Skocz do zawartości
IGNORED

gdzie kupić Mundorfy

Andy777

Rekomendowane odpowiedzi

Cena w Proa jest z kosmosu.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Powyżej dałem odnośnik do partsconnexion.com. Miało wchodzić na zakładkę "DUELUND" (nie devlund), a wchodzi ogólnie na capacitorsfilm. Podobno absolutny top, jeżeli chodzi o zwrotnice, ale cena też niczego sobie.

Elberoth - jeżeli uda Ci się je przetestować skrobnij pare słów.

Właśnie dowiedziałem się, że na sam tweeter będę potrzebował parę kondzi 22uF i 6.8uF, a nie jak do tej pory myślałem - jednego 6.8uF.

To w zasadzie przekreśla zastosowane Duelunda, bo 22uF to koszt rzedu 350$/szt :-(

Pozostanie więc chyba mi tylko zastosować 6.8uF Supreme Silver/Oil i 22uF zwykłego Supreme.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth, 2 Kwi 2007, 15:57

>Właśnie dowiedziałem się, że na sam tweeter będę potrzebował parę kondzi 22uF i 6.8uF, a nie jak do

>tej pory myślałem - jednego 6.8uF.

ja ma w tym miejscu 2.7u - tu idzie supreme std., oraz 22+4.7 - tu idą (na próbę) Bosch MP 2 x 13u

Koniec końcem zamówiłem jednak w Proa.

Mundorf Supreme na bas, Mundorf Supreme Silver/Oil na środek i na górę.

W sumie 6 szt. Na jeden typ muszę czekać 2 tygodnie, reszta była od ręki.

Zobaczymy jakie będą efekty.

• 1 miesiąc później...

Przyszły kondensatorki. Ale wielkie !

Od lewej:

2x Supreme 22uF

2x Supreme 6,8uF

2x Supreme Silver in Oil 6,8uF

2x Supreme Silver in Oil 6,8uF

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Kupiłem u polskiego dystrybutora - Professional Audio Systems z Włocławka.

>Elberoth

Z tymi Mundorfami Silver in Oil do RR2... to troche - moim zdaniem - "przegiales" :P

Kopulka Scana zadowolilaby sie (i to ze sporym zapasem) zwykla wersja Supereme, ktora jest sporo tansza... Pojechales chlopie na maksa :) Swoja droga, Mundorfy to moim zdaniem rewelacyjne kondy... Trudno o lepszy wybor(!).

Pozdrawiam,

Lete

Magnepany miałem tylko pożyczone ... przez całe 2 dni :-)

>Maciek

Membrana bierna była w wyższym Sonus Faber , ciekaw jestem jak to gra w wykonaniu Kisiela .

Węglowe Scany zawsze kojarzyły mi się jako bułowate ,trudne do wysterowania ,czy 30W w klasie A

jest w stanie odpowiedbio rozruszać je ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zorro, jeśli mniejszy litraż a pisął chyba p.Kisiel ze 20L to powinien być dość punktowy ten basik oraz o dobrym impulsie, A30 powinien sobie z tym poradzić, napewno dźwięk będzie super, średnica itp itd, a no i 9700 to nie w kij pierdział ;)

A30 Rogusa dawał rade z klonami Proacka, pisałęm o tym, za mały pokój jedynie był i się trochę wzbudzało ale jak walnęło w bębny... ;)

dla Alephów chyba najważniejsze jest by impedancja nie złaziła za nisko...

Własnie do Alephów przydałoby się 8 Ohm ze względu na mniejsze i to sporo zniekształcenia.

Piszecie o Proacach 2.5 i innych głośnikach stojących a ja cały czas myślę o monitorze na Scanach .

lete, 13 Maj 2007, 12:59

>Z tymi Mundorfami Silver in Oil do RR2... to troche - moim zdaniem - "przegiales" :P

>Kopulka Scana zadowolilaby sie (i to ze sporym zapasem) zwykla wersja Supereme, ktora jest sporo

>tansza... Pojechales chlopie na maksa :)

Wszystko zależy jak a to spojrzeć. W tanim systemie - na pewno tak by było. Jeżeli jednak masz system gdzie jeden IC kosztuje 7k zł, to kondensatory za 2,5k zł mogą mieć w dalszym ciagu dobry stosunek jakości do ceny. Bo jaka jest alternatywa ? IC za 14k zł ?

>Elberoth

Generalnie, skoro jest kasa, to czemu nie... :

Ciekawi mnie, czy ktos wykonywal jakies badania dotyczace kosztu zakupu sprzetu w kontekscie satysfakcji uzytkownika -> gdzie zaczyna sie granica, iz przyrost jakosci dzwieku zwiazany z okreslonym kosztem nie jest juz rekompensowany wzrostem satysfakcji. Tzn. gdzie znajduje sie miejsce, do ktorego warto "dojsc" i potem nie zawracac juz sobie glowy zmianami w systemie i tylko sluchac, bo... "naukowo dowiedziono, ze...", itd. :)

Pozdrawiam,

Lete

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.