Skocz do zawartości
IGNORED

Lampowy Fan-Klub Amplifona ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

Tutaj jest 280cd: http://www.hifi.pl/gielda/cd3000/89060.php .Mój nie jest na sprzedaż,lubię go,daje mi dużo radochy(no chyba że się szarpnę na Wadię).

A swoją drogą-ile teraz kosztuje Amplifon TACD??Wiem,że cena zależała od kondów,lamp i wyposażenia.Może mają jakiś lekko przechodzony.To też jest fajna opcja.

No tak tylko trzeba zadać pytanie jaka to wersja, bo jeżeli amerykańska i przystosowany przez przelutownie odczepu na transformatorze to nie za bardzo.

Pozdrawiam,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Ten cd krel na allegro jest wystawiany juz poraz którys z kolei. Jak będziesz kupował , dobrze sie zabezpiecz żebys nie wtopił .

Prawdopodobnie będę szukał coś w swojej okolicy, aby móc go posłuchać przed finalizacją transakcji.

No tak tylko trzeba zadać pytanie jaka to wersja, bo jeżeli amerykańska i przystosowany przez przelutownie odczepu na transformatorze to nie za bardzo.

Dzięki za ostrzeżenie.

Miałeś w Goleniowie Ayona CD1s w dobrej coś koło 5kzł. Nawet go słuchałem.

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

Ja porównywałem go bezpośrednio z moim Meridianem 506.20 u siebie w domu.

Ayon grał lepiej ale dopiero po włączeniu upsamlingu. Ale czy dużo lepiej? Kwestia gustu, ja doszedłem do wniosku że różnica w cenie między Ayonem i Meridianem zbyt duża w stosunku do poprawy dźwięku aby np. sprzedac Meridiana i kupić tego Ayona. Piszę tutaj o cenie tego konretnego Ayona i cenie mojego Meridiana jaką mógłbym uzyskać.

W sumie to kolega chciał kupić CD, a że sprzedał swojego to porównywaliśmy u mnie.

Jednak chciałbym zaznaczyć że to były moje odczucia i kolegi, ale do takich samych wniosków doszliśmy. Kolega zaproponował swoją przyzwoitą kwotę za Ayona sprzedający się nie zgodził. Na koniec kolega kupił Meridiana G8 w cenie ok. 5.5kzł.

Co nie zmienia faktu że CD1s Ayona nie był wart tych 5kzł. Był wart, jednak nie dla mnie ponieważ ja głównie słucham na analogu.

Paweł

Edytowane przez paweljazz

Ja od siebie dodam ,że słuchałem i porównywałem cd Ayona 1 z CA 840 i jak dla mnie Cambrigde Audio zagrał lepiej dynamiczniej i znacznie bardziej analogowo co mnie bardzo zaskoczyło bo Ayon ma wyjście lampowe a różnica w cenie jest dość spora .Fakt Ayon znacznie ładniej wygląda ale trochę gorzej brzmi ,być może kwestia wymiany lamp w stopniu wyjściowym Ayona coś by poprawiła

Piotr

Ale słuchałeś CD1 czy CD1s jedynki bez dopisków nie słuchałem, podobno duża różnica na korzyść CD1s. Chociaż tak jak wyżej napisałem na pewno warto go kupić z drugiej ręki nad ceną sklepową bardzo bym się zastanawiał.

Paweł

Ostatnio bawiłem się w odsłuchy odtwarzaczy i daców.

Porównywaliśmy bezpośrednio kilka z nich.

Porównywałem jakieś 2 miesiące temu bezpośrenio naima 5i i ampifona tacd , potem naima z shigaclonem z dacem premium Petera Daniela , potem porównywaliśmy same dac (peter daniel premium z vcap na wyjściu z wypasionym zasilaniem - droga zabawka , dac mhdt paradisea (2500 zł) oraz dvd philipsa nie pamiętam modelu

ale jakiś badziew ogólnie.

Naima z amplifonem porównywałem z lampowym wzmacniaczem cayin a88t i rózice były bardzo małe - amplifon grał nieco jaśniej - więcej góry , nieco mniej basu.

Naim vs shigaclon z dac Peter Daniel - prawie nie słyszalna różnica , delikatnie inny bas.

Najlepsza zabawa była z dacami (mogliśmy przełączać trzy urządzenia pilotem ) więc nie wchodziło w grę pamięć i sugestia że droższy sprzęt gra lepiej.

Każde urządzenie grało tak samo!!! różnice w dacach były na granicy percepcji. Mieliśmy możliwość porównywać interkonekty i tu wszyscy słuchający (2 kumpli i ja) słyszeliśmy różnicę.

Pewnie większość z Was nie uwierzy ale ja nie wydam już pieniędzy na cd. Robię shigaclona z 24 bitowym dacem (koszt 500 zł plus parę stówek na obudowę).

Początkowo miał być napęd philips pro2 ale w razie awarii koszt nowego to przy obecnym kursie grubo ponad 1200 zł.

Wolę kupić 10 razy tańszy napęd i chrzanić to czy się popsuje czy nie.

Drogie cd są dla frajerów a firmy to wykorzystują ładując wnętrzności z najtańszych cd i dvd w ładne obudowy i sprzedając za czterocyfrowe kwoty. Było trochę informacji na ten temat w sieci.

Pozdrawiam.

Porównywałem jakieś 2 miesiące temu bezpośrenio naima 5i i ampifona tacd , potem naima z shigaclonem z dacem premium Petera Daniela , potem porównywaliśmy same dac (peter daniel premium z vcap na wyjściu z wypasionym zasilaniem - droga zabawka , dac mhdt paradisea (2500 zł) oraz dvd philipsa nie pamiętam modelu

Naima z amplifonem porównywałem z lampowym wzmacniaczem cayin a88t i rózice były bardzo małe - amplifon grał nieco jaśniej - więcej góry , nieco mniej basu.

Naim vs shigaclon z dac Peter Daniel - prawie nie słyszalna różnica , delikatnie inny bas.

Mam pytanie, posiadam DAC Peter Daniel'a wersję premium, ale nie wiem co w nim siedzi - nie znam się na elektronice. Napisz o co chodzi z tym wypasionym zasilaniem? Mój DAC wygląda tak:

post-11945-0-01011800-1322248682_thumb.jpg

Gość tomasz dudzinski

(Konto usunięte)

Drogie cd są dla frajerów a firmy to wykorzystują ładując wnętrzności z najtańszych cd i dvd w ładne obudowy i sprzedając za czterocyfrowe kwoty. Było trochę informacji na ten temat w sieci.

No , no . Ostro pojechałeś.

pozostaje jeszcze pytanie czy tak niewielkie różnice można ekstrapolować na każdy system dowolnie skonfigurowany czy też należałoby się ograniczyć do warunków czytaj systemów jakie panowały na danym odsłuchu

Pozdrawiam.

No Panie nie źle. To brzydko wyzywać kolegów których stać na więcej od frajerów. Wydaje mi się że brakuje Panu ogłady albo ma Pan bardzo mały zasób słów. Może tak słownik by Pan poczytał i przyswoił sobie kilka nowych.

Serdecznie pozdrawiam jednak chamstwu i drobnomieszczaństwu będę mówił nie!

Paweł

Edytowane przez paweljazz

No Panie nie źle. To brzydko wyzywać kolegów których stać na więcej od frajerów. Wydaje mi się że brakuje Panu ogłady albo ma Pan bardzo mały zasób słów. Może tak słownik by Pan poczytał i przyswoił sobie kilka nowych.

Serdecznie pozdrawiam jednak chamstwu i drobnomieszczaństwu będę mówił nie!

Paweł

nie sądzę aby zamiarem nautilusa było obrażanie kogokolwiek,ja to odbieram jako przejaw daleko idącej ostrożności w wydawaniu ciężko zarobionych pieniędzty,skoro można kupić coś dużo taniej i w lepszej jakości...

nie sądzę aby zamiarem nautilusa było obrażanie kogokolwiek,ja to odbieram jako przejaw daleko idącej ostrożności w wydawaniu ciężko zarobionych pieniędzty,skoro można kupić coś dużo taniej i w lepszej jakości...

Przeczytaj mój post za zrozumieniem :)

Ostatnio bawiłem się w odsłuchy odtwarzaczy i daców.

Porównywaliśmy bezpośrednio kilka z nich.

Najlepsza zabawa była z dacami (mogliśmy przełączać trzy urządzenia pilotem ) więc nie wchodziło w grę pamięć i sugestia że droższy sprzęt gra lepiej.

Każde urządzenie grało tak samo!!! różnice w dacach były na granicy percepcji. Mieliśmy możliwość porównywać interkonekty i tu wszyscy słuchający (2 kumpli i ja) słyszeliśmy różnicę.

Pewnie większość z Was nie uwierzy ale ja nie wydam już pieniędzy na cd. Robię shigaclona z 24 bitowym dacem (koszt 500 zł plus parę stówek na obudowę).

Początkowo miał być napęd philips pro2 ale w razie awarii koszt nowego to przy obecnym kursie grubo ponad 1200 zł.

Wolę kupić 10 razy tańszy napęd i chrzanić to czy się popsuje czy nie.

Pozdrawiam.

Chyba sam nie wierzysz w to co piszesz.Po abx to jedna z najmniej poważnych rzeczy,która została tutaj napisana.

Witam, chetnie dopisałbym się do listy amplifonowców ale niestety wymarzona przeze mnie wt40 nie jest juz produkowana.. Informacja pewna, bezpośrednia od procudenta. Szkoda wielka szkoda. Jeżeli ktoś chciałby się pozbyć chętnie kupię.

Witam, chetnie dopisałbym się do listy amplifonowców ale niestety wymarzona przeze mnie wt40 nie jest juz produkowana.. Informacja pewna, bezpośrednia od procudenta. Szkoda wielka szkoda. Jeżeli ktoś chciałby się pozbyć chętnie kupię.

uściślijmy,chodzi o wt40 czy wt40II ?

Gość tomasz dudzinski

(Konto usunięte)

uściślijmy,chodzi o wt40 czy wt40II ?

Ani jedna , ani druga nie będzię już produkowana . Producent wycofał się z produkcji .

Wielka szkoda , bo dla jednych niedoceniona konstrukcja , a dla drugich wielka frajda .

Z tego co wiem to Piwowarczyk teraz będzie wdrażał projekt na gm70,może z tego wynika ta sytuacja,chociaż przyczyn należałoby szukać poza granicami kraju bo w Polsce Amplifon ma niewielu odbiorców

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Na szczęście dla miłośników 6C33C jest jeszcze Phast lub... BAT dla bardziej przyforsiastych :)

A i zapomniałem o konstrukcjach p. Waldka (ta firma jakoś się nazywa?).

Edytowane przez masza1968
Gość masza1968

(Konto usunięte)

z tego co ja wiem, o ile nie zdradzam właśnie jakiejś wielkiej tajemnicy ;), p. Andrzej chce uderzać w wyższą niż dotychczas półkę.

Taaa, czyli już po Amplifonie :)

Amplifon był kiedyś dostępny w krajowej dystrybucji i nikomu to na dobre nie wyszło,a najgorzej na tym wyszedł p Piwowarczyk,i wielki szacun dla niego ,że się rozwija,pozdrowienia dla użytkowników 40-ek

to teraz wynika, że mam system,w którym żeden element nie jest już produkowany

Edytowane przez Rezyslaw
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.