Skocz do zawartości
IGNORED

monitory dla początkującego:)

1PSD1

Rekomendowane odpowiedzi

tak ogólnie tak,

ale nazwijmy to nie satelitki tylko grające dojrzałym dzwiękiem minimonitory te visonic z aukcji

oraz nie suba tylko dwa odzielnie grające w stereo 15 calowe alphardy w otwartych obudowach.

a moze kupic dwa takie centralne i uzyc jako monitorkow stereo?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mysle, ze w cenie do 400zl nie znajdzie sie lepiej...

Ukryta Zawartość

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

foxbat

proszę.... z tymi centralnymi Eltax pomysł beznadziejny. polecam cos co jest sprawdzone i poważnie zagra, nie mozemy wpuszczać w eksperymenty chłopaka, tym bardziej że jest z tym wszystkim prawdopodobnie sam, bez pomocy kogoś kto ma pojęcie o zestawieniu tego wszystkiego do kupy.

artPaw, 19 Kwi 2007, 16:28

>foxbat

>proszę.... z tymi centralnymi Eltax pomysł beznadziejny. polecam cos co jest sprawdzone i poważnie

>zagra, nie mozemy wpuszczać w eksperymenty chłopaka, tym bardziej że jest z tym wszystkim

>prawdopodobnie sam, bez pomocy kogoś kto ma pojęcie o zestawieniu tego wszystkiego do kupy.

Aha, a z tymi visonikiami+alphardy w odgrodach sobie sam poradzi? :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

o takie ło

Ukryta Zawartość

będziesz bardzo zadowolon :)

Chruper

Ukryta Zawartość

Visonic sie sprzedal, ale jest jeszcze kilka monitorw na aukcjach np./DALI 102/ ja to juz sie wycofam z dyskusji, nie mam juz do was sily chlopaki. jakby co to pomoge ustawic te alphardy , instrukcje jak i co na PW .

• 2 tygodnie później...

Szukam monitorków do małego pomieszczenia i nie zbyt wymagajacych odnosnie pokoju(pełno mebli wnim itd) cena tomax 1tys.Br koniecznie z przodu,bo wielu przemysleniach i poszukiwaniach przykuły moje oko "Usher s 520" i teraz pytanie w jakim typie muzyki one sie najlepiej spisuja,oraz jakiego wzmacniacza mam donich szukac?(bo diora z patrz omnie nie bedzie godziwa ich,cd to denon dcd1400)

Poszukaj ALR-ów serii Entry lub lub starszych Elaców - nie sa szerzej znane,. wiec ceny sa niskie, a to naprawde bardzo dobrze brzmiace kolumienki. Akurat w tej chwili sa wolnostojące na Allegro , ale podstawkowe sie tez trafiaja. Aż żal patrzec jak sprzedaja sie badziewia, a Nummery 2 sa od kilku tygodni niewziete.

Na temat USHER S - 520 możesz poczytać: (Trochę słuchałem tych monitorów u znajomego i sprawdzają się w muzyce rockowej, jazzie, muzyce tzw. popularnej)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jako ze jestem młody niemam jeszcze ukierunkowania muzycznego,slucham kazdej muzki .Najwiecej to chodzi tuner:)

Do usherów jakiego wzmacniacza mam szukac(firma,model) a moze jakis diy?

Jesli chodzi o monitorki to dlaczego nie DIY od sprawdzonego doswiadczonego konstruktora z forum???

Jakby mial diy to chyba kazdy z forumowiczów wie do kogo sie cza zgłosic;) ale czy w cenie Usher zrobi kolumny godne uwagi?(w sensie ze lepiej grające od usher i innych w tej puli cenowej)

wronka, 30 Kwi 2007, 13:41

>Jakby mial diy to chyba kazdy z forumowiczów wie do kogo sie cza zgłosic;) ale czy w cenie Usher

>zrobi kolumny godne uwagi?(w sensie ze lepiej grające od usher i innych w tej puli cenowej)

Pewnie!

Wraz z pierwszym postem chciałbym powitać wszystkich na forum

Do tematu podpinam sie, bo mam podobny problem - monitory dla początkującego.

Na początku o warunkach odsłuchowych - mam pokój 10 m2, wzmacniacz Diora ws 502 (wiem ze slabiutko, postaram sie wymienic w niedalekiej przyszlosci, tylko na co?), muzyka ma grać z komputera - karta dźwiękowa Sound Blaster Audigy. Chyba że lepiej będzie grało z stacjonarnego dvd LG? Bo mam, a lezy nieuzywany. Słucham głownie rocka (zarówno Metallice jak i Beatlelsów) czasem również muzyki klasycznej (takich "oklepanych" kawałkow Beethovena, Czajkowskiego itp.).

Lubie ciepłe brzmienie głośników z miękkim basem. Na razie odrzuciłem kolumny JBL E20, Tannoy F1, Magnat 220 (te po odsłuchach) oraz Dali Concept 1 i Kody AV737T (po opiniach w internecie - pierwsze do innej muzyki, a kody zdecydowanie za duze do tak malego pokoju). Takze na ta chwile zastanawiam sie głownie nad

-Wharfedale 9.1

-Gale 3020

Pierwszych słuchałem ale w fatalnych warunkach, a z drugimi jest duzy problem, bo widzialem je tylko w internecie a maja bardzo dobre recenezje (zreszta te wharfedale tez). Co mozecie mi polecic? A moze przegapilem jakies inne ciekawe propozycje? Ważne by głośniki były nowe, tak w okolicach 600zł.

Bede wdzieczny za kazda rade

Pozdrawiam

A mógłby ktoś odnieść się do propozycji w moim poprzednim poście?

Bo zamawianie głośników własnoręcznie konstruowanych budzi we mnie pewne obawy:

-brak gwarancji na kolumny

-brak określonego producenta, który swoją marką gwarantował by brzmienie na pewnym określonym poziomie

-niemożność odsłuchania przed zakupem

Wszystko to powoduje, że zakup takich kolumn wiąże sie z pewnym ryzykiem, a jako ucznia z ograniczonym budżetem nie stać mnie na ryzykowanie 600 (czy 500) złotych.

Szczególnie chodzi mi o opinie na temat tych w gali 3020 w stosunku do wharfedali 9.1, i jak te monitorki pasują do rocka.

Pozdrawiam

No ja tam bym poszukał kohoś w okolicy kto ma takie kloniki lub fabrykuje i poszedł posłuchać. Swoją drogą na przetworniki zawsze masz gwarancję ok 12 miesięcy, jeśli są nowe a nie jakieś z odzysku :).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.