Skocz do zawartości
IGNORED

Anti IC's;IC Zelum AC kontra reszta:)

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Zydelek, 14 Kwi 2007, 01:18

>A kto jest moją kochanką :) a mam nie tylko jedną :)

Piekny sen.....mmmmmmmmm...... zazdroszcze!

Ja Mialem ostatniej nocy koszmar....brrr....

Snilo mi sie ze probuje rozkrecic interes, ale niestety nie krecilo sie... "te glupie naiwne ludzie nie chcialy byc takie glupie i naiwne".

Who's Afraid of Music?

Właśnie dotał do mnie Ani IC na miedzianych bulletach - jest niewygrzany, ale bas lepszy niż we wszytkich kablach jakie dotychczas ppróbowałem do 3000 zł, barwa gładka, dostojna, kultura przekazu, dynamika i scena miodzio, choć góry mniej niż w wygrzanym IC Sonusoliva na srebrnych baulletach. Mam ten komfort, że Linn Majik ma 2 wyjscia RCA - to moge sobie łatwo wychwytywać róznice między IC. Za takie pieniadze anti Ic to kabel, który nie ma konkurencji nie tylko w tym przedziale...zdumiewający, choć nie wygląda....

A i jeszcze jedno - Linn nie jest specjalnie czuły na IC jednak róznice są, na starym Monsterze Reference 2, którego wyciagnałem z szuflady był straszetnie zmulony :-))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Smaku ich nie znam bo nie gryzłem :)

Ukryta Zawartość

zyzio, 14 Kwi 2007, 14:19

>Właśnie dotał do mnie Ani IC na miedzianych bulletach - jest niewygrzany, ale bas lepszy niż we

>wszytkich kablach jakie dotychczas ppróbowałem do 3000 zł, barwa gładka, dostojna, kultura przekazu,

>dynamika i scena miodzio, choć góry mniej niż w wygrzanym IC Sonusoliva na srebrnych baulletach. Mam

>ten komfort, że Linn Majik ma 2 wyjscia RCA - to moge sobie łatwo wychwytywać róznice między IC. Za

>takie pieniadze anti Ic to kabel, który nie ma konkurencji nie tylko w tym

>przedziale...zdumiewający, choć nie wygląda....

To wygrzewanie to akomodacja słuchu. Za 2 - 3 tygodnie wygrzeje Ci się. Ale tylko w głowie.

pzdr

Producent anti cable's zaleca krytyczny odsłuch po pełnym wygrzaniu jakie jego zdaniem następuje po 400 godzinach. Wystarczy posłuchać "surowego" a potem niech sygnał sobie leci i następnie po dedykowanym czasie. To nie auto sugestia:) Nawet wydrzany kabel po wypięciu i wpięciu ponownym wymaga ustabilizowania się w torze:) Jesli nie wierzysz tym teoriom głoszonym na całym świecie to odpusć sobie audio na rzecz innego hobby:)

Uwierzę, jeżeli zrobisz ślepy test, w którym rozpoznasz, czy grają wygrzane, czy niewygrzane kable. A poza tym, nie sądzę, żeby to była teoria głoszona na całym świecie. Nikły odsetek audiofilów to nie jest cały świat. Ponadto, moje hobby to muzyka. Lubiłem kiedyś też to forum, do momentu, kiedy sprzedawcy działali bardziej subtelnie.

pzdr

Zydelek, 14 Kwi 2007, 17:41

Nawet wydrzany kabel po wypięciu i wpięciu ponownym wymaga ustabilizowania się w torze:)

Aha, opisz mi jeszcze, co to znaczy, w tym konkretnym przypadku, "ustabilizowanie się w torze". Ale opisz to językiem fizyki czy matematyki, albo chemii, jeżeli jest konieczna, a nie przy pomocy marnej jakości poezji i niedopowiedzeń.

pzdr

1)Out of the Box: Plenty of detail, fairly spacious, but slightly bright.

2)After 200-300 hours of use: Slightly less involning, congested midrange, good bass, and smoother treble.

3)After 500 hours of use: Patients is virtue. Open sound with a fluid and three dimensional midrange uncovering subtle events in the music. Bass shold be just right, and the treble fast yet natural.

Paul. S.

kangoo, 14 Kwi 2007, 18:11

Ten temat juz wiele razy byl poruszany na forum, uzyj wyszukiwarki :)

Sprobuj zadac inne pytanie, na przyklad ile "jazni" posiada autor watku....

Who's Afraid of Music?

Music, 14 Kwi 2007, 18:16

>kangoo, 14 Kwi 2007, 18:11

>

>Ten temat juz wiele razy byl poruszany na forum, uzyj wyszukiwarki :)

>

>Sprobuj zadac inne pytanie, na przyklad ile "jazni" posiada autor watku....

Ja wiem, że był poruszany. Ale chcę sprawdzić, czy Zydelek ma również inne talenty, oprócz genialnego słuchu

pzdr

Zydelek, 14 Kwi 2007, 17:53

"After 500 hours of use: (...)"

Słuchając po 5 godzin dziennie to i tak wychodzi ponad 3 miesiące. Czy producent po takim czasie przyjmie zwrot, gdy klient będzie nieusatysfakcjonowany? :-)

Wygrzewanie to nie akomodacja słuchu...ale jak cos jest do du.. od początku to wygrzewanie nie pomoże....w pozostałych wypadkach po czasie jest zazwyczaj tylko lepiej :-)

Co do ataków na Zydelka to niezależnie od opinii na Jego temat na forum ja mogę tylko powiedzieć, że jest bardzo słowny i rzetelny, a "promowane" produkty Power Zelum AC czy Anti - IC po prostu bardzo dobre, jeśli nie wyjątkowe w swojej i nie tylko swojej cenie, aby się o tym przekonać wystarczy po prostu je wypozyczyć za kaucją....a potem prowadzić krucjaty.....lub po prostu słuchać muzyki :-)

Edward, 14 Kwi 2007, 18:26

Słuchając po 5 godzin dziennie to i tak wychodzi ponad 3 miesiące. Czy producent po takim czasie

>przyjmie zwrot, gdy klient będzie nieusatysfakcjonowany? :-)

Wyobraź sobie że tak (przyjmie zwrot). Ameryka z całym mnóstwem swych wad ma też i plusy. Jest to najbardziej konsumenci "świat" broniący klienta.

na "promowanie" jest odpowiedni dział (sponsorowane)... a nie forum.

niestety mój ad-block jeszcze się nie zakomodował na zydelka. ale ani właściciel tego forum nie ma nic z tej zydelkowej "propagandy sukcesu" ani użytkownicy, którzy mają już chyba reklam po dziurki w nosie

kangoo, 14 Kwi 2007, 18:11

>Jakie zmiany fizyczne (chemiczne) zachodzą w tym kablu po "wygrzaniu"?

Nic nie stoi na przeszkodzie napisać do Pau'a i dowiedzieć się u "źródła" tej teorii??!

camle, 14 Kwi 2007, 19:34

>na "promowanie" jest odpowiedni dział (sponsorowane)... a nie forum.

>niestety mój ad-block jeszcze się nie zakomodował na zydelka. ale ani właściciel tego forum nie ma

>nic z tej zydelkowej "propagandy sukcesu" ani użytkownicy, którzy mają już chyba reklam po dziurki w

>nosie

Idąc takim tokiem myslenia każdy wątek powinien być sponsorowany:) w każdym ktoś jest czym oczarowany i coś chwali lub poleca.

Mam więc inną propozycję- forum płatne dla jego czytelników!!!

Pozwoli to oddzielić ziarno od plew. Zabawa w audio to koszta. Wiedza, eksperymenty również.

dogon, 14 Kwi 2007, 19:55

A co ja mogę Ci napisać???

Sprzedałeś maka na rzecz..... co wzbudziło śmiech i zdziwienie. Rozumiem żeś się zafascynował farmazonami.

Tak więc to Ty możesz więcej takich informacji dostarczyć niż ja.

Starczy więc poczytać na veb side a nie tylko krajowych :)

Też mi się ten passus podoba: "Zabawa w audio to koszta. Wiedza, eksperymenty również."

I właśnie niedawno zrobiłem taki eksperymencik: przyłożyłem dłonie do małżowin usznych, powiększając niejako ich powierzchnię. Słuchajcie, to jest dopiero coś! Poprawie ulegają WSZYSTKIE aspekty brzmienia, jak się to mawia. Stąd przymierzam się do uruchomienia produkcji niezwykle zaawansowanych technologicznie ekstenderów usznych z papier mache pod marką Małżelum. Szykujcie się na nową jakość.

zwolennik łagodności

lenam:

zapłacisz Zydelkowi za prawa do patentu / autorskie a później tylko mało istotne wydatki na fabrykę, marketing (tym też Zydelek może się zająć na pewnym forum) i biznes gotowy!

> Lenam

Musze Cię zmartwić już ktoś wymyslił coś podobnego

Ukryta Zawartość

post-8986-100004181 1176574561_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.