Skocz do zawartości
IGNORED

Lampowy Fan-Klub Amplifona ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

> dartman

Będę w stolicy 7-9 sierpnia, z chęcią bym wpadł na godzinkę we wtorek lub środę, jak Ci pasuje.

W okolicach 19.

PS. Zwiększyło się nam grono użytkowników Sparka, załatwiłem dla szwagra 710!

Będzie to grało z podłogowymi Usherami i cd z manufaktury MZHS. Z ciekawością posłucham,

Pod koniec tygodnia będę go miał i dokładnie porównam z 530. Z tego co wiem,

530 gra bardziej trazystorowo (analityczność i dynamika) , a 710 wybitnie lampowo.

Pozdrawiam,

Grzegorz.

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

Naim zagrał melodyjnie, lecz nie zachwycił mnie, pewnie nie to zestawienie pozostałych komponentów plus dość mały pokój. Wcześniej słuchałem to w zestawieniu firmowym cd,wzmacniacz i kolumny NAIM i bardzo mi się podobało. Specyfika systemów mieszanych ma swoje prawa.

Ale ten C.E.C. 51XR po dośłownie kilku godzinach odsłuchu dość dobrze rokuje, było już północy i zabardzo nie poszalałem, ale dzisiaj to nadrobię.

Mam narazie problem z interkonektem bo odtwarzacz ma gniazda z tej samej strony co wzmacniacz i nie mogę postawić go obok, a poniżej jest dość utrudniony dostęp do płyty. 0.5m to zdecydowanie zamało jak do tego zestawu. Chętnie odsprzedam AUDIOQUEST CHEETAH z systemem DBS 0.5m. Na moje nieszczęście zamówiłem sobie jeszcze NORDOSTA RED DAWN także 0.5m. Jak by miał CEC zostać to chyba go kablem od żelazka podłącze.

CATV, 31 Lip 2007, 09:05

>>KAZ

>Jak Ci się podobał Naim w tym zestawieniu? U mnie gra i jest całkiem fajnie chociaż bardzo chciałbym

>posłuchać tacd01.

CATV

Weź sobie na testy od Amplifona CD

Ja już po testach go nie oddałem.

Pozdrawiam

Szlufik

Już kupiłem wczoraj tego C.E.C.'a, którego widzać na wcześnijszym zdjęciu, może następny CD to będzie AMPLIFON, jak na razie trochę to większy wydatek dla mnie . Nie można mieć wszystkiego na raz bo skończy się zabawa. Faktycznie będąc u Pana Andrzeja w Staszowie widziałem CD Amplifona, wygląda znakomicie, lepiej niż na zdjęciach. Szkoda że Pan Andrzej nie umożliwia odsłuchów na miejscu, bo być może jak bym go wtedy usłyszał to śniłby mi się po nocach.

Za namową jednego z kolegów wymieniam kondensatory w stopniu wyjściowym cd TACD01

na v-cap oimp.

Efekt wart zainteresowania. Koszt pary kondensatorów ok. 100$.

Zamawiam 4 szt. sobie i dla kolegi.

Może jest ktoś jeszcze chętny z posiadaczy TACD01?

Zakupu dokonam pod koniec tygodnia. Czasu na zastanowienie jest więc sporo.

Pozdrawiam,

Grzegorz.

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

strona producenta to v-cap.com

Oferta jest bogata.

grzechniks.

grzechniks, 6 Sie 2007, 13:23

>Za namową jednego z kolegów wymieniam kondensatory w stopniu wyjściowym cd TACD01

>na v-cap oimp.

>Efekt wart zainteresowania. Koszt pary kondensatorów ok. 100$.

>

>Zamawiam 4 szt. sobie i dla kolegi.

jestes krewnym jakiegos szejka ?

Te V-cap maja dielektryk z diamentu? moim skromnym zdaniem to jakis obłęd.

> matthew

A dlaczego wykluczasz zastosowanie kondensatorów v-cap, w miejsce oryginalnych?

Masz doświadczenia i odradzasz? Jak tak, to napisz.

grzechniks.

> matthew

I nie zastosowano w nich teflonu, wykonano je w technologii OIMP.

grzechniks

Jak masz okazję to do CEC polecam zasilający mogami. Jak dla mnie rewelacja. Bas-cudo.

Ogólnie -dopiero z tym kablem CEC pokazał na co go stać-a stać go naprawdę na bardzo, bardzo wiele.

=>KAZ,

myślę, że spoko. Miałem kiedyś VA Beethoven napędzane lampą. Co prawda trochę mocniejszą ale nie sądzę by to miało jakieś znaczenie.

Pamiętaj aby koniecznie posłuchać za nim kupisz.

• 3 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.