Skocz do zawartości
IGNORED

Potwierdzenie KONCA SWIATA w 2012 !

Vlad

Rekomendowane odpowiedzi

Znalazłem w sieci coś o okresie trwającym od 1959 do 2012 roku. Wiele się mówiło o tej przepowiedni, ale nie publikowano jej w całości.

TRZECI SEKRET FATIMSKI

Najświętsza Maryja Panna ukazała się trojga dzieciom w 1917 roku w Fatimie w Portugalii. Objawienie się Matki Bożej w Fatimie zostało oficjalnie uznane przez Kościół Katolicki. Jedna z dziewczynek - Łucja, po śmierci Franciszka i Hiacynty wstąpiła do zakonu klauzurowego w Koimbrze - Portugalia. Łucja zmarła 11 lutego 2005 roku.

Siostra Łucja przesłała trzeci sekret Ojcu Świętemu Piusowi XII, aby objawił go światu. Papież przeczytał go z przerażeniem, ale go nie objawił. To samo uczynili następni Papieże, aby nie wzbudzać w świecie paniki i lęku. Po śmierci Łucji, trzeci sekret został ujawniony, oczywiście nie po to, aby straszyć ludzi, lecz po to, by ludzie byli przygotowani na to wydarzenie. Matka Boża powiedziała do Łucji: Objawiam światu to, co ma się zdarzyć między 1959, a 2012 rokiem. Ludzkość zaniedbuje przykazania Boże. Szatan zawładnął światem, siejąc nienawiść wśród ludzi i niezgodę.

Państwa produkują broń śmiercionośną, która jest zdolna zniszczyć ziemię w kilku minutach. Większa połowa ludzkości będzie w tragiczny sposób zniszczona przez wojnę atomową. Powstanie wielki konflikt religijny, Islam przepuści atak na Chrześcijaństwo. Powstaną wielkie zgorszenia w Kościele i w zakonach. Bóg dopuści na ludzkość grady, ostre zimy, upalne lata, powodzie, ogień, trzęsienia ziemi, czas nieprzychylny, katastrofy, które powoli będą wykańczać ziemię". Te wszystkie zdarzenia mają się dokonać przed rokiem 2012-tym. Matka Boża powiedziała też: ,, Praktykujcie uczynki miłosierdzia wobec wszystkich potrzebujących. Wszyscy, którzy nie będą spełniali Tych uczynków, nie przeżyją katastrofy. Kara, jaką Bóg zamierza zesłać na grzeszną ludzkość jest niewyobrażalna. Bóg ukarze surowo wszystkich, którzy odrzucili Jego Przykazania. Wzywam wszystkich, aby zbliżyli się do Chrystusa, który jest Światłością świata."

Ojciec Augustyn, który mieszka w Fatimie, otrzymał od Papieża Pawła VI pozwolenie na odwiedzenie siostry Łucji w Koimbrze i ona powiedziała mu:

,, Ojcze, Matka Boża jest bardzo smutna, ponieważ mało kto zainteresował się Jej przepowiedniami z 1917 roku. Wierz mi, ojcze, kara Boska przyjdzie. Wkrótce wiele dusz się zatraci i wiele państw zniknie z powierzchni ziemi.

Jeżeli ludzie się nawrócą i zaczną pokutować, modlić się i praktykować uczynki miłosierdzia, świat może być ocalony. A gdy się nie nawróci, to zginie. Już czas, aby orędzie Matki Bożej dać poznać wszystkim, zwłaszcza rodzinom, krewnym, przyjaciołom, znajomym. Zacznijcie się modlić i czynić pokutę, bo tylko krok dzieli nas od katastrofy. Kiedy będzie się mówić dużo o pokoju, katastrofa przyjdzie. Pewien człowiek, który zajmuje w świecie wysokie stanowisko, zostanie zabity i to wywoła wojnę atomową, która spowoduje straszne zniszczenia w świecie. Ciemność ogarnie ziemię przez trzy dni - 72 godziny. Przed katastrofą noc będzie bardzo zimna i będą wiać silne wiatry. Ludzie ogarnie niepokój i zacznie się trzęsienie ziemi, które będzie trwać kilka godzin. Wiatr przyniesie gaz i rozprzestrzeni po świecie. Słońce nie będzie widoczne. Ci, którzy czczą Matkę Najświętszą i rozpowszechnili Jej orędzie, nie potrzebują się bać niczego, Ona ich uchroni od katastrofy.

Co należy czynić, gdy to się stanie? W domu przygotować mały ołtarzyk, na nim postawić krzyż i figurę Matki Bożej, być w domu, uklęknąć i przepraszać Boga za grzechy, odmówić wierzę w Boga Ojca i różaniec i po każdej dziesiątce dodać: ,,O mój Jezu! Przebacz nam nasze grzechy, zachowaj nas od ognia piekielnego i zaprowadź wszystkie dusze do Nieba i pomóż tym, które najbardziej potrzebują Twojego Miłosierdzia. Jezu, ufam Tobie!. Dom powinien być zamknięty i nikogo obcego nie wolno wpuścić do domu. Drzwi i okna mają być zamknięte, z nikim nie rozmawiać, tylko się modlić. Zapalić poświęconą świecę, która ma się palić przez trzy dni, bo innego światła nie będzie w tym czasie. Nie wychodzić z domu pod żadnym pretekstem, aż się wszystko unormuje. Mieć przynajmniej trzy świece w domu dodatkowe. Po odmówieniu Różańca, dodać słowa: ,,Dziewico Maryjo, strzeż nas, kochamy Cię, zbaw nas i świat."

Trzeba mieć w domu wodę święconą i nią pokropić Dom, zwłaszcza drzwi i okna. Ci, którzy uwierzą Moim słowom i rozpowszechnią je, nie potrzebują obawiać się niczego. Mów o tym innym, póki czas. Ci, którzy będą milczeć o tym, będą odpowiedzialni za tych, którzy nie zostali poinformowani i zginęli. Trzeba pamiętać, że Bóg jest nieskończenie miłosierny i Jego słowa upomnienia nie należy uważać za zagrożenie, lecz jako Ojcowskie upomnienie.

Zbawiciel nasz, Jezus Chrystus, oznajmił O. Pio następującą wiadomość:

" Godzina Mego przyjścia, czyli sądu dla 2/3 ludzkości jest bliska. Przy tym przyjściu będzie Miłosierdzie a jednocześnie twarda i straszna kara. Moi Aniołowie powołani do tego zadania, będą uzbrojeni w miecze. Uwaga ich będzie zwrócona przeciwko tym, którzy nie wierzą i bluźnią przeciwko Objawieniu Bożemu. Z chmur popłynął orkany ognistych strumieni padających na całą ziemię: niepogody, burze, pioruny, powodzie i trzęsienia ziemi nieustannie, jedno po drugim będą następować w różnych krajach. Nieustannie będzie padał deszcze ognisty, a rozpocznie się to w bardzo zimną, mroźną noc.

Grzmoty i trzęsienia ziemi trwać będą przez trzy dni i trzy noce. To wszystko będzie dowodem, że Bóg jest ponad wszystkim! Ci, którzy ufność we Mnie pokładają i wierzą Moim słowom, niech się nie lękają, bo Ja ich nie opuszczę. A nie opuszczę szczególnie tych, którzy niniejsze ostrzeżenie podają do wiadomości innym, dla ich dobra, aby się nawrócili i przestali źle czynić. - Kto jest w stanie łaski i szuka opieki Matki Mojej, temu się nic nie stanie.

Abyście się na to przygotowali, daję wam znak:

Noc będzie bardzo mroźna i wiatr będzie bardzo huczał, to poprzedzi zamieszanie na ziemi. Po pewnym czasie zaczną się grzmoty i padać będą pioruny, Wtedy zamknijcie okna i drzwi, zasłońcie je kocami, abyście nie widzieli, co się dzieje na zewnątrz i nie rozmawiajcie z nikim poza domem. Uklęknijcie przed Krzyżem i żałujcie za grzechy swoje. Proście Moją Matkę o opiekę. Podczas gdy ziemia trząść się będzie, nie wyglądajcie na zewnątrz, bo gniew Ojca Mego jest św., godny szacunku.

Kto tej rady nie posłucha, zginie w oka mgnieniu, bo serce widoku tego nie wytrzyma. Szatan tryumfować będzie. Kto cierpi niewinnie i zginie, męczennikiem wejdzie do Królestwa Mego.

W trzecią noc ustanie ogień i trzęsienie ziemi, a w dniach następnych ukaże się słońce. W postaciach ludzkich Aniołowie zstąpią z nieba na ziemię, przynosząc ducha pokoju. Niezmierna wdzięczność uratowanych wzniesie się do nieba w gorącej, dziękczynnej modlitwie. Ta kara, jaka spadnie, nie może być porównana z żadną inną karą, jakie Bóg dopuszczał na stworzenia od początku świata. 2/3 ludzkości zginie."

O. PIO OSTRZEGA:

Powaga chwili skłania mnie do zwrócenia wszystkim uwagi, zwłaszcza tym, którzy nie wierzą, że to wielkie niebezpieczeństwo zagraża ludzkości - jeśli ludzkość się nie zmieni. Dnia, ani godziny wam nie powiem, gdyż jedynie Ojciec Niebieski wie, kiedy to nastąpi.

- Pamiętajcie o tym surowym upomnieniu, które wam daję. Nie lekceważcie go sobie, ponieważ niebezpieczeństwo grozi całej ludzkości! Wobec krótkiego czasu, należy go wykorzystać, nie poddawać się złu i nie grzeszyć ciężko.

Waszym obowiązkiem jest wskazywać na zbliżające się niebezpieczeństwo. Nie będzie usprawiedliwienia, że nie wiedziałyście o tym, niebo bowiem ostrzegało was i ostrzega, chociaż ludzie się tym nie przejmują. lekceważąc sobie Kościół Chrystusowy, religię i Boga! Potem będzie za późno!

Trwajmy w stanie łaski, bez grzechu ciężkiego, bo jesteśmy w rękach Boga, który pragnie dobra swoich dzieci i zabierze je do Siebie do Nieba w chwili najodpowiedniejszej.

Musimy się gorąco modlić o zbawienie dusz ludzkich i dawać im dobry przykład. Bo wszystko jest postanowione dlatego, że ludzie żyją w nienawiści ku sobie, że nawet brat bratu wyrządza krzywdy!!

Źródło:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Znalazłem też coś konkretnie na rok 2012 i lata późniejsze. Oto cytat:

Pan Jezus podał trzy daty choć rzadko to robi, gdyż w wyniku modlitw daty się przesuwają i ludzie mają później o to pretensje i wątpią w prawdomówność.

Są przepowiednie warunkowe i są przepowiednie stałe. Nie zawsze wszystko można ogłosić.

Pan Jezus w dość krótkim czasie podał mi trzy daty;

1 - Pierwsza data - to OSTRZEŻENIE (mały SĄD, gdy każdy otrzyma szansę naprawy życia w świetle Miłosierdzia Bożego. Będzie to szansa dla wszystkich. Wszyscy w tym samym czasie zobaczą Pana Jezusa).

Będzie to miało miejsce na początku 2012 roku. Miałam powiedziane, że to będzie w lutym.

2 - Druga data to - to jest rok 2014 - będą to przymusowe szczepienia czipów na rękę.

3 - Trzecia data to 2017 rok, gdy kometa uderzy w Ziemię.

Zajdą wówczas przeogromne zmiany (kataklizmy).

Dalej:

Pan Jezus zamierzał Polskę ratować, tak jak to było wiele razy mówione, ale w wyniku błędów i grzechów zostało to odsunięte. Pan Jezus płacząc powiedział:

"PODLEGACIE TYM SAMYM KAROM CO ŚWIAT I EUROPA".

Powiedział także:

"NIE POMOGĘ, DOPÓKI RZĄD I EPISKOPAT NIE POPROSZĄ NA KOLANACH ABYM WRÓCIŁ Z ŁASKAMI".

BĘDĘ RATOWAŁ TYLKO POJEDYNCZE OSOBY I GRUPY, KTÓRE MI SIĘ ODDAJĄ I POWIERZAJĄ MI SWOJE ŻYCIE".

Zapytałam Pana Jezusa, że przecież powiedział Mieczysławie, że będzie ratował Polskę i da łaski.

"POWIEDZIAŁEM: POLSCE PRZEDŁUŻYŁEM O ROK MIŁOSIERDZIE TAK, JAK MIECZYSŁAWA NAPISAŁA.

JEŻELI RZĄD I EPISKOPAT PADNĄ NA KOLANA I POPROSZĄ MNIE ABYM WRÓCIŁ I OGŁOSZĄ MNIE K R Ó L E M WÓWCZAS ZDĄŻĘ WYWYŻSZYĆ I WYSUNĄĆ DO PRZODU POLSKĘ.

POWIEDZIAŁEM MIECZYSŁAWIE, ŻE ZDĄŻĄ MNIE OGŁOSIĆ KRÓLEM, ALE MOŻE TO BYĆ WTEDY,

GDY ZOSTANIE WAS POLAKÓW TYLKO 10%.

Źródło:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wszystko jasne!

Co należy czynić, gdy to się stanie? W domu przygotować mały ołtarzyk, na nim postawić krzyż i figurę Matki Bożej, być w domu, uklęknąć i przepraszać Boga za grzechy, odmówić wierzę w Boga Ojca i różaniec i po każdej dziesiątce dodać: ,,O mój Jezu! Przebacz nam nasze grzechy, zachowaj nas od ognia piekielnego...

Przypomina mi to obronę przed wampirami...

Żaden wampir nie przekroczy takiego kręgu.

Kiedyś wpadła mi w ręce lista papieży. Okazuje się, że obecny papież jest przedostatni, tak więc możliwe iż żyjemy w bardzo szczególnym okresie. Ktoś kiedyś powiedział, że nie chciałby żyć w ciekawych czasach i chyba rozumiem, co miał na myśli...

Wszystko jasne!

Przypomina mi to obronę przed wampirami...

Żaden wampir nie przekroczy takiego kręgu.

Nie tyle wampirami, co demonami. Nie bez powodu istnieje szczególne powołanie do swego rodzaju profesji znanej pod nazwą: 'egzorcysta-charyzmatyk'.

Pan Jezus zamierzał Polskę ratować, tak jak to było wiele razy mówione, ale w wyniku błędów i grzechów zostało to odsunięte. Pan Jezus płacząc powiedział:

Powiedział także:

"NIE POMOGĘ, DOPÓKI RZĄD I EPISKOPAT NIE POPROSZĄ NA KOLANACH ABYM WRÓCIŁ Z ŁASKAMI".

BĘDĘ RATOWAŁ TYLKO POJEDYNCZE OSOBY I GRUPY, KTÓRE MI SIĘ ODDAJĄ I POWIERZAJĄ MI SWOJE ŻYCIE".

Zapytałam Pana Jezusa, że przecież powiedział Mieczysławie, że będzie ratował Polskę i da łaski.

"POWIEDZIAŁEM: POLSCE PRZEDŁUŻYŁEM O ROK MIŁOSIERDZIE TAK, JAK MIECZYSŁAWA NAPISAŁA.

JEŻELI RZĄD I EPISKOPAT PADNĄ NA KOLANA I POPROSZĄ MNIE ABYM WRÓCIŁ I OGŁOSZĄ MNIE K R Ó L E M WÓWCZAS ZDĄŻĘ WYWYŻSZYĆ I WYSUNĄĆ DO PRZODU POLSKĘ.

Nie podejrzewałem, że wielki pomnik Jezusa gdzieś tam wzniesiony ma taką genezę.

Podobnie akcja w Sejmie (PIS) sprzed kilkunastu miesięcy o ogłoszeniu Chrystusa Królem Polski...

Ale jaja ;)

...

Matka Boża powiedziała też: ,, Praktykujcie uczynki miłosierdzia wobec wszystkich potrzebujących... "

...

To akurat jest OK.

Jeżeli ludzie się nawrócą i zaczną pokutować, modlić się i praktykować uczynki miłosierdzia, świat może być ocalony. A gdy się nie nawróci, to zginie. Już czas, aby orędzie Matki Bożej dać poznać wszystkim, zwłaszcza rodzinom, krewnym, przyjaciołom, znajomym. Zacznijcie się modlić i czynić pokutę, bo tylko krok dzieli nas od katastrofy.

Co należy czynić, ...

Dom powinien być zamknięty i nikogo obcego nie wolno wpuścić do domu. Drzwi i okna mają być zamknięte, z nikim nie rozmawiać, tylko się modlić. Zapalić poświęconą świecę, która ma się palić przez trzy dni, bo innego światła nie będzie w tym czasie. Nie wychodzić z domu pod żadnym pretekstem, aż się wszystko unormuje. Mieć przynajmniej trzy świece w domu dodatkowe. Po odmówieniu Różańca, dodać słowa: ,,Dziewico Maryjo, strzeż nas, kochamy Cię, zbaw nas i świat."

Trzeba mieć w domu wodę święconą i nią pokropić Dom, zwłaszcza drzwi i okna. Ci, którzy uwierzą Moim słowom i rozpowszechnią je, nie potrzebują obawiać się niczego. Mów o tym innym, póki czas. Ci, którzy będą milczeć o tym, będą odpowiedzialni za tych, którzy nie zostali poinformowani i zginęli. Trzeba pamiętać, że Bóg jest nieskończenie miłosierny i Jego słowa upomnienia nie należy uważać za zagrożenie, lecz jako Ojcowskie upomnienie.

A nie wystarczy być po prostu dobrym człowiekiem?!

Z tego co wyczytałem bardzo ważną kwestią jest konieczność uznania Chrystusa Królem Polski, bo tylko w ten sposób można oddalić od naszego kraju większość skutków tych kataklizmów. Będzie to uroczystość podobna do tej z XVII wieku, kiedy Królową Polski ogłoszono Maryję. Ma to spowodować dalsze zmiany, które obejmą cały świat. Zgadzałoby się to z innymi przepowiedniami mówiącymi o tym, że Polska zostanie wywyższona wśród wszystkich państw świata i stanie się źródłem nowego prawa - Prawa Bożego. Na całym świecie ludzie będą uczyć się j. polskiego, będą przybywać do naszego kraju, a Warszawa stanie się jednym z największych miast. W tym mieście też podpisany zostanie traktat pokojowy po wojnie światowej. To chyba z przepowiedni Klimuszki.

Nie podejrzewałem, że wielki pomnik Jezusa gdzieś tam wzniesiony ma taką genezę.

Podobnie akcja w Sejmie (PIS) sprzed kilkunastu miesięcy o ogłoszeniu Chrystusa Królem Polski...

A nie wystarczy być po prostu dobrym człowiekiem?!

Tak, ten wyszydzany w mediach pomnik jest częścią tego planu, a akcja PIS również.

Czy wystarczy być tylko po prostu dobrym człowiekiem?

Podobno jedna modlitwa potrafi ocalić milion dusz w piekle, a regularne modlitwy mogą ocalić setki tysiące istnień ludzkich na świecie. Skoro można aż tyle zrobić nie wychodząc z domu to chyba warto zrobić coś więcej niż tylko być dobrym człowiekiem? Chociaż jedno drugiemu nie przeczy przecież. Wiele informacji jest na tej stronie, do której linki są w moim pierwszym poście. Jest tam opisana sytuacja polityczna w Polsce i na świecie - bardzo trafnie zresztą. Jest wiele różnych linków, filmów i informacji (również o charakterze religijnym).

No to jest OK.

Niezupełnie. Jeżeli to się nie stanie odpowiednio szybko to ok 80% ludności naszego kraju zginie. Zostanie ok 7-8 milionów. Jest powiedziane, że do koronacji dojdzie w Polsce, ale tylko od nas zależy, czy stanie się to wtedy gdy będzie nas 37 milionów, czy może wtedy gdy będzie nas 7 milionów.

"2 - Druga data to - to jest rok 2014 - będą to przymusowe szczepienia czipów na rękę.

3 - Trzecia data to 2017 rok, gdy kometa uderzy w Ziemię."

czas panowania Bestii to 3 lata z kawałkiem, zgadza się

tylko będę wdzięczny jeśli akcji picu nie będziemy mieszać z planem boskim

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Problem w tym, że we władzach Kościoła jest pełno masonów i agentów (a konktretnie agentura usadowiona we władzach kościelnych przez Urząd Bezpieczeństwa) , którzy nie chcą do tego dopuścić. Druga sprawa to kwestia władzy w Polsce. Od połowy lat 40-tych XX wieku rządzą nami komuniści, a obecnie ich dzieci i wnuki oraz chorda tzw. tajnych współpracowników SB. Oni również nie chcą do tego dopuścić. I tu się sprawa bardzo komplikuje. Tym ludziom zupełnie nie zależy na tym, abyśmy żyli, nasz interes nie jest ich interesem. Biorąc pod uwagę wyprzedaż polskiego majątku narodowego, liczne afery etc., etc. to wszystko by się zgadzało.

"2 - Druga data to - to jest rok 2014 - będą to przymusowe szczepienia czipów na rękę.

3 - Trzecia data to 2017 rok, gdy kometa uderzy w Ziemię."

czas panowania Bestii to 3 lata z kawałkiem, zgadza się

tylko będę wdzięczny jeśli akcji picu nie będziemy mieszać z planem boskim

Zgadza się. Wszystko układa się w jedną całość.

"tylko będę wdzięczny jeśli akcji picu nie będziemy mieszać z planem boskim"

Haha! Zauważ że PIS jest wyszydzany we wszystkich mediach. Jak myślisz dlaczego? To jedyna partia, która powzięła inicjatywę koronacji i jedyna, która ma na względzie polski interes narodowy. Teraz już wiesz dlaczego ten nieszczęsny PIS jest tak zwalczany...

chłopie, myśl !!!

to nie pic, to Rydz oprócz parcia na kasę robi coś jeszcze

Jaro i interes narodowy - dobre, doskonałe, pic to wódz a wódz to psychopata i wiem to nie z mediów, bywaliśmy nie tak dawno jeszcze na tych samych mszach niedzielnych na Żoliborzu a jako złośliwe gnojki rzucające w chłopaków kamieniami mieszkali dwie posesje od mojej

chłopie, myśl !!!

to nie pic, to Rydz oprócz parcia na kasę robi coś jeszcze

Jaro i interes narodowy - dobre, doskonałe, pic to wódz a wódz to psychopata i wiem to nie z mediów, bywaliśmy nie tak dawno jeszcze na tych samych mszach niedzielnych na Żoliborzu a jako złośliwe gnojki rzucające w chłopaków kamieniami mieszkali dwie posesje od mojej

Haha! Dobrze - ja go uważam za tzw. mniejsze zło. O jego pochodzeniu nie będę pisać, bo każdy może to sprawdzić. Co do Rydza, to ma facet smykałkę do interesów. Zauważ że jego TV i Radio jest również zaciekle zwalczane przez eSBeckie media. A rydzykowe media informują bez ogródek co dzieje się w kraju. Ja nie twierdzę, że oni (Jaro i Rydzyk) są cacy, ale mogą się przydać.

jeśli piszesz o planie bożym, interesie narodowym i takich pryncypiach, nie wspominaj o obiegowych ogłupiających sloganach typu "mniejsze zło" - Twoja wiarygodność cierpi

nam tacy ludzie nie są do niczego potrzebni, dobra nie zbuduje się manipulacją

jeśli piszesz o planie bożym, interesie narodowym i takich pryncypiach, nie wspominaj o obiegowych ogłupiających sloganach typu "mniejsze zło" - Twoja wiarygodność cierpi

nam tacy ludzie nie są do niczego potrzebni, dobra nie zbuduje się manipulacją

Ujmę to inaczej. Uważam, że Jaro nie jest idealnym kandydatem na osobę, która powinna rządzić krajem. Wolisz Tuska, albo BULA Komorowskiego? Nie sądzę, aby moja wiarygodność cierpiała w tym momencie. Może przyjdzie taki moment, gdy ujawni się charyzmatyczna, nieskazitelna osobowość w świecie polskiej polityki o piastowskim rodowodzie, która go zastąpi. Zobaczymy.

Ujmę to inaczej. Uważam, że Jaro nie jest idealnym kandydatem na osobę, która powinna rządzić krajem. Wolisz Tuska, albo BULA Komorowskiego? Nie sądzę, aby moja wiarygodność cierpiała w tym momencie. Może przyjdzie taki moment, gdy ujawni się charyzmatyczna, nieskazitelna osobowość w świecie polskiej polityki o piastowskim rodowodzie, która go zastąpi. Zobaczymy.

Mamy dokładnie takich polityków jakich sobie wyhodowaliśmy. Koniec świata nastąpi wówczas gdy pojawią się lepsi niż na to zasługujemy. Ale to chyba nie w 2012.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Mamy dokładnie takich polityków jakich sobie wyhodowaliśmy. Koniec świata nastąpi wówczas gdy pojawią się lepsi niż na to zasługujemy. Ale to chyba nie w 2012.

To nie my ich wyhodowaliśmy. To są politycy namaszczeni przez dawną SB i późniejsze WSI. Ludzie wybierają spośród agentury podsuniętej przez ludzi dawnego ustroju. Dlaczego tak się dzieje? Ponieważ media są pod kontrolą tych ludzi, a za pomocą mediów programuje się społeczeństwo. Ludzie myślą, że w Polsce dokonała się pokojowa rewolucja za sprawą Wałęsy i jego kolegów; myślą iż tzw. 'okrągły stół' przyniósł im wolność, a to tylko iluzja. Okrągły stół to było tylko przedstawienie dla ludu, a przywódcy sławetnej solidarności byli ludźmi bezpieki. Ta 'rewolucja' była od początku do końca kontrolowana przez dawną władzę. Mieli na czele solidarności swoich agentów (TW Bolków i innych). Tak naprawdę to rządzi nami ta sama 'familia' od ponad 60-ciu lat. Tylko że obecnie rządzą ich dzieci i wnuki.

Miglanc, to tylko nieporadne wytłumaczenie własnej bezradności. Prawda jest taka że to dzięki Twoim głosom (albo ich brakowi) u władzy są tacy a nie inni. Tłumaczenie tego za pomocą WSI, SB, UFO czy wyroków boskich zdaje się być niezbyt poważne. Chyba że liczysz że rok 2012 coś w tej kwestii zmieni.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Zauważcie, że ludzie poprzedniego systemu są nietykalni. Dlaczego? Gen. Jaruzelski powiedział swego czasu, że gdyby ktoś chciał rozliczyć ludzi poprzedniego aparatu władzy, to wówczas spadłaby niejedna aureola. Nie zacytuję tego dokładnie, bo już nie pamiętam jak to szło, ale sens wypowiedzi jest zachowany. Dawny aparat władzy ma kontrolę nad PAP, sądownictwem, służbami; mają swoich ludzi na wysokich stanowiskach w policji i wojsku; mają swoje rozgłośnie radiowe i TV. Można by tak długo...

Miglanc, to tylko nieporadne wytłumaczenie własnej bezradności. Prawda jest taka że to dzięki Twoim głosom (albo ich brakowi) u władzy są tacy a nie inni. Tłumaczenie tego za pomocą WSI, SB, UFO czy wyroków boskich zdaje się być niezbyt poważne. Chyba że liczysz że rok 2012 coś w tej kwestii zmieni.

Zaczynasz stary trollować. Udajesz nierozumnego? Na tym poziomie nie będę rozmawiać. Średnio rozgarnięty człowiek by to zrozumiał. Jak by to moderator ujął? Jak nie masz niczego konstruktywnego do dodania to nie zabieraj głosu.

A nieporadny jesteś chyba ty, bo nieporadnie postrzegasz rzeczywistość. Soory za ostre słowa, ale jak ktoś próbuje rozmywać temat i podważać moje słowa nie mając wiedzy ani niczego mądrego do dodania to tak to się kończy.

W takiej sytuacji koniec świata jak najbardziej miałby sens. Im szybciej tym lepiej.

Miglanc, to tylko nieporadne wytłumaczenie własnej bezradności. Prawda jest taka że to dzięki Twoim głosom (albo ich brakowi) u władzy są tacy a nie inni.

Ty wierzysz w to co piszesz czy to dalszy ciąg medialnej propagandy na która tu piszący są wyjątkowo odporni?

kultura XX wieku to żłób i kasa, w tym kontekście stanowione jest prawo, wyborcze przede wszystkim!

zróbcie sobie progi 20 procent, ingwilację netu 100 procent i po problemie

Demokracja z natury rzeczy jest niesprawiedliwa na poziomie indywidualnym.

PS: Nikt nie musi wierzyć w to co jest tu napisane. Przymusu nie ma.

Sytuacja w naszym kraju jest bardzo skomplikowana, dla wielu trudna do pojęcia, więc każdego kto próbuje sprawę wyjaśnić można obwołać wariatem. Posłużę się przykładem. Był taki jeden poseł (Gabriel Janowski), który bronił polskich cukrowni przed przejęciem przez obcy kapitał. Dosypano mu czegoś do herbaty i facet podskakiwał na mównicy z sejmie robiąc z siebie wariata. Przypadek? Pokazały to ochoczo media i gość zniknął z polskiej polityki. Dziś cukrownie są w obcych rękach.

Demokracja z natury rzeczy jest niesprawiedliwa na poziomie indywidualnym.

"fortuna toczy się kołem, pod kołem to pojąłem" (AS)

nie demokracja tylko dyktatura i na wszystkich nie indywidualnym, wyjaśniłem to godzinę wcześniej w "czy to jest normalne w państwie demokratycznym"

mało tego, stwierdzili tam że demokrację w Unii to trzeba dopiero budować

jak na rozum za późno, zakładając że wola dobra jest, to zdrowia się życzy

A do 2012 zdążą?

Miglanc - od tego cukru tak skakał? To miałoby jakiś sens, może nie było czego bronić.

A do 2012 zdążą?

Miglanc - od tego cukru tak skakał? To miałoby jakiś sens, może nie było czego bronić.

Znowu zaczynasz trollować. Po prostu ośmieszasz się stary. Miej litość dla własnej godności i nie katuj jej tak bezlitośnie.

Źródło:

Ukryta Zawartość

Znalazłem też coś konkretnie na rok 2012 i lata późniejsze. Oto cytat:

Pan Jezus podał trzy daty choć rzadko to robi, gdyż w wyniku modlitw daty się przesuwają i ludzie mają później o to pretensje i wątpią w prawdomówność.

Są przepowiednie warunkowe i są przepowiednie stałe. Nie zawsze wszystko można ogłosić.

Pan Jezus w dość krótkim czasie podał mi trzy daty;

1 - Pierwsza data - to OSTRZEŻENIE (mały SĄD, gdy każdy otrzyma szansę naprawy życia w świetle Miłosierdzia Bożego. Będzie to szansa dla wszystkich. Wszyscy w tym samym czasie zobaczą Pana Jezusa).

Będzie to miało miejsce na początku 2012 roku. Miałam powiedziane, że to będzie w lutym.

2 - Druga data to - to jest rok 2014 - będą to przymusowe szczepienia czipów na rękę.

3 - Trzecia data to 2017 rok, gdy kometa uderzy w Ziemię.

Zajdą wówczas przeogromne zmiany (kataklizmy).

Dalej:

Powiedział także:

POWIEDZIAŁEM MIECZYSŁAWIE, ŻE ZDĄŻĄ MNIE OGŁOSIĆ KRÓLEM, ALE MOŻE TO BYĆ WTEDY,

GDY ZOSTANIE WAS POLAKÓW TYLKO 10%.

Odp.TOTALNA BZDURA!!!!!JEZUS CHRYSTUS W EWANGELII ŚW.MATEUSZA POWIEDZIAŁ IŻ O DNIU I GODZINIE KOŃCA ŚWIATA NIKT NIE WIE TYLKO JEGO OJCIEC BÓG.PO DRUGIE BÓG JEST MIŁOŚCIĄ A NIE NACJONALISTĄ I RASISTĄ!!!!!

Ukryta Zawartość

Piotr

Odp.TOTALNA BZDURA!!!!!JEZUS CHRYSTUS W EWANGELII ŚW.MATEUSZA POWIEDZIAŁ IŻ O DNIU I GODZINIE KOŃCA ŚWIATA NIKT NIE WIE TYLKO JEGO OJCIEC BÓG.PO DRUGIE BÓG JEST MIŁOŚCIĄ A NIE NACJONALISTĄ I RASISTĄ!!!!!

Panie Kolego - sęk w tym, że to nie są daty końca świata. Po tych wydarzeniach świat będzie dalej trwać. Data końca świata nie jest ujawniana. Wydarzenia opisywane w proroctwach są natomiast skutkiem ludzkich grzechów i stanowić będą swego rodzaju formę oczyszczenia czy jak kto woli karę za grzechy. Jak zapewne wiesz - Bóg jest Sędzią Sprawiedliwym. Jedni po śmierci będą potępieni, a inni zostaną wynagrodzeni. PS: W Twojej wypowiedzi jest brak logiki. Skoro Bóg stworzył człowieka na swoje podobieństwo, to jakim cudem miałby być rasistą?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.