Skocz do zawartości
IGNORED

Denon Pma 560 czy JVC A-X2?

kopaczmopa

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko czy ktos mial stycznosc z tymi dwoma wzmacniaczami? sam mam JVC ale zastanawiam sie nad przesiadka na PMA 560 czy warto?

Wzmak ten mialby mi sluzyc do kolumn ALTUS 110 a w przyszlosci byc moze Mission m32i lub m33. Zastanawia mnie tez czy taki wzmacniacz mialby sens w duecie z CD Denona 560,920, lub 980?

Slucham glownie rocka i akustyki a to jest taki moj wstepny pomysl na budzetowy zestaw stereo ( dotychczas bawilenm sie glownie mp3 i sluchawkami).

https://www.audiostereo.pl/topic/32600-denon-pma-560-czy-jvc-a-x2/

>kopaczmopa,

Miałem przed wielu laty chyba właśnie ten wzmacniacz. Czy ma on w górnej części przedniego panelu trzy duże gałki (volume, input i selektor par głosników) ?

Pamiętam, że NIE GRAŁ w sposób typowy dla japońskiego sprzętu z tamtych lat... Dźwiek był ciemny, potężny, dość wyraźnie spowolniony. Scena stereo była w całości umieszczona w głębi, instrumenty grały "u sąsiada za ścianą". Trochę przy nim przysypiałem... Nie był królem rytmu. Dawał ładny, pełny, trochę obniżony wokal.

Używałem go najpierw z małymi Elacami, a później z TDL RTL 3. Może przez zestawienie z basotwórczymi TDL wszystko wychodziło "na ciepło". Myślę, że ma on spory potencjał, pod warunkiem, że pogra z żywszymi kolumnami.

Pozdrawiam.

z tym ze pma650 jest mułowaty to sie nie zgodze. seria 60 to seria bardzo dynamiczna, z paradigmami serii monitor pma1060 męczył po 10 minutach. szybko, mocno, zywo, ale az przesadnie. ze spokojnymi kolumnami bedzie ok.

w sumie za najciekawsze denony (z tych które miałem) uwazam serie V (500v, 700v, 900v). są starsze 5 lat od serii -60, ale brzmienie odmienne, ciepłe i mocne, z czystą detaliczna górą. nie wiem jak grają sterii-20 (320, 520, 720, 920, 1520), ale wg niektórych równiez ciepło i dokładnie, nie tak sucho i ostro jak seria -60.

>denon.dcd.2560,

ktoś z nas się trochę pogubił - ja chyba nie, bo ten wątek nazywa się: "Denon Pma 560....". A Denon PMA 560 to właśnie wzmacniacz, a nie cd. Po co tu mieszać cd ? Autor wątku pyta o wzmacniacz.

Ja nie powiedzałem że ten wzmacniacz jest "mułowaty", poza tym widzę, że zupełnie inaczej oceniamy dźwięk - to co ja nazywam brzmieniem ciemnym i potężnym, dla Ciebie jest chyba w sam raz. Moim zdaniem ze "spokojnymi' kolumnami może być za bardzo "na miękko". Suma summarum chyba warto zaryzykować i kupić ten wzmacniacz. Inna rzecz z czym się go później połączy...

Yul ale ja mam JVC wlasnie i mysle czy oplaca sie go zamienic na Denona, kolumny jakie mam to ALtus 110 - nie szczyt techniki ale graja, w przyszlosci mysle o jakis Mission chyba.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.