Skocz do zawartości
IGNORED

Xindak DAC5 a AudioNemesis - Dac War II

kris_k

Rekomendowane odpowiedzi

Niewielkie trzy grosze w temacie wpływu ustawienia na brzmienie:

- nikt przy zdrowych zmysłach nie kwestionuje, że im więcej przestrzeni wokół tym lepiej

- zdarza się, że NIE MOŻNA rozstawić kolumn, bo: brak miejsca/dzieci/estetyka/... (uzupełnić i właściwe zakreślić)

- przetestowane i dowiedzione również u mnie - głupi kocyk w delfiny na szafce obok kolumny otworzył scenę

W sprawie przepychanki słownej: trzeba najpierw posłuchać a potem się wypowiadać i (ewentualnie) krytykować (byle konstruktywnie), a jeśli się nie słyszało, to co najwyżej (uprzejmie) zasugerować sprawdzenie wprowadzenia zmiany (choćby tylko na próbę)

Zrobię Wam trochę smaku :)

Wizualnie ta Shengya CD-20 wygląda całkiem przekonywująco.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-201-100005964 1174409701_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jakaś sztuka zaplątała się też na allegro :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>kaszanka7

Wygląda jak milion dolarów . Chętnie bym przetestował ten CD-ek jako transport a jeszcze z większą przyjemnoscią stuningowałbym go. Nigdzie nie znalazłem rozebranych zdjęć ale wydaje mi się że jest oparty na nieśmiertelnym napędzie Philipsa VAM1205. Kiedyś podchodziłem z rezerwą do chińszczyzny ale po bliższych spotkaniach np. z Vincentem coraz bardziej się przekonuje na tak.

Rzekomy Vicek jako transport specjalnie nie odbiegał od tuningowanego Marantza na poczciwym CDM4/19 .

Podejrzewam że tani Sony KSS210 i jego różne odmiany , jako napęd i sam laser są wciąż w sprzedaży .

To byl bardzo popularny model stosowany w wielu urządzeniach . Wątpię aby Shengya zastosowała

napęd DVD , chociaż oczywiscie mogę się mylić.

• 2 lata później...

Jako ze Xindak Dac 5 gosci u mnie od jakiegos czasu opisze moje wrazenia z jego urzytkowania.

Gra to sobie wpiete do systemu zlozonego z:

- wzmacniacz jungson Ja-88D

- jako transportu uzywam DVD Manta (najlepiej wypadl w testach)

- kolumny DYI jak w moim opisie

- pokoj ok 20m

U mnie najlepiej sprawdzilo sie wyjscie tranzystorowe przy ustawieniu 192khz.

Niestety wyjscie lampowe nie mialo tej makro i mikrodynamiki (dzwiek lekko pozaokraglany)

Sprzet teraz jest spiety ze wzmacniaczem kablem XLR co na dobre mu wyszlo.

Do przesylu sygnalu z transportu do dac'a uzywam kabla optycznego. Bylo tez testowane wejscie

coax z kablem belkin synapse ale roznica byla na granicy percepcji.

Z tego co widac poprzednicy osiagneli zupelnie inne rezultaty a wnioski sa odwrotne

do tego co obserwuje w moim systemie.

• 4 lata później...

Mam tego xindaka. Gra bardzo fajnie. Ale skoro budowa zachęca do "grzebania", to czemu nie? ;) A więc, waszym zdaniem, jaką lampkę wrzucić zamiast stosowanej 6922 Electroharmonixa? Podobno nie jest to wybitna lampa i może ograniczać ten dac w przypadku korzystania z wyjścia z lampą.

Zależy mi nieco na "podbiciu" góry, tj. uzyskaniu ponadnaturalnej detaliczności brzmienia, bo to powinno ładnie zestawić się z posiadanym Xindak MT-3, który nie gra jasnym dźwiękiem (a taki lubię). Czyli chciałbym wymienić lampę w dac, zachowując szybkość, klarowność, konkturowość, ale podbijając górne rejestry.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.