Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie głośniki do denona, jakie do onkyo

pluto1973

Rekomendowane odpowiedzi

Pluto1973

zastanow sie co dla ciebie jest wazniejsze??

czy kino czy stereo?

jesli stereo to za cene 2307 kupisz juz naprawde ciekawe stereo ,jakos muzyki z ampli a jakosc muzyki z wzmaka stereo to inne swiaty

sam przez to przechodzilem i obecnie mam tansze kino ktore na frontach wykozystuje wzmak stereo (musi w ampli byc prre out)

co do wyboru glosnikow -jest duzo czynnikow ktore wplywaja na ich wybor ?

cena ,twoje preferencje, wilkosc pokoju

ale pamietaj dobre kino nigdy nie bedzie dobrym stereo

Rozumiem, że do planowanego ampli + głośniki musiałbym dokupić jeszcze wzmak stereo - kurcze, to znacznie podnosi nakłady finansowe i boję się, że moja wife tego nie przełknie.

Czy naprawdę jest tak duża różnica między stereo z wzmaka a stereo z ampli, nie jestem audiofilem i jak do tej pory nie posiadałem bardzo zaawansowanego sprzętu muzycznego (ostatnio mini-wieża Technics CH610) stąd u mnie brak porównania.

Na razie chciałbym pójść na kompromis i kupić coś uniwersalnego, czyli ampli (z pre out) i dobre głośniki oczywiście w ramach mojego budżetu, który wynosi ok. 5000 zł, z czasem zawsze można rozbudować sprzęt o wzmak stereo.

Pokój do odsłuchu jest o wymiarach ok. 5m x 5m.

Jeśli chodzi o moje preferencje to określam je tak: kino/muzyka - 60%/40%, słucham praktycznie każdego rodzaju muzyki, ale najczęściej rocka, lekki metal, muzyki poważnej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.