Skocz do zawartości
IGNORED

10.000 PLN dla Zydelka

kyuss3

Rekomendowane odpowiedzi

Może wraże się jaśniej - dla kogoś te zmiany które opisałeś przyniosą docelowy efekt jaki chce uzyskać - dla kogoś one są bezcelowym i bezsensownym wydawaniem pieniędzy - ok - KAŻDY MA PRAWO DO WŁASNEGO ZDANIA - TY MASZ TAKIE - OK - szanuję ( i być może się z tobą zgadzam ) ALE KTOŚ MOŻE W TYM TEMACIE MIEĆ INNE i odrobina kultury by wymagała aby szanować jego zdanie nie narzucać mu swojego a przy tym nie obrażać go, i nie obrzucać błotem

CIĘŻKIE DO ZROZUMIENIA !!!

PS. Swoim wzmacniaczem jestem wystarczająco podniecony ...

Gość jamówię

(Konto usunięte)

>>>Iplover

Znowu nic nie zrozumiałeś ,choć wydawało by się,że obaj piszemy w tym samym języku.Masz kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem i starasz się nadrabiać inwektywami wobec innych uczestników tego forum.Oczywiście mógłbym ci jako 40-sto letniemu mężczyźnie odpłacić pięknym za nadobne ale z uwagi na Wielki Tydzień wykrzesam z siebie odrobinę ekumenizmu i puszczam w niepamięć idiotyzmy ,które pod moim adresem wypisujesz.Radzę jednak ,abyś w czasie Świąt zrewidował swoje poglądy a i słownik wyrazów obcych poczytał ,przestaną nimi być to i samopoczucie sie poprawi.

'ki ch*j wodę mąci..." podpierając się "ludowym' powiedzeniem nakłaniam tak dobrze słyszących o stawienie się do zakładu... a nie dywagowanie nie na temat w tym watku.

Seba 78

Uważam , że nikt nie ma szans przejscia tego testu jeśli ma byc on przeprowadzony w sposób który przedstawił to autor wątku.

Pisałem juz raz: gra system na wszytkich sieciówkach z kompa daci sraki napęd, monobloki preamp itd wypinamy i wpinamy Fadele za trzy koła sztuka trzy próby trzy trafione kasa zgarnięta jedno pudło to na chate z płaczem )))

Przydaliby się tutaj moderatorzy. Na forach, gdzie są, a średnia wieku użytkowników to 20 lat, a nie jak tu: 40, a może więcej, średni poziom merytoryczny i kulturalny dyskusji jest zdecydowanie wyższy. Po pierwsze - nie byłoby tylu postów nie na temat, vide ciągłe obrzucanie się obłotem sieciosceptyków i siecioentuzjastów w tymże wątku. Po drugie - posty nie zawierałyby słów wulgarnych, ani bezpośrednich uwag użytkowników na temat użytkowników. W takim pojedynku sioeciosceptycy wychodzą na takie muchy, co to wleci przez każde okno, jak siatki nie ma założonej. Moderator od razu wywaliłby takiego posta, że sieciówki nie "grają" z tego wątku, gdyż jest to nie na temat. To co ja piszę, też jest nie na temat, ale nie widzę lepszej drogi dotarcia z moim postem do co poniektórych, a i tak wiem, że żaden mod tego nie wywali :P Kontynuując te gorzkie żale, jestem zawiedziony, iż pierwsze branżowe forum, na jakie się zarejestrowałem nie odstaje (szczególnie w dziale STEREO) formą i treścia zbytnio od forum onetu. Cieszy mnie natomiast fakt, że w dziale DIY nawiązałem kilka ciekawych dyskusji, a także powymieniałem się częściami, i ogólnie jest miło. Pewnie dlatego jeszcze się tu loguję.

Z drugiej strony po cichu liczę, że odbędą się jakieś ślepe testy sieciówek. Mogłyby być nawet bez kwot do wygrania lub przegrania, niech tylko zbierze się parę zaufanych osób z obu stron i przetestuje. Nie muszą to też być kable Zydelka, ale jakiekolwiek uznane, a z drugiej strony porządny kabel komputerowy za kilka zł. No i interesowałaby mnie jeszcze próba na klockach tuningowanych przez osoby siedzące w temacie, żeby potwierdzić moje podejrzenie, że na klocku z podrasowanym torem zasilania sieciówka nie zagra.

Jeśli znajdziecie chętnego zawodnika do zawodów porównywanie kabli mogę być fundatorem nagrody. Przekażę śmiałkowi Power Zelum AC!!!

Niech ta nagroda służy mu. Wcześniej można sieciówkę wykorzystać jako "materiał" do porównań.

Ooooo :):)

Widzę że panowie prowokatorzy do wszelkich zakładów pisują wyłącznie w pracy:) zamiast pracować i przynosić korzyści swym pracodawcom. Skoro oszczędzają na opłatach domowych za internet to wcale nie dziwne jest ze i na zabawkach do audio:) jakimi niewątpliwie są kable:)

Zydelek

To ja się już pogubiłem - ten który najlepiej słyszy różnice w kablach sieciowych zaprasza do konkursu kablosceptyków fundując jako nagrodę magiczny kabel sieciowy samemu tchórząc i nie podejmując wyzwania? Toż to poziom abstrakcji godny Monty Pythona ;-)))

Ja swoje testy przeszedłem i nie muszę sobie udowadniać ze słyszę ani nikomu innemu.

Natomiast widzę ze nie ma chętnych. Atakami spowodowaliście, że osoby słyszące czytają i się śmieją. Tylko patrzeć jak za jakiś czas powrócimy do słuchania na kasetowych grundikach z lat Gierka:)

Spadam bo to nie mój temat ani wątek :)

Skąd ta polaryzacja słyszący - niesłyszący? Jestem przekonany, że jest tu wiele osób takich jak ja, które nie mają skrystalizowanych poglądów na ten temat i chętnie zapoznają się z efektem takiego testu. Nie rozumiem w czym problem, skoro słyszysz to chyba możesz zaproponować sensowne warunki przeprowadzenia testu i pokazać jak bardzo mylą się kablosceptycy?

Ja też się śmieję czytając ten wątek, mimo że nie uważam się za orędownika żadnej z grup. Jednak wrażenie jest takie, że łatwiej identyfikować mi się z "niesłyszącymi", bo ci drudzy co drugie zdanie wypowiadają coś w stylu "wiem, ale nie powiem" ;-)

jamówię, 4 Kwi 2007, 16:08

>Znowu nic nie zrozumiałeś ,choć wydawało by się,że obaj piszemy w tym samym języku.Masz kłopoty z

>czytaniem ze zrozumieniem i starasz się nadrabiać inwektywami wobec innych uczestników tego

>forum.Oczywiście mógłbym ci jako 40-sto letniemu mężczyźnie odpłacić pięknym za nadobne ale z uwagi

>na Wielki Tydzień wykrzesam z siebie odrobinę ekumenizmu i puszczam w niepamięć idiotyzmy ,które pod

>moim adresem wypisujesz.Radzę jednak ,abyś w czasie Świąt zrewidował swoje poglądy a i słownik

>wyrazów obcych poczytał ,przestaną nimi być to i samopoczucie sie poprawi.<

Jak czytam te twoje pseudopobożne wypociny , to mi się niedobrze robi. Istny styl obłudnego księżulka, który lubi obmacywać ministrantów, a który udaje, że coś niby rozumie, a tak naprawdę to nic nie rozumie, więc kryje się za tym gładkim pustosłowiem, podpartym wyrazami ze słownika wyrazów obcych(których notabene sam nie rozumie). Gdzież znajdziesz moje jakieś bezpośrednie inwektywy w stosunku do forumowiczów. Wręcz przeciwnie, ja w stosunku do twoich kumpli, nie walę ch*jami na prawo i lewo.

zdezi,

>plover -->

>Skoro ten wątek Cię tak drażni to po kiego grzyba wyciągasz swojego druta i sam onanistycznie bijesz pianę?

>zdezintegrowany_3PO

W przeciwieństwie do Ciebie, (bo ty jak usłyszysz słowo drut to natychmiast płodzisz dziesiątki swoich pseudoopinii na ten temat) rzadko wcinam się w ten temat, ale tym razem w trosce o Ciebie coś skrobnąłem, byś przestał onanizować się tym tematem nadmiernie, gdyż nadmierna masturbacja w młodości wg seksuologów jest szkodliwa dla późniejszego pożycia w związku, jak widzisz to wyłączne w trosce o Ciebie:)

muls,

>kochanek>>>co ty z tą watą cukrową???.Mam wrazenie że przyklejiła ci się na amen i nie możesz jej >zrzucić>Wiesz niektórzy maja taki uraz.Jak im w dziecinstwie przyschło, tak im na całe zycie zostało.No zanurzam >sie już......Ale jakby jescze cusik cię męczyło to dawaj....Tylko już nie o tych stoliczkach.>

Muls, jak zwykle znowu wystawiłeś swoje usteczka spod gówna szamba aby zaczerpnąć świeżego powietrza i ci się coś bekło, ale wytłumaczę ci o co chodzi z tą watą cukrową, która z pewnością przykleiła ci się do czarnego podniebienia, bo cosik mało pojętny jesteś.

Lplover,

....

>Chłopaki, chyba już czas, by wreszcie coś kupić, a nie tylko wydawać pieniądze na watę cukrową.<

Gołodupców, tak jak dzieci z biednych rodzin po prostu nie jest stać, by kupić sobie coś dobrego do przełknięcia, więc muszą zadowalać się watą cukrową zamiast wyrafinowanych pomadek.Ot i tyle na ten temat.

Thieli bezrozumna istoto,

lplover - wątek jest o zakładzie. Kyuss zaprosił kolegę Zydelka. A Ty przychodzisz i popierdalasz o kablasz, że lepiej graja wpięte w Twoją dupę! A następnie zarzucasz nam że się tym ciągle zajmujemy :)

Chłopie, jestes po 40-stce ale zeby czytać ze zrozumieniem i pisać w temacie......

Ten zakład jest właśnie o słyszalność kabli sieciowych i już za pewne za chwilę o również "słyszalności stolika Zydelka w połączeniu z drutem marki drut", a nie o słyszalności kabli linii napowietrznych, kto tu czego nie rozumie to chyba ty Thelii. Moja uwaga dotyczyła kabli sieciowych, przecież to one mają być testowane w tym zakładzie i które należy testować wyłącznie w połączeniu z dobrym kondycjonerem, bo tylko wtedy nawet taki abnegat jak ty usłyszy, że sieciówki również kształtują brzmienie, jedne lepiej, drugie gorzej, więc ci co prą na ten głupi zakład, niech sami wcześniej je potestują w dobrym i prawidłowo skonfigurowanym systemie, i niech potem cokolwiek bredzą na tym forum, bo wasz rzekomy racjonalizm jest jedną wielką bzdurą, niepopartą jakimkolwiek praktycznym doświadczeniem w odrobinie klasowym zestawie ,a tylko na boomboxie, bo na coś innego to was po prostu nie stać.Thieli, a co do wpinania czegokolwiek w dupę, to nie musisz nas informować na tym forum, o tym co najlepiej lubisz sobie robić, bo od tego są inne fora.

Jeszcze jedna uwaga. Z czterech, równorzędnych kabli sieciowych nikt o zdrowych zmysłach nie jest w stanie powiedzieć który w danym momencie jest podpięty, bo to jest niemożliwe.Z nich można tylko wyłowić który "gra" najlepiej, a który najgorzej w naszym systemie podłączony do konkretnego klocka i o to właśnie tu tylko chodzi, o nic innego. Tylko z dwóch kabli sieciowych podpiętych do dobrego kondycjonera, w dobrym i doskonale znanym nam systemie można bez problemu stwierdzić czy "gra" w tej chwili np. błogosławiona przez was komputerówka, czy np mój Ruby Hill.Ja już 6 lat temu bezbłędnie trafiłem w pięciu próbach bez jakiegokolwiek problemu kiedy była wpięta komputerówka do przedwzmacniacza gramofonowego, a kiedy Siltech, bo po prostu przy komputerówce nie dawało się słuchać jakiegokolwiek LP. Tylko całkowicie głuchy debilek może twierdzić, że komputerówka niczym się nie różni od rasowego kabla sieciowego.No, ale ostatnio, na szczęście, tych przygłuchawych jest coraz mniej na tym forum, co znaczy, że wreszcie przeprowadzili jakiś test u kumpla z lepszymi klockami np niejaki Edward, bo coś się nie odzywa na tym forum, a to był jego ulubiony(tak jak zdeziego) temat. No ale zdezi nadal idzie w zaparte i nie będzie stosował ciężkich sieciówek, bo wyłamią mu gniazda sieciowe z jego "wieży" naima.:)

Polichlorkowinylowy kochanek

"Gdzież znajdziesz moje jakieś bezpośrednie inwektywy w stosunku do forumowiczów. Wręcz przeciwnie, ja w stosunku do twoich kumpli, nie walę ch*jami na prawo i lewo."

Proponuję abyś poczytał własne wpisy w tym wątku :) Ech, co za koleś :)

The odd get even.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

>>>No cóż Iplover jesteś rozbrajająco...prosty ja wzorzec metra w Sevre pod Paryżem,ale tak jak napisałem to ty musisz z tym żyć.Ja na forum mogę się logować ze świadomością,że spotkam takiego jegomościa jak ty, ale jak mi sie znudzi ,robię klik i mnie TU nie ma.Ty zaś, musisz się ze soba męczyć całe życie.Straszna to kara,dlatego mimo,że kolejny raz skierowałeś pod moim adresem obrzydlistwa nie jesteś w stanie mnie obrazić,jak podczas Świąt znajdziesz czas, do czego cię namawiam, aby przewertować słownik wyrazów obcych,natkniesz sie pewnie na hasło-asertywność,jeśli prawidłowo je przeczytasz i co ważniejsze ZROZUMIESZ,będziesz wiedział dlaczego twoje inwektywy nie robią na mnie najmniejszego wrażenia.Żal tylko,że zajmuje nas to samo hobby,które podobno łagodzi obyczaje,no cóż u ciebie jak widać łagodzi je tylko płyn do trwałej.

jamówię,

W moim wpisie chodziło o pomadki czekoladowe, bo kiedyś były takie wyroby z czekolady(obecnie nie jestem w temacie, bo słodyczy nie jem w ogóle), bystry jesteś , skojarzyłeś szybko z tym co uzywasż na co dzień, a jaki płyn jest najlepszy do trwałej, pytam ciebie jako specjalistę.

Zydelek, 4 Kwi 2007, 22:47

>O to widać że jesteś faworytem w skoku do Zeluma :) Będę trzymał kciuki!

Żydelek, co ty mi proponujesz?, ja używam naprawdę dobrych kabli, mnie po prostu na to stać. Druty z jakiegoś baraku to Thieliemu zaproponuj.

lplover - dowartościowałeś się tym obrażaniem wszystkich dookoła? Kryzys wieku średniego? Mam dla Ciebie propozycję na twoim poziomie - może czerwone Porsche Ci pomoże - zapewne stać Cię na to. Będzie zdrowiej dla otoczenia. Albo łyknij sobie trochę tabletek i przygruchaj ładną młodą dziewczynę o ile poleci na takiego dziada. Zawsze ewentualnie możesz sobie kupić dziwkę... ona Ci nawet powie, że jesteś zajebisty i popodziwia Cię... (znaczy się mamonę). Nie zasługujesz na więcej z takim podejściem do ludzi.

Proponował bym zamknąć wątek - jest bezcelowy - wszystkie wpisy są nie na temat. Zydelek nie podjął rękawicy. Nie ma sensu wałkować ciągle tego samego. nikt tu nikogo nie przekona a tylko narażamy się na obrazę ze strony takim impotentów jak lplover a co gorsza zmusza nas do zejścia do jego poziomu aby pobić nas tu swoim doświadczeniem.

"ja używam naprawdę dobrych kabli, mnie po prostu na to stać"

napisz dokładnie jeszcze ile zapłaciłeś i ile zarabiasz :) rany co za kretyn.......!

Over & out.

The odd get even.

>

theli28, 5 Kwi 2007, 09:07

>napisz dokładnie jeszcze ile zapłaciłeś i ile zarabiasz :) rany co za kretyn.......!

Twoja pokrętna chęć dowiedzenia się, na co i ile wydaję, i jakie mam dochody jest wyjątkowo debilna, gdyż jest to moją prywatną sprawą i ci nic do tego. Czy ja ci zaglądam do twojej pustej kieszeni?, nie bo tam po prostu nie ma czego szukać:)

>lplover, 5 Kwi 2007, 09:48

Twoje dochody mamy głęboko w d....

Sam wskoczyłeś w te klimaty a teraz jakiś taki nerwowy się zrobiłeś.

Z pewnością jest tu kilku gości którzy mają więcej kasy czy lepszy sprzęt

i nikomu tym w oczy nie świecą.

Na szczęście nie każdy zachowuje się jak nowobogacki wieśniak.

Jestem Europejczykiem.

lplover jak Cię stary dziadu mamona tak uszczęśliwia to Ci współczuję:) mnie osobiście uszczęśliwia sex z piękną dwudziestolatką i kilka innych rzeczy które wiążą się raczej z dobrymi relacjami z ludźmi. Ty już nigdy tego nie będziesz miał - chyba, że zapłacisz stary nadziany dziadu. Rzeczy materialne są tylko miłym dodatkiem. Ale każdy ocenia to inaczej. Jak jesteś impotentem to oczywiste, że nabijasz się z młodych gołodupców:) Dzisiaj oczywiście też będę świecił gołą dupą jak większość tutaj. A ty się podniecaj swoimi kablami na które wydałeś majątek. Może to poprawi Ci samopoczucie jak będziesz zamiast pięknej kobiety dotykał szczoteczkę do czyszczenia winyli i ścierał kurz z absorberów do kabli :P

Nieźle sobie radze na twoim poziomie? prawda? A może pokażesz mi mistrzu jakąś sztuczkę i załatwisz mnie? :P mam nadzieję tylko że nie nabawię się rozedmy robiąc sobie wycieczki na samo dno Rowu Mariańskiego

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.