Skocz do zawartości
IGNORED

XINDAK - WZMAK - ZA I PRZECIW REALNIE

sharky5

Rekomendowane odpowiedzi

sharky5 -->> Co do kabelków to polecam Real Cable BM250 lub BM400(ma lepszy bas niż BM250 ale mniej błyszczącą górę) a najlepiej wysokotonowy podpiąć BM250 a niskotonowca BM400. Cenowo są rozsądne a jakością się wyróżniają. Chociaż za podobne pieniądze można jeszcze lepiej - tak jak ja zrobiłem - patrz: anticables.com!!!

"skoro lubi się z węglowymiusherami to można wnioskowac ze kubi sie także ze SS węglowymii revelatorami ??"

Placek wybacz ale Revelatory 18 cm są tekturowe i do tego ponacinane. Tylko duże basowce z serii Revelator mają także aluminiowe membrany.

A "węglasy" SS to inna bajka ;)

P.S. Placek zadzwoń do mnie wieczorem.

Czyli żadna okazja ,w Polpaku jako wylegitymowany forumowicz kupiłbyś za 2400 z gwarancją i możliwoscią odsłuchu .

No ale jak kto sie napali .....

Czekamy na wrażenia z odsłuchów !!!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

------>kerikawon

Wiam, dzięki za fotę, ale ja mam inny wzmaczniacz XA6800mkII, ale że się napaliłem to prawda.

Pierwsze wrażenia odsłuchowe - przy tak słabych głośnikach jakie posiadam czyli B&W 602 S2, bardzo plastycznie, szczególnie przy klasyce, jazz - miło - ale już sa niewielkie braki w wysokich tonach. Ale cytująjąc tu dowcip jednego z polskich kabaretów " ... będzie Pan zadowolony ... " i fakt na tą chwilę jestem zadowolony i zbieram pieniążaki na głośniki. Pozdrawiam

Nie miałem okazji słuchać tego modelu /mam 6950 bez V/ ale jak red.Pacuła pisze,że dobry to znaczy,że

dobry.On nie zachwyca sie byle czym.Słuchałem kilku urządzeń ,które recenzował i moje oceny były zbieżne

z oceną Redaktora no może w jednym przypadku nie całkiem /bo byłem jego właścicielem/ ale po 1,5 roku

niestety doszedłem do tych samych wniosków co Pan Wojtek.

tadeo, 1 Maj 2007, 22:22

>Nie miałem okazji słuchać tego modelu /mam 6950 bez V/ ale jak red.Pacuła pisze,że dobry to

>znaczy,że

>dobry.On nie zachwyca sie byle czym.Słuchałem kilku urządzeń ,które recenzował i moje oceny były

>zbieżne

>z oceną Redaktora no może w jednym przypadku nie całkiem /bo byłem jego właścicielem/ ale po 1,5

>roku

>niestety doszedłem do tych samych wniosków co Pan Wojtek.

Ja bym powiedział dokładnie odwrotnie. Absolutnie nie sugerować się recenzjami Pana Pacuły.

Skibus, 1 Maj 2007, 22:26

>Ja bym powiedział dokładnie odwrotnie. Absolutnie nie sugerować się recenzjami Pana Pacuły.

I tak, i nie.

Wszystko zależy od gustu. Można mieć gust zbliżony do p. Pacuły (czy dowolnego innego recenzenta, który faktycznie słucha recenzowanych urządzeń i rzetelnie je opisuje), albo zupełnie inny. Jak się ma zbliżony, to jak najbardziej można się sugerować.

Niemniej oczywiście odradzam podejmowanie decyzji tylko i wyłącznie na podstawie recenzji. Jakiejkolwiek recenzji. Nic nie zastąpi własnego ucha. Lepiej poświęcić trochę czasu i energii (a nawet pieniędzy), żeby obadać sprzęt osobiście, niż potem po tygodniu sprzedawać świeżo zakupione marzenia za 60% ceny... :-]

Ale picowanie pacularne. lampa to jak kwiatek do korzucha. Robi za preamp a nie zaden hybryd. A sama koncowka to zwykla koncowka na tanich tranach z nesymetrycznym ukladzie. Gra to dupowato i tyle. A moze ise myle?

pavlos, 1 Maj 2007, 22:32

>=> Skibus, 1 Maj 2007, 22:26

>>Ja bym powiedział dokładnie odwrotnie. Absolutnie nie sugerować się recenzjami Pana Pacuły.

>

>Dlaczego?

Wiadomo, że gusta są różne, ale mam zupełnie inne odczucia od red Pacuły. Jego recenzje są zbyt pompatyczne i niestety jak dla mnie mało krytyczne. A może to ja mam większe wymagania ?

senicz, 5 Maj 2007, 12:59

>Ale picowanie pacularne. lampa to jak kwiatek do korzucha. Robi za preamp a nie zaden hybryd. A

>sama koncowka to zwykla koncowka na tanich tranach z nesymetrycznym ukladzie. Gra to dupowato i

>tyle. A moze ise myle?

Słuchaj sam do ciebie z tym wzmacniaczem przyjadę jak zaprosisz i podłaczymy ,skonfrontujemy .

Ja tam troche słyszałem iz całego tego bałaganu ten bardzo mi sie podoba w tej klasie ,ale może znajdziesz za te pieniązki do moich Paradigmów cos lepszego ????

>senicz,

Senicz skoro jesteś taki dobry to zrób mi taki wzmacniacz który wysteruje moje Paradigm studio 40 v4 i powali mnie na łopatki tylko żeby nie kosztował tyle co Leben CS300 a tak koło 2,500 kilo i żeby wyglądał )))) No proszę zrób mi. Bardzo Proszę !!!!

kerikawon, 5 Maj 2007, 22:54

>>senicz,

>Senicz skoro jesteś taki dobry to zrób mi taki wzmacniacz który wysteruje moje Paradigm studio 40 v4

>i powali mnie na łopatki tylko żeby nie kosztował tyle co Leben CS300 a tak koło 2,500 kilo i żeby

>wyglądał )))) No proszę zrób mi. Bardzo Proszę !!!!

A jak zrobi?:):):)

zwykłybanan,>A jak zrobi?:):):)

no to kupie od niego ,tylko zeby zrobił oczywiscie tak jak powiedziałem do 2500zł brutto i zeby wygladał ,oraz posiadał 4 wejscia linowe a złacza głosnikowe muszą akceptować banany .

kerikawon, 5 Maj 2007, 22:54

>Senicz skoro jesteś taki dobry to zrób mi taki wzmacniacz

Kerikawon, odpuść. Wzmak senicza jest najlepszy na świecie. Gdzie tam do niego z takim opałem ja parakolumny. Kup Kharmy jakieś albo coś innego w cenie domu z basenem, lądowiskiem dla śmigłowców i cycatą guwernantką i wtedy się umawiaj...

:-P

Snajper Kerikawon, odpuść. Wzmak senicza jest najlepszy na świecie. Gdzie tam do niego z takim opałem ja

>parakolumny.

Ale dlaczego mam odpuscic ???Każdy z nas chyba szukał najlepszego wzmaka dla swoich ulubionych głosników .

Jeśli Senicz mi coś takiego zaproponuje w cenie o której pisałem i będzie to "to"dlaczego nie skorzystać z okazji ???

Parakolumny przemilcze...

• 2 tygodnie później...

kerikawon

Twój xa-6200 jest jak na razie czarnym koniem. Mnóstwo ludzi posiada 6950 ale niewiele osóbmiało przyjemność posłuchac obu. Powiedz który z nich polecił byś do wieczornego słuchania, muzyka wprawdzie szybka, dynamiczna ale słuchana bez wyburzania ścian.

Pytam ponieważ jedyne co znalałem o 6200 to recenzja w HFOL a pozostałem to chińskie krzaki :)

Twój xa-6200 jest jak na razie czarnym koniem. Mnóstwo ludzi posiada 6950 ale niewiele osóbmiało

>przyjemność posłuchac obu. Powiedz który z nich polecił byś do wieczornego słuchania, muzyka

>wprawdzie szybka, dynamiczna ale słuchana bez wyburzania ścian.

Osobiscie poleciłbym Xa6200 a przyczyna jest prosta ,tańszy ,łatwośc upgrade (wymiana lamp ),no i mnie sieosobiscie bardziej brzmieniowo podoba .Ale zawsze słuchać.

• 2 tygodnie później...

witam serdecznie

mam zamiar kupić 6950 lub 6950V, czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć czym się różnią , słuchałem tego z v i nie wiem czy warto dopłacać do tego drugiego, nie mam też gdzie go posłuchać, czy brzmieniowo się różnią?

Różnica w brzmieniu jest spora . XA-6950 ma charakter bardzo zbliżony do lampy ( na ile tylko tranzystor może tek grać , podbno full klasa A)

Natomiast V to przedstawiciel szybkich mocnych i strasznie przeźroczystych tranzystorów ( ktoś kiedyś powiedział ze to kopia Grypfona Tabu) .I tak musisz chyba posłuchać....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.