Skocz do zawartości
IGNORED

Lampowy Fan-Klub Amplifona ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość cybant

(Konto usunięte)

Niestety kolumny nie są sensowne....do Amplifona..

Scan jest trudny do napędzenia , z tymi kolumnami z WT 40 nie uzyskasz szybkiego dobrego basu.

Zresztą z WT 40 ciężko uzyskać szybki bas , on tak ma.

Wiem , bo miałem takie połączenie....

Rozumiem i dziękuję za porady. Sorki, że w tym klubie ale muszę zapytać jaka inna lampa do ok 5 kzł zagra podobną średnicą, barwa i przestrzenią jak WT 40 a radzi sobie z basem. Jestem skłonny do kompromisów, bo te są nieuniknione, ale zależy mi na lepszej kontroli i szybkości basu.

No to czeka mnie ciężka decyzja. Powalczę jeszcze z CD bo niewiele brakuje temu basowi, chociaż po powrocie z filharmonii jak słyszę kotły albo wielki bęben to mnie trochę nosi i wiem, że zmiana CD może nie do końca załatwić sprawę.

No to czeka mnie ciężka decyzja. Powalczę jeszcze z CD bo niewiele brakuje temu basowi, chociaż po powrocie z filharmonii jak słyszę kotły albo wielki bęben to mnie trochę nosi i wiem, że zmiana CD może nie do końca załatwić sprawę.

szybkie lampy wejściowe np siemensa do tego szczuplejsze basem druty głośnikowe

Kondensatory sprzęgające wpływają na bas niewiele ale na resztę pasma już znacząco

Za kiepski bas odpowiedzialne na ogół są transformatory wyjściowe a więc zapewne wiele zrobić się nie da.

akurat w 40ce ten problem jest ulokowany gdzie indziej ale to jest akurat domena producnta a nie moja

Niestety kolumny nie są sensowne....do Amplifona..

Scan jest trudny do napędzenia , z tymi kolumnami z WT 40 nie uzyskasz szybkiego dobrego basu.

Zresztą z WT 40 ciężko uzyskać szybki bas , on tak ma.

Wiem , bo miałem takie połączenie....

szkoda,bo chciałem do ilr12 kupić WT40 II a nie lubię powolnej buły.może Mingda 34a ale to nie ta zakładka.

ktoś sugerował kolumny 4ohm do odczepów 8ohm w Amplifonie wpiąć ,wpiąć możesz tylko szkoda lamp bo dostają po dupie i szybciej się zużywają a diabły w cenie

Tu mamy sytuację odwrotną. Kolega podawał, że kolumny są nominalnie ośmiomioomowe. Uściśliłem propozycję, aby podłączył do czteroomowych - może u niego impedancja miejscami spada tak nisko (a w basowym odcinku pasma to się zdarza w wielu kolumnach), że wtedy całość będzie lepiej dopasowana.

P.S.

Jak się później okazało z dokładnych pomiarów - moje kolumienki pomimo nominalnie 4 omów, nie schodzą z impedancją niżej, niż do sześciu. Na odczepach ośmioomowych grają doskonale, a sprzęt i lampy nie zdradzają objawów zbytniego zmęczenia.

Edytowane przez argus

Jakby ktoś chciał nowszą wersje (z czarnym akrylem) w stanie mint to proszę pisać, wiem kto ma cukiereczka :)

Panowie wracam na kolanach do klubu

Gratulacje. Teraz tylko 4 lampki Siemensa CCa + kondy duelunda na zewnątrz i jest jazda :)

Szymon u mnie są v-cupy a żarówki amperexa bugle boy i tesle,napisz na priva jakie pieniądze za nowszy

Obecnie szukam pre

V-capy

Edytowane przez Rezyslaw

Szymon u mnie są v-cupy a żarówki amperexa bugle boy i tesle,napisz na priva jakie pieniądze za nowszy

Obecnie szukam pre

V-capy

CuTF czy TFTF? Cedek jest mojego kolegi chce coś koło 6-6,5kzł. Jaki masz budżet na pre?

Panowie wracam na kolanach do klubu

Pamiętam stare dobre czasy. Ten cd potem nie zgrywał się z manleyem , naim okazał się lepszy. U kolegi natomiast naim poległ przy połączeniu z wt40 dlatego nauczyło mnie to aby nie oceniać sprzętu po pierwszym lepszym odsłuchu.

W duecie z wt40 na nie seryjnych lampach ten sprzęt potrafi czarować.

Pozdrawiam.

Pamiętam stare dobre czasy. Ten cd potem nie zgrywał się z manleyem , naim okazał się lepszy. U kolegi natomiast naim poległ przy połączeniu z wt40 dlatego nauczyło mnie to aby nie oceniać sprzętu po pierwszym lepszym odsłuchu.

W duecie z wt40 na nie seryjnych lampach ten sprzęt potrafi czarować.

Pozdrawiam.

nie podpuszczaj Marcin bo jeszcze wrócę do WT40?

nie podpuszczaj Marcin bo jeszcze wrócę do WT40?

Ja miałem trzy Wt40 i czwarty kolegi przez kilka dni:)

Diabeł lepiej gra w układzie SE dopiero 2a3 go wyparło. Dzisiaj mój Sun audio 2a3 pokazał Sugdenowi a21 w czystej klasie A co to znaczy lampowa średnica choć sugden górował jakością basu. Wszystkiego mieć nie można .... chyba że z tego cuda na Gm70 - muszę posłuchać.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.