Skocz do zawartości
IGNORED

Lampowy Fan-Klub Amplifona ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

GM 70

Kurcze, coś mi się wydaje, że dopiero na żywo to urządzenie robi wrażenie. Nawet z tych fotek kolegi widać dbałość o szczegóły - rewelacja.post-28128-0-48520700-1402819795_thumb.jpg

Edytowane przez piotr122

Kurcze, coś mi się wydaje, że dopiero na żywo to urządzenie robi wrażenie. Nawet z tych fotek kolegi widać dbałość o szczegóły - rewelacja

Zdjęcia oddają tylko część jakości wykonania ... już nie mogę się doczekać mojej GMki - ma być w przyszłą sobotę !!! Dzisiaj dwóch forumowiczów odbiera swoje GMki ... czekam na ich opisy z ochami i achami :) pozdrawiam

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Rozmawiałem z panem Andrzejem jak przywiózł do mnie GM 70 i jak narazie ma dużo roboty z integrami, tak że z mono blokami trzeba bedzie jeszcże poczekać. Chyba, że po cichu robi coś dla Szymona i slya.

A jak na razie GM-ka z każdym dniem gra coraz lepiej i bez wątpienia jest to najlepszy wzmacniacz jaki kiedykolwiek u mnie grał. Miny moich znajomych po wysłuchaniu paru kawałków bezcenne:)

Wiwat

Jakie lampy wejściowe charakteryzują się holograficzną przestrzenią budowaną w głąb od linii głośników. Nie przepadam za sceną krok przed bazą.

Zadajesz jak dla mnie dość dziwaczne pytanie bo największe znaczenie ma kolumn ustawienie.

Lampy to jest efekt końcowy tzn. szlif-bo kiepski wzmak holografii i Twoich oczekiwań nie spełni.

Zreszta zawsze gra cały system-tzn. wszystko co w torze się znajduje.

pozdr.

Amplifon SET42 rozpoczął "służbę" w moim systemie ... pierwsze wrażenia ... rogal od ucha do ucha. Polecam wszystkim tą konstrukcję.

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Gość jt211

(Konto usunięte)

Zadajesz jak dla mnie dość dziwaczne pytanie bo największe znaczenie ma kolumn ustawienie.

Lampy to jest efekt końcowy tzn. szlif-bo kiepski wzmak holografii i Twoich oczekiwań nie spełni.

pozdr.

Piotrek jeżeli zmiana lamp wejściowych w Twoim systemie nie powoduje

znaczących różnic w scenie to masz jeszcze dużo pracy nad swoim systemem :>)

Mówię o prawdziwych NOS-ach i systemie w którym to słychać ...

Gość cybant

(Konto usunięte)

Dzięki uprzejmości kolegi Tomkly miałem okazję w piątek potestować z Amplifonem kilka kabli zasilających.

- Acoustic Zen Gargantua II

- Acoustic Zen Absolute

- Electraglide Ultra Khan MK 1

- Acrolink 7n4030 II

- Oyaide GPX

Różnice pomiędzy kablami są ogromne , niestety moje dotychczasowe kable czyli Oyaide oraz Acrolink mocno odstają od pozostałych...

Stanowczo największą synergię muzyczną stworzył z Amplifonem AZ Absolute ...bylo wszystko , gładkość barwa , przestrzeń a przede wszystkim " muzyka".

Zupełnie inaczej , choć wcale nie gorzej zagrała Electraglide , bardziej analitycznie i dynamicznie , to jest już kwestia osobistych preferencji.

Co Gargantui mam mieszane uczucia ....być może powinna pograć dłużej , nie miala możliwości się porządnie wygrzać , choć klasę kabla było słychać od pierwszego momentu...

Piotrek jeżeli zmiana lamp wejściowych w Twoim systemie nie powoduje

znaczących różnic w scenie to masz jeszcze dużo pracy nad swoim systemem :>)

Mówię o prawdziwych NOS-ach i systemie w którym to słychać ...

Wielkie dzięki za info-ale niestety zmiany na lampie wejściowej słychać u mnie.

Nie pisaliśmy o graniu u mnie-tylko gość pytał-dałem odpowiednia powiedzmy sugestię,dość znaczącą i tyle.

pozdr.

Stary audiofil napisał:

pozdr.

Niezwykle błyskotliwa i merytoryczna odpowiedź. Kiepski wzmak? WT40II, być może. Ale dziękuję za szczere chęci.....

Acha, zapomniałem podłączyć kolumny, żeby cały system grał ;-)

Edytowane przez qman
Gość cybant

(Konto usunięte)

Wiwat

Jakie lampy wejściowe charakteryzują się holograficzną przestrzenią budowaną w głąb od linii głośników. Nie przepadam za sceną krok przed bazą.

Spróbuj RCA Clear Top , powinno pomóc , niemniej z WT 40 jakiejś obłędnie wybudowanej w tył sceny nie osiągniesz...

A SA ma też rację , skręć mocniej głośniki do środka ;))

Spróbuj RCA Clear Top , powinno pomóc , niemniej z WT 40 jakiejś obłędnie wybudowanej w tył sceny nie osiągniesz...

A SA ma też rację , skręć mocniej głośniki do środka ;))

Clear top to jest chudzizna-dobre do małych pomieszczeń-poza tym nie nam się..........dlatego że niektórzy posiadając budżetówkę

wręcz w głowie sobie coś niekiedy ubzdurają,że wymiana lampki na wejściu spowoduje znaczącą poprawe holografii-nie da się tego wykonać.

O audio jak i o wszystkim trzeba mieć pojęcie i potem sie wypowiadać a nie od razu kpić z w tym wypadku moich rad.

Nie wydasz odpowiedniej kwoty i masz tylko granko.Chcesz grac to musisz wydać-nie ma litości.Odpowiedni poziom musi kosztować.

Jesli ktoś nie rozumie moich wpisow i zawartych tam treści to nigdy nie zazna dobrego grania................z prądu.

Liczy sie tu wszystko,ale co ja będe tłumaczył,po co te wysiłki i dywagacje-tez 30 lat temu myslałem inaczej.

Zwrot przyszedł niespodziewanie i to okazało sie przełomem-nalezy słuchac wielu systemow w wielu miejscach-wtedy dochodzimy do perfekcji.

Oczywiście nalezy wyciągać na sucho konkretne wnioski co do danego grania-także niezawodny słuch priorytetem

Stary audiofil napisał:

pozdr.

Niezwykle błyskotliwa i merytoryczna odpowiedź. Kiepski wzmak? WT40II, być może. Ale dziękuję za szczere chęci.....

Acha, zapomniałem podłączyć kolumny, żeby cały system grał ;-)

NIe ma się co spinać, Stary dobrze prawi i niestety albo stety muszę się z nim zgodzić choć nie trzeba wywalać fortuny aby dobrze zestawić system.

Jako już były użytkownik WT40II twierdzę ,że można oczekiwany przez Ciebie efekt uzyskać ale nie zrobisz tego żąglując tylko żarówkami.

Bardzo ważne są same kolumny i ch optymalne ustawienie w pomieszczeniu (najlepiej zaadaptowanym akustycznie) ale żeby zafunkcjonowało to co napisałem reszta systemu musi zrobić swoją robotę

Na domiar wszystkiego powiem,że najlepiej grającego Amplifona WT 40 słyszałem u Imacmana w Łodzi w "stuningowanym akustycznie" pokoju :)

Edytowane przez Rezyslaw

OK, dzięki bez spinania. Pytam, ponieważ w kilku opiniach, recenzjach przeczytałem, że mocną stroną Amplifona jest przestrzeń i chcę wyciągnąć z niego jak najwięcej w tej kwestii. Z ustawieniem kolumn jeszcze poeksperymentuje.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

No oczywiście to wt30 z drewnianymi boczkami, miałem taki sam. Widać wiedzą co dobre:)

przesadzasz troszeczkę,ale cóż zdarza się takie stwierdzenie osobie nieosłuchanej.

Dlaczego? Wt 30 to dobry wzmacniacz za rozsądne pieniądze:)

OK

Są różne gusta-to rozumiem,ale im dalej w las)..............więc dlatego nie chodzę do lasu-boje się wilków i kleszczów)

Już kiedyś to pisałem ,ale powtórzę.............Każdy słucha jak umie i może.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.