Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

O których Tungsolach 12ax7 mowa? Te zwykłe czy Gold?

PS. Wojtek, pozdrowienia :-)!

hej... kup sobie lepiej FUL MUSIC 12AX7 do Snapperów... to jest to... piękne delikatne wysokie, plastyczna średnica z pięknymi wybrzmieniami... po prostu super :-)

a jak masz jeszcze PRE/DAC WAVE to wstaw sobie lampy sterujace z byłej Jugosławii EI 12AX7 jest bardzo szybka i super detaliczna !!!

W życiu piękne są tylko chwile...

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/49/#findComment-2205532
  • 4 tygodnie później...

Patrze ze cicho jest w wątku Manleya, więc dodam trochę zdjęć swojego sprzętu :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-30273-0-21450300-1309012989_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez zurek

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/49/#findComment-2220826

Patrze ze cicho jest w wątku Manleya, więc dodam trochę zdjęć swojego sprzętu :-)

Witaj jeden z Ostatnich Aktywnych Manley'arzy :) !!!

Wygląda na to że koledzy kiedyś Moderatorzy tego wątku gdzieś się podziali i bez nich to już nie ta sama jakość wątku co kiedyś ... Zurek a gdzie zaginął zasilacz do Wave'a :) ... zgodnie z nakazem daleko od centrali. Musisz trochę "odbajerować" swoje Snnapy dać trochę gumek na lampy mocy, na sterujące obowiązkowo Midasy i wtedy Twoje Snnapki będą się jeszcze bardziej audiofilsko prezentowały :) - o dźwieku nie mówię bo choć sam stosuję takie "bajery" audiofilskie, to zmiany nie obserwowałem :) a mam nadzieję że w ten sposób choć o drobinę dłuższy żywot zagwarantowałem dla lamp.

Z czym Ci grają te Manleye - jakie masz kolumny i kabelki?

pozdrawiam

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/49/#findComment-2220958

Witaj jeden z Ostatnich Aktywnych Manley'arzy :) !!!

Wygląda na to że koledzy kiedyś Moderatorzy tego wątku gdzieś się podziali i bez nich to już nie ta sama jakość wątku co kiedyś ... Zurek a gdzie zaginął zasilacz do Wave'a :) ... zgodnie z nakazem daleko od centrali. Musisz trochę "odbajerować" swoje Snnapy dać trochę gumek na lampy mocy, na sterujące obowiązkowo Midasy i wtedy Twoje Snnapki będą się jeszcze bardziej audiofilsko prezentowały :) - o dźwieku nie mówię bo choć sam stosuję takie "bajery" audiofilskie, to zmiany nie obserwowałem :) a mam nadzieję że w ten sposób choć o drobinę dłuższy żywot zagwarantowałem dla lamp.

Z czym Ci grają te Manleye - jakie masz kolumny i kabelki?

pozdrawiam

witaj artuku...

moje Manleye graja z kolumnami JBL L890 STUDIO... jak dla mnie jest ok a w szczególności rock... pięknie gra na tych kolumnach... miałem jeszcze kilka innych wzmacniaczy lampowych przed Snapperami i musze powiedziec ze te kolumny bardzo dobrze pasują do lampy... lekko się wysterowują nawet 20 W wzmacniaczem a mają skuteczność tylko 87db... choć nie tyloko rock gra dobrze... lubie słuchać tez Grechuty, Niemena i innych naszych polskich znakomitych muzyków... te kolumny grają naprawde pożądnie, wysokie są czyste i średnie pełne wybrzmień i takie plastyczne... ale jedno ale... te kolumny pokażą co potrafią dopiero z naprawde dobrym sprzętem i rozmawiałem na forum z wieloma ludźmi i potwierdzaja to samo i wiele razy zaskoczyły ich te kolumny to co potrafią ale z naprawde dobrym sprzętem a i basu wcale za duzo nie mają jak to inni się wypowiadają ze jest go za duzo... te kolumny znakomicie mają kontrolowany bas...

co do kabli miałem Nordosta Red Down i było ogólnie bardzo dobrze lecz sprzedałem i słucham teraz na zwykłym budzetowym kablu bo zamierzam kupić sobie kabel specjalnie dedykowany do lampy MIT MH 770 TUBE lecz nie jest to takie proste go dostać z drugiej ręki... z tego co wiem to jest bardzo znakomity kabel... pare lat temu kosztował 16000zł tera moge go dostać za niecałe 4000zł... ludzie co go uzywają z lampą mówią ze jest to kabel najbardziej zbliżony do neutralności, pełna trójwymiarowa scena i przepiękne wybrzmienia oraz bardzo bardzo mocno kontrolowaby bas, zero luzów przy niskich częstotliwościach... jak nie dostane tego kabla to słyszałem ze z Snapperami bardzo dobrze wręcz znakomicie współpracuje ALBEDO VERSUS !!! i wtedy będe musiał zastanowić się nad nim i sprawdzić sam na odsłuchach...

co do CD to chcę sobie sprawić nasz polski CD AMPLIFON TACD01... z tego co wiem to jest bardzo znakomity odtwarzacz CD i jak będe go zamawiał to z wyjściem cyfrowym AES/EBAU oraz analogowym... podobno Wave gra na zbalansowanej cyfrówce owiele lepiej niz na analogu... chciałbym to sprawdzić sam :-)

co do lamp w Wave mam niedawno zakupione 7044 GE z roku 1963 nówki nie śmigane oraz 12AX7 EI Yougosławia - polecam je zamontować... delikatne i takie szczegółowe naprawde znakomite

co do lamp w Snapperach to mam równiez niedawno zakupione 7044 GE z roku 1963 nówki nie śmigane oraz 12AX7 FULL MUSIC jak dla mnie natym zakańczam żonglowanie lampami... FULL MUSIC graja tak obszernie z pełnymi wybrzmieniami i zarazem szczegółowo z piękna srednicą i pieknym ludzkim głosem... :-)

pozdr.Andrzej

Edytowane przez zurek

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/49/#findComment-2221076

witaj artuku...

moje Manleye graja z kolumnami JBL L890 STUDIO... jak dla mnie jest ok a w szczególności rock... pięknie gra na tych kolumnach... miałem jeszcze kilka innych wzmacniaczy lampowych przed Snapperami i musze powiedziec ze te kolumny bardzo dobrze pasują do lampy... lekko się wysterowują nawet 20 W wzmacniaczem a mają skuteczność tylko 87db... choć nie tyloko rock gra dobrze... lubie słuchać tez Grechuty, Niemena i innych naszych polskich znakomitych muzyków... te kolumny grają naprawde pożądnie, wysokie są czyste i średnie pełne wybrzmień i takie plastyczne... ale jedno ale... te kolumny pokażą co potrafią dopiero z naprawde dobrym sprzętem i rozmawiałem na forum z wieloma ludźmi i potwierdzaja to samo i wiele razy zaskoczyły ich te kolumny to co potrafią ale z naprawde dobrym sprzętem a i basu wcale za duzo nie mają jak to inni się wypowiadają ze jest go za duzo... te kolumny znakomicie mają kontrolowany bas...

co do kabli miałem Nordosta Red Down i było ogólnie bardzo dobrze lecz sprzedałem i słucham teraz na zwykłym budzetowym kablu bo zamierzam kupić sobie kabel specjalnie dedykowany do lampy MIT MH 770 TUBE lecz nie jest to takie proste go dostać z drugiej ręki... z tego co wiem to jest bardzo znakomity kabel... pare lat temu kosztował 16000zł tera moge go dostać za niecałe 4000zł... ludzie co go uzywają z lampą mówią ze jest to kabel najbardziej zbliżony do neutralności, pełna trójwymiarowa scena i przepiękne wybrzmienia oraz bardzo bardzo mocno kontrolowaby bas, zero luzów przy niskich częstotliwościach... jak nie dostane tego kabla to słyszałem ze z Snapperami bardzo dobrze wręcz znakomicie współpracuje ALBEDO VERSUS !!! i wtedy będe musiał zastanowić się nad nim i sprawdzić sam na odsłuchach...

co do CD to chcę sobie sprawić nasz polski CD AMPLIFON TACD01... z tego co wiem to jest bardzo znakomity odtwarzacz CD i jak będe go zamawiał to z wyjściem cyfrowym AES/EBAU oraz analogowym... podobno Wave gra na zbalansowanej cyfrówce owiele lepiej niz na analogu... chciałbym to sprawdzić sam :-)

co do lamp w Wave mam niedawno zakupione 7044 GE z roku 1963 nówki nie śmigane oraz 12AX7 EI Yougosławia - polecam je zamontować... delikatne i takie szczegółowe naprawde znakomite

co do lamp w Snapperach to mam równiez niedawno zakupione 7044 GE z roku 1963 nówki nie śmigane oraz 12AX7 FULL MUSIC jak dla mnie natym zakańczam żonglowanie lampami... FULL MUSIC graja tak obszernie z pełnymi wybrzmieniami i zarazem szczegółowo z piękna srednicą i pieknym ludzkim głosem... :-)

pozdr.Andrzej

witaj,

JBL nigdy nie miałem dlatego trudmo mi coś powiedzieć, ale sama nazwa to marka gwarantująca jakość - to musi być ok. O MIT MH 770 TUBE słyszałem dużo dobrego, nigdy nie miałem okazji MIT-a wypróbować. Albedo Versus miałem na odsłuchach, bardzo dobry kabel. Porównywałe go z moim Velum LS-VX i było podobnie tz. nie było jakiś dużych różnic, dla mnie te kable mają taki sam charakter mocny, dobrze schodzący basior, soczysta średnica i perliste na górze talerze bez cienia wyostrzeń. Różnią się detalami. Wtedy Kolo który sprzedawał te kable (praktycznie nówki, jeszcze z foliami) chciał za nie 5 kzł, może dlatego się nie zdecydowałem, ja swoje miałem "trochę" taniej.

Gram po AES/EBU - zresztą też na cyfrówce Veluma model Reference i jest "miodek" - polecam tą cyfrówkę, trudno ją zdobyć na rynku wtórnym, ale zdarzają się oferty.

Jezeli chodzi o lampy to kupowałeś je na Ebayu czy w jakim innym sklepie interentowym?

pozdrawiam

PS No i pamiętaj o gumkach - w załączeniu widok na moje gumki - jeszcze na starych lampach :)

Edytowane przez artuku

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/49/#findComment-2221171

Jeszcze jedno co mogę polecić to zmień normalne gniazdo w ścianie na Furutecha tego najbardziej wypasionego za 530 zł !!! Warto wydać te pieniądze. U mnie po podpięciu do tego nowego gniazda Hydry która zasila Wave'a i transport, była znaczna zmiana - więcej mięcha i lepsza lokalizacja instrumentów. Muszę to samo sprawdzić na Snnaperach ale nie mam cały czas czasu.

pozdrawiam

Artur

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/49/#findComment-2221173

witaj artuku...

dzięki za rade na temat kabli itp. ... lampy kupowałem w Hornecie bardzo miła i fachowa obsługa bez zadnego ściemniania... polecam tan sklep

Ukryta Zawartość

a co za lampy mocy masz...? to chyba nie 6CA7 ?

pozdr.Andrzej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez zurek

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/49/#findComment-2221356

witaj artuku...

dzięki za rade na temat kabli itp. ... lampy kupowałem w Hornecie bardzo miła i fachowa obsługa bez zadnego ściemniania... polecam tan sklep

Ukryta Zawartość

a co za lampy mocy masz...? to chyba nie 6CA7 ?

pozdr.Andrzej

Witaj,

Dzieki za info. To EL34 GT oryginalne z Manleya przy zakupie Snappów - stare zdjecie, oczywiście że teraz gram na 6CA7 EH.

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/49/#findComment-2221397

Witaj,

Dzieki za info. To EL34 GT oryginalne z Manleya przy zakupie Snappów - stare zdjecie, oczywiście że teraz gram na 6CA7 EH.

pozdrawiam

a jakich kabli zasilających używasz do Manleya...? Shunyata czy Velum ???

a kondycjoner to masz Hydra 8 czy V-Rey ????

Edytowane przez zurek

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/49/#findComment-2221551

a jakich kabli zasilających używasz do Manleya...? Shunyata czy Velum ???

a kondycjoner to masz Hydra 8 czy V-Rey ????

Witaj,

Mam Hydrę 8 a kable to mix. tz. do Snappów jak na razie tanie ale znakomite Vincent, a do The Wave'a i transportu kable które się nazywają Aquarius Audio - ma je z Kanady sciągnięte przez jednego Gościa z Cieszyna. Pobiły te kable referencyjnego Veluma i Tarę Labs The One. Do Hydry mam kabel Shunyata Taipan.

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/49/#findComment-2223649
  • 3 tygodnie później...

Witam Braci w Manleyu,

W końcu kupiłem dodatkowe dwa gniazda ścienne Furutech te "wypasy" rodowane do zasilenia Snapperów.

No cóż, powiem tak: ten kto zasila swoje Manleye (i pewnie nie tylko Manleye) ze "zwykłych" gniazdek ściennych, nie wie jak może Manley zagrać. To wręcz niesamowite, jak połączenie gniazdo ścienne - wtyczka od kabla sięciowego, poprawia dźwięk. Już wcześniej pisałem o zmianach przy zasileniu gniazdem Fu... Hydry, która doprowadza zasilanie do pozostałych komponentów mojego systemu, ale dopiero całość systemu zasilany Furutechem, powoduje bardziej energetyczny, sprężysty i lepiej kontrolowany dźwięk z bardziej naturalną barwą.

Zdecydowanie polecam takie eksperymenty. Spróbujcie, a nie będziecie zawiedzeni z wydania "stosunkowo niewielkich" pieniędzy. Zdaję sobie sprawę że to po części reklama dla Dystrybutora Furutecha, ale co tam, w/g mnie zupełnie zasłużona.

Pozdrawiam

Artur

P.S. Na jakiś czas wirus audio-maniakus jest zaspokojony ...

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/49/#findComment-2233644

Witam Braci w Manleyu,

W końcu kupiłem dodatkowe dwa gniazda ścienne Furutech te "wypasy" rodowane do zasilenia Snapperów.

No cóż, powiem tak: ten kto zasila swoje Manleye (i pewnie nie tylko Manleye) ze "zwykłych" gniazdek ściennych, nie wie jak może Manley zagrać. To wręcz niesamowite, jak połączenie gniazdo ścienne - wtyczka od kabla sięciowego, poprawia dźwięk. Już wcześniej pisałem o zmianach przy zasileniu gniazdem Fu... Hydry, która doprowadza zasilanie do pozostałych komponentów mojego systemu, ale dopiero całość systemu zasilany Furutechem, powoduje bardziej energetyczny, sprężysty i lepiej kontrolowany dźwięk z bardziej naturalną barwą.

Zdecydowanie polecam takie eksperymenty. Spróbujcie, a nie będziecie zawiedzeni z wydania "stosunkowo niewielkich" pieniędzy. Zdaję sobie sprawę że to po części reklama dla Dystrybutora Furutecha, ale co tam, w/g mnie zupełnie zasłużona.

Pozdrawiam

Artur

P.S. Na jakiś czas wirus audio-maniakus jest zaspokojony ...

witaj...

podaj linka do tych gniazdek na pw...

a i jeszcze jedno jakich lamp sterujących uzywasz w Snapperach...? ja w tej chwili Full Music 12AX7... ale zastanawiam się nad Telefunkenem ECC801S... moze miałeś te lampy, bo jestem ciekaw jak to zagra z Manleyem...

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/49/#findComment-2233896

witaj...

podaj linka do tych gniazdek na pw...

a i jeszcze jedno jakich lamp sterujących uzywasz w Snapperach...? ja w tej chwili Full Music 12AX7... ale zastanawiam się nad Telefunkenem ECC801S... moze miałeś te lampy, bo jestem ciekaw jak to zagra z Manleyem...

Witaj,

Telefunkeny ECC801S są drogie i chyba Makumba wcześniej pisał że lepsze są Golden Lion, zresztą gram na GL i jest super. Te Full Music muszę sprawdzić.

pozdro

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/49/#findComment-2233934
Gość papageno

(Konto usunięte)

A gdybyście wiedzieli jak poprawia dźwięk stabilizator Reymio! Że nie wspomnę o kablach sieciowych Harmonixa (bo już o tym dawniej wspominałem:)))))

Teraz więcej pływam niż słucham, więc gdy czasem włączę swój sprzęt, nadal mnie cieszy jego dźwięk. No ale trudno stale o tym pisać.

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/49/#findComment-2234072

A gdybyście wiedzieli jak poprawia dźwięk stabilizator Reymio! Że nie wspomnę o kablach sieciowych Harmonixa (bo już o tym dawniej wspominałem:)))))

Teraz więcej pływam niż słucham, więc gdy czasem włączę swój sprzęt, nadal mnie cieszy jego dźwięk. No ale trudno stale o tym pisać.

Pozdrawiam.

Witaj Papageno !!!

A co to jest stabilizator Reymio? Może Harmonix? Bo jak pamiętam, to stosujesz podkładki Harmonix RF-999MT MK2 pod kolumny i zmiany były zasadnicze.

Kable Harmonixa zacne konstrukcje, ale w tej dziedzinie ogromna konkurencja i w porównywalnych cenach można znaleźć lepsze druty (oczywiscie kwestia "gustu" czyli ucha).

Po jakich morzach i oceanach tudzież jeziorach Cię nosi, że nawet w zakładce muzyka mało co widać Papageno?

Pozdrawiam Wilka Morskiego albo Śródlądowego,

Szczur Lądowy Artuku

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/49/#findComment-2234188
Gość papageno

(Konto usunięte)

Witaj Papageno !!!

A co to jest stabilizator Reymio? Może Harmonix? Bo jak pamiętam, to stosujesz podkładki Harmonix RF-999MT MK2 pod kolumny i zmiany były zasadnicze.

Kable Harmonixa zacne konstrukcje, ale w tej dziedzinie ogromna konkurencja i w porównywalnych cenach można znaleźć lepsze druty (oczywiscie kwestia "gustu" czyli ucha).

Po jakich morzach i oceanach tudzież jeziorach Cię nosi, że nawet w zakładce muzyka mało co widać Papageno?

Pozdrawiam Wilka Morskiego albo Śródlądowego,

Szczur Lądowy Artuku

ahoy. Reymio jak na fotce (ALS-777). Pływam z lubością po Jezioraku.

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/49/#findComment-2234199

ahoy. Reymio jak na fotce (ALS-777). Pływam z lubością po Jezioraku.

Żem zapomniał o tzw. kondycjonerku Reymio, nie miałem okazyji posłuchać ... może kiedyś.

pozdrawiam teraz już z Krakowa :)

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/49/#findComment-2234202

Fajny klocek. Jedyne 5100 euro i jesteśmy w siódmym niebie. Mi na razie wystarczy zmiana Ecc 81 Simens na Goldeny (dzięki Makumba). A te gniazda to nie mogą być tylko pozłacane?, zawsze to trochę taniej. Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/49/#findComment-2234248

Fajny klocek. Jedyne 5100 euro i jesteśmy w siódmym niebie. Mi na razie wystarczy zmiana Ecc 81 Simens na Goldeny (dzięki Makumba). A te gniazda to nie mogą być tylko pozłacane?, zawsze to trochę taniej. Pozdrawiam

Witaj,

Trudno mi powiedzieć jak zagra złoto, bo od razu poszedłem "po bandzie" i kupiłem te rodowane. Myślę, że złoto równie dobrze powinno zagrać, ale najlepiej zapytaj u dystrybutora - nie zawsze poleca najdroższy sprzęt :) Może będzie miał jakieś gniazda do wypożyczenia za kaucją do odsłuchu.

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/49/#findComment-2234275

Witam Kolegow Manleyo-maniakow

Mam, a jakze, pytanie. W moim Stingrayu pada lampa wejsciowa (tak mi sie wydaje bo jest wyraznie "niepalaca" w porownaniu do sasiadki). Obecnie to Mullard 12AT7. Czy Waszym zdaniem warto zainwestowac w inne banki czy zakupic takie same? Jezeli inne to jakies propozycje poprosze :) pozdrawiam szanowne grono

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/49/#findComment-2235021

Mam, a jakze, pytanie. W moim Stingrayu pada lampa wejsciowa (tak mi sie wydaje bo jest wyraznie "niepalaca" w porownaniu do sasiadki). Obecnie to Mullard 12AT7. Czy Waszym zdaniem warto zainwestowac w inne banki czy zakupic takie same? Jezeli inne to jakies propozycje poprosze :) pozdrawiam szanowne grono

spróbuj zainstalować bardzo dobre lampy EI 12AT7... są bardzo dobre...

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/49/#findComment-2235030

Witaj,

Na pewno polecę nieśmiertelną Siemens ECC801S, ale są już lepsze np. w porównywalnej cenie Golden Lion 12AT7. Kilka postów wcześniej Makumba napisał dokładnie jakie Golden Lion próbował i buło super.

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/49/#findComment-2235426

Dzieki jeszcze raz za podpowiedz z Golden Lionami, juz je dzisiaj wpakowalem do plaszczki. Ale... Te banki w ogole nie swieca?! Jak sie czlowiek zegnie i przypatrzy to zarzy sie jakis punkcik w srodku i tyle. Z zewnatrz wygladaja jak bez zasilania. To ma tak byc? Mullardy przy nich wygladaly jak latarnie.

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/49/#findComment-2236872

Dzieki jeszcze raz za podpowiedz z Golden Lionami, juz je dzisiaj wpakowalem do plaszczki. Ale... Te banki w ogole nie swieca?! Jak sie czlowiek zegnie i przypatrzy to zarzy sie jakis punkcik w srodku i tyle. Z zewnatrz wygladaja jak bez zasilania. To ma tak byc? Mullardy przy nich wygladaly jak latarnie.

i co... jest lepiej niz z Mullardami????

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/49/#findComment-2236881

Wydaje mi sie ze lepiej... Ale to na razie pare godzin grania tylko. Pierwsze wrazenie jest takie, ze daja bardziej dokladny i glebszy dzwiek. Mam tez uczucie ze slychac wiecej drobnych szczegolow w utworach

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/49/#findComment-2236903

Golden Liony tak mają. Ja też byłem zaskoczony. Jeśli chodzi o dźwięk, to ja porównywałem z Mulard/RTC i wg mnie grają dużo lepiej, chociaż czasami brakuje mi w nich słodkości Mularda. Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/49/#findComment-2237043
  • 5 tygodni później...

Witam wszystkich Manleyowców (tych, którzy zapomnieli o tym wątku też). Ostatnio przy okazji poszukiwania nowych kolumn do stingiego odwiedziłem jeden z salonów, Stingrey został tam podłączony do gniazda Furutecha, kablem też tej firmy, mogłem więc sprawdzić jaki wpływ na dźwięk ma to cudo. Oprócz tego sprzedawca zaproponował mi wymianę bezpiecznika co uczyniliśmy. To niesamowite, jaki takie niby drobne zmiany mają wpływ na dźwięk. Sprawdźcie sami (może też "e"?). Koszt takiego bezpiecznika to 90 PLN. Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/49/#findComment-2255952

Ten sam u chińczyka tylko "luzem" kosztuje pewnie z 50 groszy :-)

Jaasne. Ten bezpiecznik to AMR. Jak wiesz gdzie kupić chińczyka za 50 gr daj namiar, porównam. Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/49/#findComment-2257569
  • Pokaż nowe odpowiedzi