Skocz do zawartości
IGNORED

Lampowy Fan-Klub Amplifona ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście,dopóty, dopóki nikt nie kliknie Cyrusa na aukcji. Doświadczenie przednie i nareszcie osiągnąłem wewnętrzny spokój.

chociaż dzisiaj wygląda to zupełnie inaczej, wczoraj spędziłem wieczór, wessany i zmieszany przez....... Cyrusa. Trzasnęło do 03 na ranem nie wiem kiedy.

chociaż dzisiaj wygląda to zupełnie inaczej, wczoraj spędziłem wieczór, wessany i zmieszany przez....... Cyrusa. Trzasnęło do 03 na ranem nie wiem kiedy.

Po poranku i przedpołudniu z Cyrusem podłączyłem pięknisia i znowu otworzyłem szeroko oczy i uszy ze zdumienia ile to jeszcze było ciekawych rzeczy na płytach i jak podanych. Barwa i nasycenie, taka eufoniczna tkanka muzyczna otoczona powietrzem. Nagle publiczności w klubie jazzowym zrobiło się dwa razy więcej a instrumenty akustyczne zaczęły brzmieć jak na jawie. Krall i Nora Jones znowu się zmaterializowały i ciarki przeszyły całą konstrukcję ;-)

Chyba już wiecie jaki jest werdykt

Już tyle fajnych opinii na forum czytałem o wzmakach WT 30 i WT 40 i zastanawiam się nad jednym , dlaczego redakcje takie jak HI FI MUZYKA , AUDIO czy AUDIO VIDEO nie przetestują ich żeby ludzie nie błądzili, tylko kupowali dobre rodzime produkty. Kupujesz wzmacniacz i wiesz, że dobrze, najlepiej jak mogłeś zrobiłeś, potem szukasz tylko kolumn i CD, o co tu chodzi. Trochę za późno to piszę bo te wzmaciacze nie są już produkowane ale jak były to tylko w dwóch miesięcznikach były testy.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Już tyle fajnych opinii na forum czytałem o wzmakach WT 30 i WT 40 i zastanawiam się nad jednym , dlaczego redakcje takie jak HI FI MUZYKA , AUDIO czy AUDIO VIDEO nie przetestują ich żeby ludzie nie błądzili, tylko kupowali dobre rodzime produkty. Kupujesz wzmacniacz i wiesz, że dobrze, najlepiej jak mogłeś zrobiłeś, potem szukasz tylko kolumn i CD, o co tu chodzi. Trochę za późno to piszę bo te wzmaciacze nie są już produkowane ale jak były to tylko w dwóch miesięcznikach były testy.

Bo za testy i super recenzje w naszej " profesjonalnej" prasie trzeba zapłacić ot...co...

A Amplifon sam się obronił. Bo jak można zauważyć bardzo rzadko pojawia się na rynku wtórnym i trzymają ok 80% wartości. Swoją drogą, to ciekawe ile sztuk WT30 czy WT40 wyszło spod ręki Pana Andrzeja.

Ale to wszystko ogólnie na Unię, czy tylko na PL? Ciekawe ile jest np. WT40 tylko na naszej miedzy.

Może Pan Andrzej ma jakieś dane odnośnie naszego rynku.

A u mnie kolejny dzień zmagań przyniósł tylko potwierdzenie wcześniejszych spostrzeżeń.

post-7222-0-39144900-1405939927_thumb.jpg

czemu jakies teorie spiskowe... np. WT30 był testowany przez AudioVideo .... V.2000r test Filipa Kulpy.

Właśnie niedawno rozmawiałem z Andrzejem na ten temat i stwierdził, że coś ok. 700 szt powinno grać w polskich domach

To trochę przesada. Liczę że wszystkich modeli jest około 600 max. Ile z tego w Polsce trudno powiedzieć ale liczę że około 200 powinno być

To trochę przesada. Liczę że wszystkich modeli jest około 600 max. Ile z tego w Polsce trudno powiedzieć ale liczę że około 200 powinno być

Jak ktoś ma więcej to się mogą rozmnożyć. U mnie to już nastąpiło i dzieci w drodze :)

Witam kupilem wlasnie pierwszy wzmacniacz lampowy.. Amplifon wt30 III bardziej doswiadczonych kolegow prosze o pomoc w dobraniu glosnikow . pomoeszczeni mam wielkosci 13-15 m2 r/muzyki jazz ,muzyka klasyczna..

Ja natomiast pomyślałem o drabince rezystorowej, ale na ową także chyba miejsca braknie, tak Panie Andrzeju?

I czy wymiana na drabinkę przyniosła by wymierną poprawę?

Obawiam się ze tak. Proponuję potek TKD będę miał na dniach posłucham i napiszę o różnicach do alpsa.

Witam kupilem wlasnie pierwszy wzmacniacz lampowy.. Amplifon wt30 III bardziej doswiadczonych kolegow prosze o pomoc w dobraniu glosnikow . pomoeszczeni mam wielkosci 13-15 m2 r/muzyki jazz ,muzyka klasyczna..

Kierunek jest jeden Studio 16Hz.

Te Anory odsyłają do narożnika większość kolumn do rocka....

Potwierdzam i aż sam sobie się dziwię jak powróciłem do minasów to jak nigdy wcześniej słucham dużo rocka a wokal miód i malina

Kierunek jest jeden Studio 16Hz.

Kierunków jest wiele.... , wt30 nie ma za wiele watów i ja bym szukał czegoś o większej efektywności i prawdziwej efektywności bo te na stronie studio16hertz są zawyżone podobnie jak u niektórych innych producentów choć z drugiej strony w tak małym pomieszczeniu efektywność kolumn nie będzie miała aż takiego znaczenia. Do rocka radziłbym jednak coś o większych membranach w przypadku jazzu klasyki nie jest to konieczne.

Edytowane przez nautilus81
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.