Skocz do zawartości
IGNORED

Anti IC's;IC Zelum AC kontra reszta:)

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Frank, 5 Cze 2007, 07:20

>To jest p.Czesław ,bardzo dobry fachowiec

i tak wizerunek Pana Czesława został wplątany w forumowe sprzeczki

szkoda, że osoby nie związane z forum też są w jakiś sposób znieważane

bo dla mnie wpis aaalfred'a to brak szacunku dla drugiego człowieka

widać, że niektórzy chyba nawet nie wiedzą co piszą i co załączają do postów byle tylko POKAZAĆ SIĘ, że ma się coś do powiedzenia - i przy okazji dopier...ć Zydelkowi by reszta kolegów-forumowiczów przyklasnęła :((

>xniwax

spróbuj wypożyczyć anti-IC, nie będę opisywał jaki ma wpływ, najlepiej spróbować samemu

moja ocena ogólna na 5 - choć wydaje mi się, że można byłoby jeszcze lepiej ;)) tylko,że dduuuuużżżoo drożej,

w relacji cena/jakość poza skalą oczywiście w pozytywnym znaczeniu

przy okazji stwierdzę, że kabelek jest nieporęczny i sztywny jak na solidcore'a przystało, do tego spirala która otacza żyłę środkową o wszystko zaczepia się, także trzeba uważać podczas podłączania

aaalfred, 5 Cze 2007, 01:25

>zdjęcie przedstawia: zydelka, zorro, zmorę, audiofilkę i jeszcze parę innych osób

Chłopczyku , jeśli coś sugerujesz ,to zarejestrowałem się na tym forum prawie 5 miesięcy wcześniej

przed Zydelkiem. No i czekam na własne zdjęcie ;)))

Pochodzenie - Podlaskie :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość jamówię

(Konto usunięte)

zyzio,biedaku,ulzyło ci jak poskomlałeś kolegom?Kupa lepiej wyszła?Nie zaglądaj na forum HFiM pajacu bo się psychicznie rozchorujesz i duuużo się ucz bo z twoją wiedzą to w media markt powinieneś palety przenosić-kmiotku :-)

jeżeli już, to porucznika Jaszczuka, ale tak w ogóle, moglibyście nie ciągnąć w nieskończoność wątku kto za kim stoi, jeżeli chodzi o sprzedaż, czy dystrybucję antykabli, bo nie jest on nierozewrwalnie związany z ich jakością soniczną;

jamówię - z Twojego wpisu wynika, że masz uprzedzenia do Zydelka i zastrzeżenia do wyglądu antykabli tylko, czy to właśnie nie wpływa na Twoją (nagatywną) całościową ocenę tych kabli?

Szczerze mowiac to o ile mogę zrozumieć, ze ktoś ma uprzedzenia do Zydelka, to nie rozumiem uprzedzeń do Antukabli.

Są po prostu wyśmienite, a cena do tego jest ludzka.

Jedno co to komuś mogą sie nie podobać druty nawojowe dyndające między kolumnami a wzmakiem.

I żeby bylo jasne Panowie...AC nie sa zrobione ze zwyklego drutu nawojowego(albo przynajmniej nie jest to drut dostepny u nas w kraju). Polutowałem taki kabel, na identycznych wtykach(mowię o IC) i niestety nie brzmi to tak dynamicznie a przy tym gładko(bez granulacji) jak przysłany mi do testów przez Zydelka(piszę, zeby była jasniość)

Wielkie dzieki dla Zydelka za udostepnienie kabli do odsłuchu. Za kilka dni skrobnę reckę, szykują sie jeszcze odsłuchy - w kazdym jak dotad systemie AC sie "wgrały".

Te kable nie mulą, nie

Jedno co sie potwierdza to, ze sama góra w AC choć świetna to jednak minmalnie ściszona względem niektórych drutow. Ale pokażcvie mi równie zywo i naturalnie kabel...i ile on kosztuje ?

IC AntyCabla zabrzmiał lepiej od Harmonic Tehnology(modelu nie pomnę, ale cena ok 2Kzł)

Po wpięciu Harmonica pojawił sie na scenie bałagan jakbyśmy wpięli jakąs mikrofonówkę. To nie jest zart.

Naprawdę warto posłuchać na spokojnie bez uprzedzeń do osoby Zydelka tych kabli...chyba, ze ktoś sobie je odpuszcza z powodów jw :)

Jego strata, widocznie lubi "po złości" wydawac kasę.

Pozdrawiam

Gratulacje dla wszystkich ktorzy zrozumieja o co biegało w moim poprzednim wpisie :)

Tak to jest jak się jednocześnie rozmawia przez telefon i pisze post na forum;)

Pozdrawiam

"Jedno co sie potwierdza to, ze sama góra w AC choć świetna to jednak minmalnie ściszona względem niektórych drutow. Ale pokażcvie mi równie zywo i naturalnie kabel" - zgadzam się co do tej góry, tyle tylko że po czasie dochodzimy do wniosku, ze tak właśnie ma to wyglądać, a raczej ze tak ma być akurat ta górka słyszalna by oddać się przyjemnosci słuchania :)

OK

Spróbuj jeszcze raz moze nie wytną.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Nie chciałem zabierać głosu z szumowiną.

GNOJKU OBRAŻASZ MNIE I MOICH PRACOWNIKÓW. ROBISZ SOBIE KPINĘ Z ZAWODU JAKI WYKONUJĄ WOGLE GO NIE ROZUMIEJĄC. tOBIE FLECZKASZ CZY ZELÓWKARZ KOJARZY SIĘ Z OBÓWNIKIEM A TO WIELKI BŁĄD. mOIM PRACOWNICY TO MISTRZOWIE W SWYM FACHU, RZETELNI, SUMIENNI I OLEWAJĄCY TAKICH KLIENTÓW JAK ty. NA DODATEK NIE WIEM CZY BYŁOBY cię STAĆ BY ICH WYNAGRODZIĆ ZA ICH PRACĘ PEŁNĄ KUNSZTU ZAWODOWEGO.

Jeszcze chwila obrażliwych wpisów a POWAŻNIE sprawę skieruję gdzxie trzeba.

Tak więc dnojku oczekuję słów przeprosin.

Dzisiaj cały dzień, na spokojnie, bez emocji, odsłuchiwałem A/C. Antykable to naprawde świetne druty. Szczególnie dobrze wypada średnica idealnie wprost zlepiona z dołem, który jest głęboki i zwarty. Jest "ciało". Naprawdę piękne barwy, niesamowicie plynny, soczysty dźwięk, bez najmniejszych wyostrzeń. Generalnie bardzo pozytywne wrażenia. Jeśli miałbym szukać jakichś wad, to znajdzie się parę rzeczy, ale to tak nie patrząc zupełnie na fakt, że te kable kosztuje tak niewiele: Jak dla mnie mogła być ta góra jednak trochę bardziej dźwięczna - np. trąbka, saksofon, talerze mam wrażenie są troszkę zbyt gladkie a za mało metalowe, za mało agresywne. Troszkę góra jest wycofana, ale możliwe, że tak ma być. Może to przyzwyczajenie do "złych" kabli? Trzeba przyznać, że szczegołowośc pozstaje wyśmienita. Druga sprawa to przestrzeń - sporo przestrzeni, a jednak lokalizacja niezbyt ostra. Wokal, który powinien był idealnie na środku, no... nadal jest na środku, ale generalnie wykonawcy powiększyli się jakoś, albo może nie mogą ustać w jednym miejscu :) Są to jednak drobiazgi, moje subiektywne odczucia. Ogólnie wybitny kabel w swojej cenie. Pozdr. Piotr

do zydelek

pana Czesława przeprosiłem bo nic do tego nie mam,

a ty zydelek jesteś menda i oszust i powtórzę to przed każdym sądem,

jesteś pieniaczem i naciągaczem,

powtórzy ci to także każdy kto czyta te forum i pamięta co tu wypisywałeś,

>a ty zydelek jesteś menda i oszust i powtórzę to przed każdym sądem,

>jesteś pieniaczem i naciągaczem,

"oszust i naciągacz"- to są pomówienia. Podaj choć jeden przykład kogo oszukałem.

Nie ładnie oj nieładnie.

Dajcie spokój już z tymi waśniami. Skądinąd ciekawe zajecie...mówię powżnie. Dobre buty w cywilizowanym świecie to dzieła sztuki. Ale czy Polska to cywilizowany kraj, jeśli większość ludzi kupuje w CCC, a tzw. hi-fi w Biedronce.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 miesiące później...

Anticables nalezy ukladac w specjalnie do tego celu przygotowanych 'antiacoustic tubes' (rynienki antyakustyczne - wewnatrz 100% wylozone kaszmirem). Dodatkowo, kable wyjatkowo zle toleruja lokowanie ich w poblizu aneksow kuchennych, ktore - jak wiemy - znajduja sie w wielu polskich salonach (ewidentnie maja alegrie na opary obiadowe i zaczynaja wtedy grac natarczywie, gdyz sa po prostu zirytowane zla jakoscia powietrza, bo zakloca to ich cykl absorbcji tlenu niezbednego do wytworzenia tlenu i wygenerowania precyzyjnej lokalizacji dla zrodel pozornych). Anticables najlepiej graja w porze lunchu, ale i tez dobrze sprawuja sie wieczorem, do godziny 22.00 (pomiedzy 1.00-6.30 ewidentnie sa "zmulone", jakby zaspane). Poza tym, jezeli sie o nie dba, to potrafia odwdzieczyc sie niesamowitym wrecz dzwiekiem!

Pozdrawiam,

Lete

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.