Skocz do zawartości
IGNORED

A może klony USHER V-604

kooniuszy

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanamiwałem sia nad zrobieniem klonów Usher V-604. Głosniki są dostepne w akkusie. Są to tweeter 9930-20NC(190zł szt) i 2 basy 8935A(220zł szt. obudowy BR o wymiarach 23.8 cm x 118.7 cm x 32.5 cm (szer. x wys. x gł.). Zwrotnice dwudrożne z czestotliwością podziału 2.3 kHz. Skuteczność to 90dB a pasmo przenoszenia 34 Hz - 20 kHz (-3dB). Całość jest 4omowa co by się zgadzało przy podlączeniu 2óch basów równolegle. A tu kilka informacji prasowych:

"V-604 to największy z zestawów głośnikowych serii V. Wyposażono go w dwa przetworniki średnio-niskotonowe o średnicy 7 cali, których membrany wykonane zostały z pulpy papierowej wzmacnianej włóknami węglowymi oraz opracowaną specjalnie na potrzeby serii V, tekstylną kopułkę wysokotonową o średnicy 1 cala. Z uwagi na bardzo dobre rozciągnięcie dynamiki i basu, oraz wysoką jakość wykonania i wykończenia obudowy, V-604 stanowi znakomity dodatek do każdego systemu audio. Umieszczony z przodu wylot kanału bas-refleks pozwala na łatwą instalację w pomieszczeniu."

Co o tym wszystkim sądzicie? czy jest to Mission impossible?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/33040-a-mo%C5%BCe-klony-usher-v-604/
  • 7 miesięcy później...

Od ostatniego wpisu minęło już trochę czasu a ja w dalszym ciągu mam chęć zrobić coś na 2 głośnikach w kolumnie USHER 8935A ponieważ aktualnie mam kolumienki na visatonach AL170(2 sztuki w kolumnie) i KE25SC i niestety to dźwięk nie dla mnie. Brzmienie jest za suche, sztywne i zimne ,a na dodatek jeżeli chodzi o zejście to nie mają sie czym chwalić - co ogromnie mnie denerwuję ponieważ łucham dużo muzyki filmowej a tam jest występuję bardzo często niski bas. Do góry pasma nie mam zastrzeżeń podoba mi się. Więc postanowiłem że sprzedam moje AL170 a KE25SC połącze z Usherami 8935A. Co wy na to? Pomożecie mi to wszystko jakoś zgrać do kupy? Ponieważ nie znam się za bardzo na projektowaniu zwrotnic.

sluchaj tez mam ochotena ten klon...rozmawialem z panem Albeckim i zagwarantowal mnie ze caly zestaw (bez obudow) czyli glosniki , elementy zwrotnic, terminale itd moze kosztowac kolo 2000 tys max....

oczywiscie mozna by ta cene obnizyc bo ceny elementow zwrotnic mozna by w grupowym zamowieniu obnizyc....

napisze jeszcze pozniej na ten temat bo teraz uciekam do pracy ..pozdrawiam LunaticAllegro

szcerze mowiac moj poprzedni wpis jest skladniowo bez sensu... ale nic..przepraszam pisalem w pospiechu przed wyjsciem do pracy jeszcze prowadzac rozzmowe z robotnikami u mie w domu hehehe....

• 1 rok później...

Panowie może przez czas od założenia postu ktoś wszedł w posiadanie schematu zwrotnicy do takich usherów lub może macie inne gotowe schematy zwrotnic do kolumn z takim samym zestawieniem głośników. Wiem że akkus zrobił takie kolumienki(X4) ale nie aplikują tego w kity. Proszę o jakieś informacje jeżeli takie posiadacie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.