Skocz do zawartości
IGNORED

SoundRight -kable Xindaka

Fr@ntz

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Skoro Xindak staje się coraz bardziej popularny w naszym kraju zastanawiam się czemu jeszcze dystrybutor nie zaczął sprowadzać przewodów siostrzanej marki tego koncernu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) z

Wybór jest na prawdę spory a oferta Polpaku "trochę" rózni się od tego co można zobaczyć pod ww linkiem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

https://www.audiostereo.pl/topic/32693-soundright-kable-xindaka/

a z tym głośnikowcem xindaka SC-01 miał ktoś styczność ???cena w polpaku 350zł, nic nigdzie nie znalazłem o charakterze tego kabla. MOże ktoś się wypowie

Szukam jakiegoś głosnikowego sznurka w tej cenie +-

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Podpiąłem go pod Naima NAIT5i + CD5i i do tego miniAmstaffy. 10 min później wypiąłem, spakowałem i oddałem. Brak szczegółowości najbardziej mi się rzucił w uszy.

Porównywane do NACA5 i Nordost FlatLine Gold o tylko takie miałem pod ręką. A Xindak przyjechał przez pomyłkę ( zamiast sieciówki )

Ja mam ten kabelek ale aktualnie nie podpięty (obecny wzmacniacz nie ma wejścia na banany), w najbliższych dniach potestuje go jeszcze na innych wzmacniaczach (Musical Fidelity E11 i Rotel RA985BX) i porównam do aktualnie wpiętego Van Den Hula CS 122...

Wcześniej jak miałem Marantza PM 80 to porównywałem tego Xindaka ale tylko do zwykłego kabla OFC (chyba 5zł / m) i w takim zestawieniu Xindak jak nietrudno zgadnąc zagrał znacznie lepiej - przede wszystkim miał bardzo "czystą" górę, bez żadnego metalicznego nalotu jak w przypadku zwykłego kabla i ogólnie jakby wszystkie dźwięku były bardziej poukładane (nie zlewały się tak).... Mam wrażenie że w stosunku do tego VDH również gra bardziej przejrzyście na górze pasma, ale muszę to sprawdzic na tych samych wzmacniaczach.

1. Kabel przyszedł wygrzany ( zdjęty z systemu odsłuchowego w sklepie )

2. Tygodnia bym nie wytrzymał z tak podłą jakością.

3. Nie jestem masochistą, skoro miałem obok NACA5, to ja się męczyć nie będę.

4. Przeceniasz wygrzewanie. To bardziej przyzwyczajenie niz istotne zmiany w brzmieniu systemu. Kolumny wygrzej będą zmiany, ale z kablami przesadzasz.

No tak tylko ze chodzi przeciez o 'dogadanie " sie wzmacniacza i kolumn z przewodami, czyli po chlopsku dopasowanie sie impedancji, indukcyjnosci itp. itd. co troche trwa. Kazdy elektronik mial to w szkole na wykladach i chyba kazdy pamieta jak po paru dniach od zmian "zaczyna grac". Tu naprawde nie ma zadnych czarow, przeciez nawet drut od lampki moze ze sprzetem za setki tysiecy zielonych lepiej zagrac jesli jego dopasowanie bedzie in plus dla calego toru.

Zmiany nigdy nie są gigantyczne. A skoro start był koszmarny to i finisz dużo lepszy nie będzie. A strata jakości w porównaniu do NACA5 to jak bym zszedł z klockami 3-4 klasy niżej.

• 1 miesiąc później...

za sam wygląd można kupić :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zapomniałem zupełnie o tym temacie... mam porównanie tego kabelka Xindak SC-01 do Van Den Hul CS 122 (podobno przyciemnia i polecany do zbyt "ostrych" systemów) i porównałem go na Rotelu 985bx i końcówce mocy NAD c270

różnice jakie usłyszałem po przepięciu VDH na Xindaka:

- znacznie większa szczegółowość dźwięku (na szczęście bez dodatkowego wyostrzenia)

- wysunięta bardziej na pierwszy plan i nieco "ożywiona" średnica

w Nad c270 te różnice nie były tak duże jak na Rotelu, gdzie po zmianie kabelka zmiany były od razu słyszalne...

co prawda chyba niewiele pomogłem tym porównaniem ale przynajmniej wiadomo że to nie jest kabel przyciemniający/zamulający system :)

• 3 tygodnie później...

różnice jakie usłyszałem po przepięciu VDH na Xindaka: czyli jeszcze raz ,zamiast VDH podłączyłęs Xindaka i takie sa wnioski ??? znacznie większa szczegółowość dźwięku (na szczęście bez dodatkowego wyostrzenia)

>- wysunięta bardziej na pierwszy plan i nieco "ożywiona" średnica????

• 2 tygodnie później...

czy ten Xindak nie jest śmiesznie tani jak na takie osiągi.Przyznam się ze do tej pory nigdy nie zwracałem uwagi na tanie kable i zawsze szkoda mi było czasu na takie testy (zgodnie z zasadą redaktora jednego z "brukowych" pism o tematyce hifi ,cytuje ;

>jak nie kosztuje 2 tysie , to nie ma prawa grać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.