Skocz do zawartości
IGNORED

Darmowe (lub prawie) koncerty w Krakowie

mci

Rekomendowane odpowiedzi

Zakładam ten wątek jako równoległy do podobnego ogólnego (ogólnopolskiego?) bo przeglądanie tamtego zawsze budzi we mnie myśl, że takowe koncerty są tylko w Wawie. Prawdą jest, że od czasu do czasu pojawiają się ciekawe koncerty za pół- lub darmo tylko trzeba o nich wiedzieć. Ostatnio przegapiłem np. Requiem - było w Hucie (nie wiem czy to był dobry koncert - był ktoś?). Dla przykładu ostatni koncert Zawinula stał się prawie darmowy bo można było podobno jakoś wejść:) - no ale takich rzeczy wcześniej nikt nie przewidzi.

Być może ten wątek, mam nadzieję, posłuży też komuś kto wybiera się np. na weekend do Krakowa?

https://www.audiostereo.pl/topic/32747-darmowe-lub-prawie-koncerty-w-krakowie/
  • 2 tygodnie później...

Koncert dzieł organowych Dietricha Buxtehudego, 21 kwietnia, ul. św. Tomasza 43, g. 19.00

Trzecie spotkanie w ramach cyklu koncertów w wykonaniu pedagogów i studentów Katedry Organów Akademii Muzycznej w Krakowie. Wstęp wolny.

Trochę późno na wpis (ja już sam nie zdążę) bo to już za 2 godziny ale lepszy rydz niż nic

Projekcja filmu niemego z muzyką na żywo Poniedziałek, 23 KWIETNIA 2007, godz. 18.00 Scena w Bramie (Plac Św. Ducha 4) PUSZKA PANDORY (1929) na podstawie: dramatów Franka Wedekinda Reżyseria: Georg Wilhelm Pabst Obsada: Louise Brooks, Fritz Kortner, Franz Lederer, Carl Goetz, Gustav Diesel Czas trwania : 88 min.Grają: Tomasz Hernik - electronika, akordeon, puzon, duduk Leszek "Hefi" Wiśniowski - flety, saksofon.

Wstęp wolny (tak mi powiedziano) - btw. podobno ciekawe miejsce

• 2 lata później...

"Wieczory Muzyki Pasyjnej i Paschalnej" w Bazylice Jezuitów przy ul. Kopernika 26

przez 4 kolejne niedziele o godz. 19.00

21.03.2010

w programie m.in.: J.S. Bach, F. Chopin (transkrypcja Chopina na organy!), J. Alain, M. Surzyński

28.03.2010

w programie: J. Bauer, W. Szymański, A. Heiller, J. Alain, M. Sawa

11.04.2010

w programie: pieśni Kościoła Luterańskiego na Wielki Post i Wielkanoc, Ch. M. Widor

18.04.2010

w programie: F. Nowowiejski w 100 rocznicę powstania "Roty" do słów M. Konopnickiej

na wszystkie koncerty WSTĘP WOLNY!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.