają między sobą kompatybilne w 90 kilku procentach a tu mamy tego samego Producenta ten sam model i przypuszczalnie ten sam rok produkcji a jeszcze jeśli ten sam nośnik to kompatybilność musi być 100 procentowa.

Pozdrawiam

Zbyszek

Witam, i wlasnie z tch bardzo praktycznych rozwiazan szukam dobrego magnetowidu,kasety VHS mozna jeszcze kupic dobrych kaset CC praktycznie brak.

Do^Fana64

Albo rybki albo pipki, albo idealny zapis dźwięku czyli JVC BR7000 ERA i możliwość kopiowania kaset obraz i dźwięk albo po cenie wielokrotnie wyższej magnetowid HiFi VHS przechodzony lub kombajn DVD/VHS

z możliwością zapisu helikalnego.

Zbyszek

Witam, serdeczne dzieki za duchowe wsparcie, nie ustaje w poszukiwaniach.Teraz mam na oku Panasonica AG 6200 EG, ciekawe czy uda sie go wyrwac.

• Pokaż nowe odpowiedzi