Skocz do zawartości
IGNORED

2.Spotkanie w Sudetach 13.04.07

dymu73

Rekomendowane odpowiedzi

>Piotrek

chyba musieliście nieźle pochlać, bo dopiero dwie osoby się wpisały ;))

mógłby ktoś opisać co dokładnie słuchaliście i co się podobało najbardziej, bo chyba nie stolik Sroki???

boda_z pewnie aż skręca z niecierpliwości jak przy tym wypadł jego "sprzęciki"

Fakt zgodzę się z annawroc że pomieszczenie w którym słuchalismy wymaga wcześniejszej adaptacjii akustycznej..następnym razem koniecznie cos trzeba będzie z tym fantem zrobic jako ze akustyka była podobna..do niektórych naszych pokoi w mieszkaniach..ma to zalety ale i wady..dużo rezonansów i podbarwienia na basie..boleśnie to poczułem przy wzmaku lampowym..a szkoda.

Troszkę o dźwiękach jękach i innych takich piosenkach.

W odłuchu uczestniczyły następujace klocki..nie wszystko pamiętam dokładnie to koledzy napewno mnie poprawią jak coś pokręcę.Zreszto mniejsza o to.

Kolumny cały czas te same- konstrukcja forumowego kolegi Gypsy2(tak to sie pisze?)...Vifa+Usher -jak dla mnie, w tej cenie co Arek dał bomba.

Wzmaki:

Abox-naleśnik od Bodo_z wypożyczony przez Dyma.

Naim dzielony komplet własność Arka..

DeltaKt88 która przywiezli Anna+Wroc.

Krell Kav500i własność pana Sroki.

Roxan Caspian.

Luxman Lv102.

Cedeki:

DCD2700 mój klocek.

Quad CD67

Linn(nazwa dla mnie nie do zapamiętania)

Sony CDD-X707ES.

Wypowiem się tylko o zestawieniach Krell/DCD2700 oraz Quad67/Abox...jako, że w to się mocniej wsłuchiwałem i wczuwałem w pozostałych kwestiach niech wypowiedza się inni uczestnicy.

Zostawiam pole do popisu...szczególnie audiofilom potrzebujacym wzmocnienia na lewa nóżkę przed odsłuchami:)

Krell/DCD2700 jak dla mnie najlepszy dźwięk na tych odsłuchach.

Moc bez ograniczeń,głębia,szalona dynamika i wszystko pod kontrolą trzymane za mordę.

Krell to jednak gra..nie ma co..ale w cenie 15 000zł z drugiej ręki poprostu musi..to juz inna liga.

Krótki bas jasna krystalicznie czysta góra niekiedy aż klinicznie przebarwiona średnica.

Jak dla mnie rewelacja to lubię..koncert live Pink Floyd rewelacja.Bydle ma dupniecie że uchh!

Po przerwie wróciłem na odsłuch Naleśnika z Quadem Arka.

Jak dla mnie różnica była wręcz bolesna...abox wydał mi się bardzo ciemnym i zmulonym wzmacniaczem...minęła chwila i nagle szook wszystko nadal słychać wszystko nadal na swoim miejscu!

Jest basiorek, góra, średnica wzmak Abox poprostu nie podaje tego tak "na pysk" jak robił to Krell

Z każdą minutą mały naleśnik zaczynał coraz bardziej "czarowaći czarować"....co ciekawe...dłoń sama wędruje w kierunku gałki głośności....a tu za dużo nie da się podkręcić...a organizm sie domaga więcej i wiecej...nie chcę myśleć o tych szczęściarzach którzy mają finalną wersje aboxa!

prawdopodobnie jest to połączenie krella z jego lwim pazurem i połaczenie aboxa z jego miłościa pieszczoty dla muzyki.Znakomity muzykalny wzmaczek.

Co ciekawe ładnie się skomponował z angielskimi cedekami Quadem i Linnem...czyżby gorące brytyjskie serce z Olsztyna??

Jeszcze raz dziekuję wszystkim uczestnikom za dobrą zabawę oraz za organizację.

Oby do Września!

Witam kolegów (i koleżanki).

Jeśli miałbym podsumować spotkanie w skrócie to powiedział bym tak: wszystkiego za dużo!

Sześć cedeków, takaż liczba wzmaków i 3 pary kolumn. Na dodatek piekna pogoda która sprzyjała bardziej towarzyskim rozmowom, niż siedzeniu w pokoju na poddaszu.

Rzeczywiście najwięcej mozna powiedziec o pojedynku ,który opisał Piotrek, z tym, że z Aboxem grał Mimik a nie Quad.

Krell 500 to naprawde potężny wzmak.Samo załadowanie go na stolik to ciężka sprawa.Gra tak jak wygląda.Potężne brzmienie podane na twarz, nie ma żadnego przebacz. "Pulse" Pink Floyd zagrane przez zestaw denon 2700+krell przeniosło nas pod samą scenę. Ludzie klaskali dookoła, scena była bardzo blisko i była baaaaardzo szeroka.

Po przełączeniu na zestaw Abox + Mimik pierwsze wrażenie : klapa. Ale po chwili rewelacja.Ten sam koncert ale raczej z wysokości trybun.Scena raczej w głąb niż na szerokość. No i barwa instrumentów.Tutaj Abox według mnie zwyciężył. Przegrał na potędze, głosności ale zagrał nam....oj zagrał. Nawet Andrzej (właściciel Krella) przyznał ,że mu sie bardzo podoba.

Jeśli chodzi o resztę to pewnie jescze jakies wnioski dojdą.....Najważniejsze ,że spotkanie sie odbyło. Warto poznać się w realu, wymienić zdania, wypić piwko i posłuchać.Wniosek też taki ,że na nastepne spotkanie tzreba wziąść góra 3 zestawy ( a może nawet 2).

Co do kabelków to praktycznie cały wieczór "pracowały" : Sznurówki od Bodo + AN Moonwalk

Co do stolika: kawał dobrej roboty, bardzo sympatyczny konstruktor-gawędziarz (pozdrawiam) z dużym doświdczeniem w audio.Raczej jako ostateczny szlif systemu niż priorytet z mego budżetowego punktu widzenia.

pozdr.

Bartek

ps.jar1 i Zydelek po kiego grzyba ta fotka i dyskusja (ciasno na bocznicy?)

kiedy Wy te różnice słyszeliście? zanim przyjechaliśmy? naprawdę ciężko było odróżnić lampę od krella (no może małe uproszczenie) ale tam wszystko grało do dupy. jest też inne wytłumaczenie-głuchota. z drugiej strony co do labiryntosów mielismy podobne spotrzeżenia.

ps. Delta to 6l6 a nie kt88

>ps.jar1 i Zydelek po kiego grzyba ta fotka i dyskusja (ciasno na bocznicy?)

Fotka, moim zdaniem nie nadaje się nawet na bocznicy. Wkleiłem ją jedynie dlatego, żeby tego kolega Piotrek nie robił również na bocznicy.

Ok Jar w porządku nie ma sprawy ale SZCZEGÓLNIE NALEZY UPOMNIEĆ TEGO KTÓRY ZAKŁADA i Tu i TAM TAKIE DEBILNE POSTY...które z Audio nie maja nic wspólnego...widzę że tego jeszcze nie zrobiłeś za to siadłes na całego na mnie to nie jest w porządku.

Ale zgadzam się z Dymem 3 wzmacniacze i 3 cedeki to juz bedzie Baardzo dużo!!

Następnym razem musimy sie wszyscy konkretniej dogadać co kto bierze i w jakiej ilości.

Piotrek608, 15 Kwi 2007, 14:24

>Jar jesteś Gejem??..co ci ta dziewczynka szkodzi...uwazaj teraz Roman z Jarkiem i ze zbyszkiem na

>takich polują...

a u was bija murzynow...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

spokojnie spokojnie..z tymi fotkami ostroznie;) wieczorem pozbieram mysli i cos skrobne i wkleje...

AnnaWroc..ale z Ciebie malkontent...;) Pamietajmy to tylko stary domek i pokoik zagra lepiej jesli my cos zrobimy...nawet sama lampa DS nic nie dała..:( fakt ...gdy uslyszalem dzwiek Twojej lampki w połączeniu z Twoja muzyka..postanowilem zjesc kota sąsiadów !!! ale cóż..to dopiero 2 spotkanie!!! "jeszcze będzie przepięknie..."

no mówię, że nic nie zagrało, Delta też. a rano przeca pytalismy czy możemy nap... warszawiaków:)) a muzyka, którą przywieźliśmy, to taka, żeby nie powielać. domyślaliśmy się, że będą watersy, kralle... a my taką prostą, acz jak pokazał przykład labiryntosów wymagającą:) w czerwcu zajmiemy się najpierw pokojem i będzie można porównać cokolwiek.

ogólnie wszak było fajnie:)

• Redaktorzy

że tak nieśmiało się spytam, odsłuch zaczęliście od włączenia sprzętu czy otwarcia "połówki"? ;)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Toszkę nam wątek zdryfował w rejony "audiofilia i alkohol".....No cóż, póki co to chyba tylko ja i Piotrek napisalismy cokolwiek o brzmieniu, i zupełnie nie zgodzę się z annawroc , że nic nie zagrało. A stwierdzenie ,że lampki od krella się nie dało odróżnic......

W zasadzie to sie powtórze, troszke przesadzilismy z ilością sprzetu , ale do godz 19 w zasadzie słuchaliśmy na przemian Aboxa z Krellem i z Piotrkiem swoje wrazenia opisalismy (naprawde Abox ma klase i nie boi sie takich porównań).Tak swoja drogą ciekawe czy ktoś odsłuchiwał Aboxa odkręconego na godz.15....my dalismy rade ,ale niestety tam już sie kończył.Ale wersja ostateczna z dwoma trafami ponoć wytrzyma nawet 17:-)))

Co do innych składowych to w skrócie:

denon2700: stuningowany zupełnie nie "piotrkowo", dla mnie bomba ,bez nachalności i ostrości

sony 707 es: chyba liczyłem na więcej, niby legenda ale dla mnie bez wyrazu

zestaw naima z serii 3 : rewelacja designerska, pięknie wyglądały te trzy klocki ,grały do kotleta , szybko i mocno

luxman 102: za 300 pln...nie mam zastrzeżeń

cabasse molene: wzięły na siebie niewdzięczną funkcję nagłośnienia pomiesczenia 30 m2, otwarte na kuchnie i wysokie na 5m...o dziwo zagrały przyzwoicie, razem z naimem do kotleta:-))

coś tam jeszcze na pewno było.....

pozdrawiam

B.

ps.no panowie pisać jakies wrażenia bo okazuje się ,że Was tam nie było:-))

>> jodel

Tak było.Naleśnik na 15....dobrze ,że Bodo tego nie wie.

Cedek naima niestety pojawił się ostatni i zostało mu tylko granie do kotleta.Za to ładnie wyglądał z dzielonym Naimem Arka. Wstepnie z Wawrzkiem umówiliśmy się na odsłuch w mniejszym gronie więc wtedy może cos więcej.

Co do notki z godz.0:33

"Na swiezo: total skandal! Tanie Filharmonium, flamastrum, kurwum ....." Warto było zobaczyć jak Wawrzek ją klepie na swoim telefonie :-)))) A wpis ten dotyczył sytuacji gdy słuchalismy Arte Dei Suonatori i malowania płyt flamastrem

Więcej nie napiszę bo popłakałem się ze smiechu.........

No dobra..to cos skrobne...

Przyjechalismy z Piterem608 i kilkoma osobami dosc wczesnie...czasu nie marnowalismy...podlaczylismy moj zestawik.i gralo jak na moje ucho bardzo bardzo...Ku mojemu zdziwieniu moj dzielony Naim swietnie zagral w zestawieniu z moimi ukochanymi monitorami od Gipsy2, super standami od Gorka oraz Quadem CD67 (ktory zostanie ze mna!!).

Nie wiem jak inni ale ja twierdze ze juz tak podstawowy zestaw zagral bardzo ciekawie ( mimo niedostatkow pomieszczenia).

Potem pojawil się Sroka...jak sie okazalo przemily facet!!!

W kazdym ruchu pamietam go... a przypominaja mi o nim zakwasy od noszenia jego zapasionego Krella. Jak mozna sie spodziewac Krell szybko zdetronizowal blizniakow Naima. To zupelnia inna klasa no i kasa... Fantastyczny wzmak! Ciezko bylo odtawic go do kąta zeby dla spokoju sumienia podlaczyc to to "bodowe"...

Zaraz zaraz.... 2 słowa o stoliku...hmmm naprawde nie chcialem zeby stolik "zagrał"... ale cholera zagral!!!!

Nie namawiam na zakup...moze i inne stoliki dzialaja tak samo, ale napewno warto to uslyszec!!!

"Bodowe" zagralo dosc przyjemnie....zostawilismy go na naście minut...hmmm po powrocie duza poprawa..ale ten bas...jakis taki...nie do przyjecia...Wywalilismy Sony i podlaczylismy Mimika.....I wtedy sie zaczelo....naprawde pieknie zagral..bardzo gleboki i roznorodny dzwiek...smakowity...nic wiecej sie nie liczylo...tylko muzyka..nic nie szelesci i nie zlewa...fajna robota!!!! A jeszcze jak dojdzie wyglad..miodzik!

Oczywiscie mial swoje niedostetki. Jak pisal Dymu nie dalo rady sluchac zbyt glosno bo popierdywal przy najnizszym basie...bardzo chetnie posluchalbym wersji finalnej...

DCD 2700 dostal prztyczka w nos od mojego Quada cd 67 w polaczeniu z Naimem..ale juz w polaczeniu Denon608 i Krell - nie mialem odwagi podlaczyc Quada..to sie czuje to był duet nie do pobicia!!!

Caspiana zbyt mało mialem okazje słuchac gdyz akurat mialem coś do roboty, wiec niewiele moge napisac...

Co do lampy Annawroc...hmmm moim zdaniem nie chodzilo glownie o pomieszczenie...moze o reszte toru??? zagrala tak ze wyszedlem....nie specjalnie widze mozliwosc porownywania dzwieku Krella z Delta...

W kazdym razie bylo przemilo...głównie dzieki spokojnemu i przemilemu gospodarzowi!!!

Pomijajac cale doswiadczenia odsluchowe, poznanie tak ciekawych osob bylo fascynujacym przezyciem!!!

Dziekuje wszystkim !!!

Goscie:

Piotrek608 - Guru i świetny facet, słaby w bilarda, lubi Tyskie

Balcer - nie zatrudniony na forum, perkusista,przyjaciel, zawsze sie spoznia

Sroka - fajny , nieoficjalna ksywa "stolik", mówi powoli , zaawansowane "flamasterum", producent stolika

Daniel - wielki fan motoryzacji, spi w samochodzie, duzo pijeie

Dymu73 - Bartek, fajny chłop, tubylec (Ci co słuchali, wiedza co to znaczy;)), nie zna zasad gry w bilarda (nie wie kiedy wygrywa)

Qman - mily, człowiek z allegro, cichy i ma Caspiana

Mlody78 - bez imienia, ma blisko do pracy i szefa głąba!

Annawroc - duet męsko -damski..facet lubi wiedziec gdzie jest WC, wkurwiony jak nie zagra jego lampka, ale rowniacha...dama Gosia (Ruda kiedyś)...fajna osoba, spokojna , wczesnie chodzi spac

Wawrzek - super facet, naprawia rury, troche nieuczynny (fajki) , z niesamowitym smiechem!! fan GSM!!

Damian - Tymek, Rychu najwiekszy fan muzyki (zostal do konca w pokoju odsluchowym!!!) nieciekawie wyglada rano..duzo i czesto gada

ArekGrabowski - przemiły, cichy czlowiek, unika wyskokowych trunków i tytoniu..tolerancyjny...dusza czlowiek..diler "przerw do chleba"

Pozdrawiam Arek

No i fotki. Na piewszym PREMIERA : sam Guru Piotrek608 !!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.