Skocz do zawartości
IGNORED

co to za utwór ?- reklama Reserved w TV

sieko

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm coś mi to przypomina, być może ten wpis:

ganzz_gut, 10 Kwi 2007, 23:04

>Feist, Feist... podbija serca polskiej młodzieży spiewając w spocie reklamowym pewnej lokalnie

>znanej firmy odzieżowej ;-)

Wieć niewyklyczone że znamy wykonawczynię... Leslie Feist. Daj jakiś namiar na tę reklamę (youtube?) to może skojarzę utwór...

Pozdrawiam

zresztą w tym wątku sam podałem linki na wykonania Feist, potwierdź czy to ta pani śpiewa...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

>Tak, wydaje mi się że to ten wokal. Chyba będe musiał zakupić plytke,może coś na allegro trafię.

Co do płyt... w działalności solowej pani wydała jak dotąd trzy. Pierwsza "Monarch (Lay Your Jewelled Head Down)", całkiem dawno temu (1999), obecnie praktycznie nie do dostania (nie posiadam). Posiadam drugi, "Let id die"... Trzeci album, "Open season" to w zasadzie tylko remixy. Na dniach ma się ukazać nowy album, "The Reminder" (kupię na pewno).

Nie wiem co to za kawałek, niestety nie przebywam obecnie w Polsce, żeby móc obejrzeć tą reklamę, ale stawiam że jest z Let it die... Może wychwyciłeś jakieś słowa?

Moja opinia jest taka, że nagrania na żywo (jak np. na youtube) są często *dużo* lepsze niż studyjne. Flagowy przykład - utwór Secret Heart. Udało mi się dorwać nagranie z koncertu w Chicago '06, zgrane z transmisji FM. Co nie znaczy że nie zachęcam do zapoznania się z twórczością - wręcz przeciwnie. Feist jak na razie jest dla mnie światełkiem w tunelu, bo już mysłałem że współcześnie pisana muzyka to coraz głębsze dno.

Po wielu długich perypetiach chyba się w końcu pochwalę - mam bilet na występ 17 kwietnia w Londynie, Shpeherd's Bush Empire... To już za tydzień :D

Pozdrawiam wszystkich (w tym przyszłych) fanów Leslie

To ona. Piosenka 'one evening'...

Jak na złość reklamówka kręcona w Lisbonie z tą miłą muzyczką wzbudza sentymentalne wspomnienie miłych wakacji sprzed kilku lat... chlip, chlip...

Link na wikipedię:

Ukryta Zawartość

Oficjalna strona, niestety jak na razie w powijakach:

www.listentofeist.com

Ukryta Zawartość

>ganzz_gut, 10 Kwi 2007, 23:46

Kurcze, szkoda, bo to fajna piosenka, a dla mnie zamieszczenie piosenki w reklamie to jak oplucie i zmieszanie z błotem... ale cóż, nawet Małysz grał w reklamach Goplany (błe...). Z czegoś trzeba żyć.

Reklama - raz, wzrost zainteresowania i sprzedaży płyt- to dwa...

Spocik się broni i taka 'sprzedaż' swojej twórczości 100 razy lepsza niż to co zrobiła pani Jopek, która reklamuje obecnie kredyt hipoteczny... dosłownie spalić jej płyty ;-)))

Słyszałeś feist z tą grupą Broken Social Scene?

Podsumowując, jest to utwór z albumu "Let it die", cała płyta trzyma mniej więcej podobny klimat, więc jeśli Ci odpowiada to zachęcam do nabycia, na pewno spodoba się tobie i małżowince.

Żeby jeszcze dopełnić "recenzji", nagrania niestety nie są audiofilskie, ale realizacja nie jest najgorsza. W "Tout doucement" jest taki bas, który wpada w rezonans z moją szafą, naprawdę świetny efekt ;)

Pozdrawiam

> ganzz_gut, 10 Kwi 2007, 23:54

>Spocik się broni

No fakt nie jest najgorszy na szczęście. Ale potem jest tak że ludize kojarzą piosenkę jako "tę z reklamy", trochę tego nie lubię...

>Słyszałeś feist z tą grupą Broken Social Scene?

Nie (*Jeszcze* nie).

Pozdrawiam

amazarak, 10 Kwi 2007, 23:56

>Podsumowując, jest to utwór z albumu "Let it die", cała płyta trzyma mniej więcej podobny klimat,

>więc jeśli Ci odpowiada to zachęcam do nabycia, na pewno spodoba się tobie i małżowince.

>

Dzięki amazarak, napewno będe musiał zakupić, zrobie chyba prezencik żonce.

A swoją drogą zazdroszczę ci bileciku na koncert, u mnie leży tylko bilet na RHCP ale to dopiero w lipcu.

"Słyszałeś feist z tą grupą Broken Social Scene?"

Ho,ho.Nie spodziewałem się w wątku o reklamie takiego odnośnika:-))).Jesli chodzi o BSS to jeden z ciekawszych zespołów XXI wieku z gatunku alternatywnego rocka. Niestety (a może stety) muzyka diametralnie inna niż ten fragment z reklamy. Szczególnie polecam płytę : Broken Social Scene - You Forgot It In People (2002).

Tu chyba śpiewa nasza bohaterka (i to jak!)

pzdr

B.

>

Świetny efekt z tą pobielaną szybą i podświetleniem ;)

Ceny płyt na stereo.pl troche wysokie... Może Peter Daniel byłby w stanie je dostać w Kanadzie taniej?

Pozdrawiam

>Świetny efekt z tą pobielaną szybą i podświetleniem ;)

Efekt taki świetny że nie mogłem się powtrzymać i wrzucam swój ulubiony moment. Totalny surrealizm.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Odświeżam temat żeby zdać sprawozdanie z koncertu ;)

Leslie Feist, Shepherds Bush Empire, London, 17 kwietnia.

Nie będę się rozpisywał, Leslie jest po prostu niesamowita. Kto oglądnął jej nagrania na youtube wie, że wykonania koncertowe są 100 razy lepsze niż płytowe, a oglądanie ich na żywo jest 1000 razy lepsze niż na youtube ;) Stary teatr Shepherd's Bush Empire stworzył naprawdę świetny klimat, bardzo odpowiedni do muzyki.

Grupa wykonała głównie utwory z nowej płyty, która ukaże się 23 kwietnia, ale nie zabrakło też bardziej ogranych przebojów (When I was a young girl, Mooshaboom, ...).

Leslie, dzięki za ten niezapomniany wieczór!

Jeśli ktoś ma jeszcze okazję wziąć udział w którymś z koncertów tego tour'u, to zachęcam z całego serca!

Następnego dnia po koncercie zorganizowałem sobie małą pielgrzymkę do największych sklepów muzycznych i księgarni Europy, łącznie ponad 10 godzin przerzucania winyli, cd i książek ;)

Pozdrawiam

• 1 miesiąc później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.