Skocz do zawartości
IGNORED

Z czym graja wasze B&W 803 lub .......

Blady99

Rekomendowane odpowiedzi

• 8 miesięcy później...

Aktualnie zasilam jeszcze moje 804S AVMem, ale nie jest to ostatnie słowo - szukam czegoś mocniejszego.

Natomiast słuchałem 804 z Classe M400 (referencja!!!!), Rotelem RB1092 (niebezpiecznie blisko tej mojej referencji, ale brak dobrego wypełnienia średnicy), Monrio MP2 (nieco mniej za mordę trzymany bas, ale zdecydowanie lepsza średnica), Metaxas Iraklis (świetny, szybki ale za słaby, podkręcenie glośności powodowało czkawkę :-( ), Primare I30 (było nieźle jak było cicho, jak głośniej - góra stawała się ostra i nieprzyjemna [przester????]).

Jeśli chodzi o integrę, myślę że nieźle może zagrać SA Jazz (słyszałem jego starszego brata Swinga z VA Beethovenami, które też nie są zbyt łatwe, i było miodnie). Jednak B&W 80x wymagają prądu...

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

Czterysetka nie jest ostra, gora jest obfita, niezaklamana ale jednoczesnie elegancka i aksamitna, wokol dzwiekow jest powietrze. Nie powiela ocierajacej sie o prostactwo recepty na osiagniecie muzykalnosci poprzez obciecie wysokich i to wszystko.

• 2 tygodnie później...

Blady99,

Nie sluchales B&W z Krellem tylko calego systemu. :))))))

Dziwie sie ze sie zapomina o tym. Gra caly system a nie jego poszczegolne elementy.

W tej chwili tymczasowo w tym systemie, co słuchałeś, jako zrodlo gra CA 840C, to jest dopiero ostro:)

Z Meridianem ktorego słuchałeś było bardzo łagodnie aż za bardzo.

Generalnie nie uwazam ze Krell z B&W jest ostry, trzeba tylko odpowiednio zestroic reszte systemu, dobrac odpowiedni CD i bedzie fantastycznie. Odnosi sie to do kazdego systemu, jesli ktos pisze ze wzmak gra ostro

to niech dokladnie opisze całą konfigurację systemu a nie tylko jeden element. Gra po prostu cały system. :))))

• 3 tygodnie później...

Końcówka Majik 2100. A docelowo dwie takie w biampingu.

Słuchałem nawet kilku opcji - Linn Klout, Linn AV5105 i Linn Majik 2100. Generalnie wszystkie grają podobnie - miękki ale doskonale kontrolowany bas, ładna scena budowana za kolumnami, sporo szczegółów ale bez eksponowania ich, niezła dynamika. Im nowsza końcówka tym generalnie aspekty grania są wnoszone na wyższy poziom, imho. Pomimo niewygórowanej mocy doskonale sobie radzą z 804kami.

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

.....polecam artykul "hi-fi news" z listopada 2007,autor opisuje relacje miedzy kolumnami B&W a wzmacniaczem dokumentujac pomiarami.Co prawda w glownej mierze dotyczy to 805S ale 803 tez tam sie pojawiaja...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.