Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, soundchaser napisał:

Moim zdaniem Small World jest filmem wartościowym, a np. seria PitBull to taka sama klasyka jak Psy Pasikowskiego.

Znam mnóstwo cytatów z Psów.  Z pitbulla ani jednego...

Choć faktycznie serial był dobry. To chyba jedyna rzecz jak wyszła vedze

3 godziny temu, aryman napisał:

To chyba jedyna rzecz jak wyszła vedze

Nie tylko. Pomijając wulgaryzmy, które już od dawna stały się nieodłączną częścią polskich filmów, a u Vegi stały się jeszcze bardziej intensywne (dlaczego? - bo ludziom to się podoba...są z życia codziennego wzięte...od Psów, czy Krolla chyba to się zaczęło), to jego filmy poruszają ciekawe tematy, są dobrze zrobione i zagrane profesjonalnie. Nawet taka Mucha dała radę, nie wspominając o Wieniawie.

8 minut temu, soundchaser napisał:

Nie tylko. Pomijając wulgaryzmy, które już od dawna stały się nieodłączną częścią polskich filmów, a u Vegi stały się jeszcze bardziej intensywne (dlaczego? - bo ludziom to się podoba...są z życia codziennego wzięte...od Psów, czy Krolla chyba to się zaczęło), to jego filmy poruszają ciekawe tematy, są dobrze zrobione i zagrane profesjonalnie. Nawet taka Mucha dała radę, nie wspominając o Wieniawie.

Można zaklać na ekranie i ....  zaklac na ekranie..  

U Pasikowskiego czy Smarzowskiego każde,, rzucenie k**wy " brzmi wiarygodnie, prawdziwie do bólu.  Tam reżyser nie bawi się z widzem tyko snuje ważne historie.  U vegi te wszystkie bluzgi wzbudzają to najwyżej zażenowanie i salwy śmiechu.🤣🤣

Dobre aktorstwo U wegi? Wieniawa?

Oprócz Pitbulla ten człowiek nie popełnił ani minuty dobrego filmu.

Drewniane aktorstwo to i tak komplement dla tego towarzystwa..

17 minut temu, soundchaser napisał:

E tam...nie zgadzam się z Tobą. Nie oglądałeś tych filmów po prostu.
Królikowski też słabo gra?

Pewnie , że wszystkich nie oglądałem.  Nie da się w całości...

Królikowski? No proszę Cię......

• Redaktorzy

Może i "żaden" argument, ale Boguś Linda ciepło odnosi się do Vegi. Myślałem, że odrobinę "pojedzie", jednak ręki, która karmi się nie odpycha...

Od 31:45

Swoją drogą ciekawy wywiad. Polecam fanom Lindy.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Odnosząc się do kwestii wulgaryzmów w X Muzie pozostaje pytanie czy obecnie da się dobry film, serial "zrobić" nie epatując tego typu "środkami wyrazu artystycznego" - nie wiem, ale wydaje mi się, choć mylić się mogę, że przywołany tutaj wcześniej serial Glina ustrzegł się tego zarzutu.

11 minut temu, aryman napisał:

Królikowski? No proszę Cię......

Obejrzyj Pętlę i Bad Boy.

3 minuty temu, soundintruder napisał:

serial Glina

Nigdy go nie oglądałem, a podobno dobry.

3 minuty temu, soundchaser napisał:

Nigdy go nie oglądałem

Czas najwyższy, P. Radziwiłowicz, Braciak, Gonera...

Wydaje mi się, że najpierw był Glina, a później Pitbull.

41 minut temu, aryman napisał:

Dobre aktorstwo U wegi?

Przecież u niego grało mnóstwo topowych aktorów. Jak u Vegi to specjalnie się nie przyłożyli i dali ciała?

17 minut temu, aryman napisał:

No proszę Cię......

2 minuty temu, soundintruder napisał:

Czas najwyższy, P. Radziwiłowicz, Braciak, Gonera...

Wydaje mi się, że najpierw był Glina, a później Pitbull.

Znam obsadę. Obejrzę z pewnością i z przyjemnością.

9 minut temu, soundintruder napisał:

Zaproponuję serial Pogranicze w ogniu bardzo ciekawa tematyka serialu i również obsada aktorska.

Tak.  Świetny serial. Śmiałem się kiedyś,  że to jedyny film, w którym Pazura zagrał dobrze i  autentycznie. Świetne kino pod każdym względem.  A dla lubiących historię miedzywojnia rzecz obowiazkowa!

20 minut temu, soundintruder napisał:

Zaproponuję serial Pogranicze w ogniu bardzo ciekawa tematyka serialu i również obsada aktorska.

Ten serial jest kultowy i wstyd go nie znać. 

12 minut temu, aryman napisał:

Śmiałem się kiedyś,  że to jedyny film, w którym Pazura zagrał dobrze i  autentycznie.

Ech...mało jednak filmów widziałeś, żeby takie rzeczy pisać.
Pazura w wielu filmach zagrał dużo lepiej niż w tym serialu.

17 minut temu, aryman napisał:

A dla lubiących historię miedzywojnia rzecz obowiazkowa!

To jeśli tematyka międzywojenna to należy jeszcze przywołać P. Stefana Friedmana w Na kłopoty...Bednarski.

4 minuty temu, soundchaser napisał:

Ten serial jest kultowy i wstyd go nie znać. 

Ech...mało jednak filmów widziałeś, żeby takie rzeczy pisać.
Pazura w wielu filmach zagrał dużo lepiej niż w tym serialu.

Nie no więcej jest oczywiście filmów w których zagrał dobrze.  Chociażby przywołane,, psy".

Przez wiele lat miał jednak wizerunek ,, filmowego przyglupa ". Teraz  na pewno dojrzał jest aktorem ,, pełniejszym" i z dużą przyjemnością się go ogląda! 

Być może serial 13 Posterunek wpłynął na takie postrzeganie, choć ja bardzo pozytywnie wspominam kaprala Wiadernego i Adasia Miauczyńskiego (Nic śmiesznego).

6 minut temu, aryman napisał:

Przez wiele lat miał jednak wizerunek ,, filmowego przyglupa ".

Bo to aktor głównie komediowy i satyryk. Posterunek 13 taką łatkę mu przypiął.
Ale to dobry aktor...nie wybitny, ale rzemiosło aktorskie zna i potwierdził wielokrotnie. Natomiast jako aktor komediowy jest jak Jim Carrey. 😉

19 minut temu, soundchaser napisał:

Bo to aktor głównie komediowy i satyryk. Posterunek 13 taką łatkę mu przypiął.
Ale to dobry aktor...nie wybitny, ale rzemiosło aktorskie zna i potwierdził wielokrotnie. Natomiast jako aktor komediowy jest jak Jim Carrey. 😉

No i to był błąd,  że tak go obsadzali.

On znakomicie sobie radzi grając mroczne charaktery i niejednoznaczne postaci.  Świetnie gra skurwieli ale takich myślących. Jak w serialu ,, zmijowisko".

1 minutę temu, aryman napisał:

Świetnie gra skurwieli

"Chcieliście wydymać Freda to teraz Fred wydyma Was" - czyżbyś miał na myśli postać, która wypowiada przytoczoną kwestię?

3 minuty temu, soundintruder napisał:

"Chcieliście wydymać Freda to teraz Fred wydyma Was" - czyżbyś miał na myśli postać, która wypowiada przytoczoną kwestię?

Akurat tu gral takiego właśnie przyglupa. Z drugiej strony dobrze sie to oglądało A parę tekstów przeszło do historii.

Bardziej miałem na myśli serial ,, zmijowisko".

1 minutę temu, aryman napisał:

Akurat tu gral takiego właśnie przyglupa

Oj tutaj się nie zgodzę, odnoszę wrażenie, że miałeś na myśli Gruchę, raczej Fred był mózgiem całego przedsięwzięcia z przerzutem - zresztą sam mówił do Gruchy : "To co dla Ciebie jest sufitem dla mnie jest podłogą".

O przywołanym przez Ciebie serialu niestety nie wypowiem się bo nie oglądałem.

Sky.Nie!Realizatorskie mistrzostwo świata.Chyba po raz pierwszy zazdraszczałem kolegom posiadającym zestawy 2.1/5.1/7.2/9.3 czy jakoś tak.Szkoda, że nie nadają w 4k.

21 godzin temu, soundintruder napisał:

Oj tutaj się nie zgodzę, odnoszę wrażenie, że miałeś na myśli Gruchę, raczej Fred był mózgiem całego przedsięwzięcia z przerzutem - zresztą sam mówił do Gruchy : "To co dla Ciebie jest sufitem dla mnie jest podłogą".

O przywołanym przez Ciebie serialu niestety nie wypowiem się bo nie oglądałem.

Bylo jak piszesz ale bede sie tez upieral , ze bylo to w takiej konwencji glupkowato  przesmiewczej. 

Mimo to ja lubię ten film. No nie można oglądać tylko Polańskiego,  Bergmana czy Lyncha. Takie  ,, odmozdzacze" też trzeba zaliczać bo inaczej człowiek by zwariował 🤣

Wolę jednak  Pazure takiego na serio jak w przytoczonym ,, zmijowisku".

• Pokaż nowe odpowiedzi