Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz (i cd) do B&W DM303 ?

therocker

Rekomendowane odpowiedzi

Od dłuższego czasu chodziła za mną myśl, żeby złożyć swój pierwszy prawdziwy system hi-fi.

Czytając to forum postanowiłem jednak zacząć od przystosowania pokoju. Przez wakacje przeprowadziłem generalny remont - likwidując przede wszystkim komunistyczną meblościankę :)

Kupiłem nowe meble - na ścianie z kolumnami mam teraz tylko szafkę pod sprzęt i półkę na płyty zawieszoną ok.metr nad kolumnami (które na razie stoją na krzesłach i książkach). Po przeciwnej stronie do kolumn mam szafę, półkę z książkami i sofę. Pod oknem biurko, a na środku gruby dywan 2x3m oraz stolik. Mój pokój ma ponad 17m2.

Niedawno zakupiłem kolumny B&W DM303 i teraz potrzebuję do nich wzmacniacza.

Posiadam także DVD Sony DVP-NS355 i zastanawiam się czy kupić lepszy wzmacniacz, czy podzielić kwotę ok.1100zł na wzmacniacz i CD. Oczywiście mówię tutaj o używanym sprzęcie.

Mam sporo płyt winylowych, także chciałbym, aby ten wzmacniacz zagrał kiedyś dobrze również z jakimś adapterem...

Proszę szanownych forumowiczów o radę.

https://www.audiostereo.pl/topic/32075-jaki-wzmacniacz-i-cd-do-bw-dm303/

w tej kwocie mógłbyś wziąć np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) oraz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a za jakiś czas poszukać kogoś kto Ci zestroi system. Co prawda 9511 nie ma przedwmacniacza gramofonowego, ale to mocny i dobry wzmak, ma potencjał.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Tę kwote wolałbym wydać na lepszy wzmak z opcją phono , w tej cenie kupisz już dobry wzmacniacz i wystarczy ci na długi czas i na inne kolumny bo te na pewno będziesz chciał zmienic jak złapiesz bakcyla i posłuchasz czegoś innego . A co do CD to bym poczekał i zbierał kase sam przez jakiś czas słuchałem na DVD gdy mój technics dał dupy a jak uzbierałem kwote x miałem do wyboru Rotela 941 za 400 zł lub 951 (3 letniego ) za 650 zł myślę że to była okazja .

W tej cenie 1100 masz już duże pole manewru na wzmak , ja creeka 4330mkII sprzedałem za 1100 (dodam że jego stan wizualny i techniczny był jak nowy nie posiadał ani jednej rysy ) .

:-)))

• 1 miesiąc później...

Ciągle nie mogę się zdecydować na żaden wzmacniacz...

Ostatnio natknąłem się na taką ofertę :

- wzmacniacz NAD C-320

- cd NAD C-522

za 1000 zł.

Proszę Was o pomoc czy to jest dobra oferta i i czy przede wszystkim słyszał ktoś jak NADy grają z Bowersami.

Pozdrawiam i czekam niecierpliwie na odzew, bo w tym tygodniu muszę dać odpowiedź.

• 2 tygodnie później...

Ten brak odzewu na moje pytanie ma oznaczać, że to tak beznadziejna oferta, że szkoda gadać, czy może po prostu nikt z szanownych furomiczów nigdy nie słyszał takiej konfiguracji ???

A może zaproponuje coś lepszego za 1000 zł ???

Proszę o pomoc i pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.